A kertöntözésre használt víz után nem kell csatornadíjat fizetnie

Ne hagyja pénzét elfolyni!

Ha Ön kerttulajdonos, két lehetőség közül is választhat a locsolási célra elhasznált ivóvíz után felszámolt szennyvízelvezetési díj csökkentése érdekében.

Igénybe veheti a 10%-os átalánydíjas locsolási kedvezményt a szennyvízelvezetés díjából, vagy lehetősége van arra, hogy - egy locsolási mellékmérő felszereltetését követően - elkerülje a szennyvízelvezetési díj fizetését a locsolási célra használt vízmennyiség egésze után.

Kedvezmény locsolási mellékvízmérővel

Ha Ön locsolási mellékvízmérőt szereltet, a locsolásra elhasznált vízmennyiség után nem kell csatornahasználati díjat fizetnie! Az igénybe vehető kedvezmény elszámolásának műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére, vagy kifolyójára szerelt hiteles locsolási mellékvízmérő.
A locsolási mellékvízmérő igénylésének folyamata

 • Kérjen igénybejelentő lapot a Fővárosi Vízművek vagy a Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálati irodájában, vagy töltse le a www.vizmuvek.hu oldalról!
 • Töltse ki az igénybejelentő lapot, majd juttassa el a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. részére postán vagy személyesen.
 • Terveztesse meg és szereltesse be mellékmérőjét. A mellékmérő tervezésére, kivitelezésére és műszaki átvételére vonatkozó részletes információkat megtalálja a www.vizmuvek.hu honlapon, vagy hívja bizalommal a Fővárosi Vízművek Vízvonalát a (06 40) 247-247-es számon.
 • Amennyiben a Fővárosi Vízművek Partnereit választotta a locsolási mellékvízmérő felszereléséhez, külön műszaki átvételre nincs szükség. Ellenkező esetben keresse fel a Hexaéder Kft munkatársait, akik elvégzik a műszaki megfelelőség ellenőrzését.

HEXAÉDER Építési és Szolgáltató Kft.
Telefon: (06-1) 236-3480
hexaeder@chello.hu

Egyszerű ügyintézés Partnereink segítségével

2007. januárjától a Fővárosi Vízművek segítséget nyújt az új locsolási célú mellékmérők felszereléséhez. Partnereink a tervezéstől a műszakilag helyes beszerelésig a teljes folyamat lebonyolítását vállalják, így külön műszaki átvételre nincs szükség.

Partnereink:

 • BEST Vállalkozó és Szolgáltató Kft.
  Telefon: (06-1) 297-0114, (06-30) 486-5873
 • Bredák Építő Kft.
  Telefon: (06-1 9 420-6666, (06-1) 420-8888
 • Hajdú és Társai Építőipari Szolgáltató Kft.
  Telefon: (06-1) 430-3080

További információkért hívja a Fővárosi Vízművek Vízvonalát a (06-40) 247-247-es számon, vagy látogasson el honlapunkra, a www.vizmuvek.hu-ra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Locsolunk vagy inkább pocsolunk?

Jelenleg 11 fővárosi és Budapest környéki kerttulajdonosból átlagosan mindössze egy tudna arra a kérdésre pontos választ adni, hogy havonta hány köbméter vizet használ el kertöntözésre. A mintegy...


Öntözésről, szivattyúkról

Kertünk öntözésének leggazdaságosabb módja a saját vízforrásból – másképpen víznyerő helyről – szivattyúzott víz. A víznyerő hely üzemi vízszintje határozza meg, hogy felszíni, vagyis száraz...