A kertöntözésre használt víz után nem kell csatornadíjat fizetnie

Ne hagyja pénzét elfolyni!

Ha Ön kerttulajdonos, két lehetőség közül is választhat a locsolási célra elhasznált ivóvíz után felszámolt szennyvízelvezetési díj csökkentése érdekében.

Igénybe veheti a 10%-os átalánydíjas locsolási kedvezményt a szennyvízelvezetés díjából, vagy lehetősége van arra, hogy - egy locsolási mellékmérő felszereltetését követően - elkerülje a szennyvízelvezetési díj fizetését a locsolási célra használt vízmennyiség egésze után.

Kedvezmény locsolási mellékvízmérővel

Ha Ön locsolási mellékvízmérőt szereltet, a locsolásra elhasznált vízmennyiség után nem kell csatornahasználati díjat fizetnie! Az igénybe vehető kedvezmény elszámolásának műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére, vagy kifolyójára szerelt hiteles locsolási mellékvízmérő.
A locsolási mellékvízmérő igénylésének folyamata

 • Kérjen igénybejelentő lapot a Fővárosi Vízművek vagy a Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálati irodájában, vagy töltse le a www.vizmuvek.hu oldalról!
 • Töltse ki az igénybejelentő lapot, majd juttassa el a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. részére postán vagy személyesen.
 • Terveztesse meg és szereltesse be mellékmérőjét. A mellékmérő tervezésére, kivitelezésére és műszaki átvételére vonatkozó részletes információkat megtalálja a www.vizmuvek.hu honlapon, vagy hívja bizalommal a Fővárosi Vízművek Vízvonalát a (06 40) 247-247-es számon.
 • Amennyiben a Fővárosi Vízművek Partnereit választotta a locsolási mellékvízmérő felszereléséhez, külön műszaki átvételre nincs szükség. Ellenkező esetben keresse fel a Hexaéder Kft munkatársait, akik elvégzik a műszaki megfelelőség ellenőrzését.

HEXAÉDER Építési és Szolgáltató Kft.
Telefon: (06-1) 236-3480
hexaeder@chello.hu

Egyszerű ügyintézés Partnereink segítségével

2007. januárjától a Fővárosi Vízművek segítséget nyújt az új locsolási célú mellékmérők felszereléséhez. Partnereink a tervezéstől a műszakilag helyes beszerelésig a teljes folyamat lebonyolítását vállalják, így külön műszaki átvételre nincs szükség.

Partnereink:

 • BEST Vállalkozó és Szolgáltató Kft.
  Telefon: (06-1) 297-0114, (06-30) 486-5873
 • Bredák Építő Kft.
  Telefon: (06-1 9 420-6666, (06-1) 420-8888
 • Hajdú és Társai Építőipari Szolgáltató Kft.
  Telefon: (06-1) 430-3080

További információkért hívja a Fővárosi Vízművek Vízvonalát a (06-40) 247-247-es számon, vagy látogasson el honlapunkra, a www.vizmuvek.hu-ra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kényelmi megoldások az öntözésben

Az öntözőrendszer összeállítások nagy választéka lehetővé teszi az egyénre, és kertre szabott megoldások kialakítását. Így készíthetünk, készíttethetünk olyan rendszereket, melyek alkalmanként...


Szobanövény öntözés

Ez a feladat különösen akkor válik kritikussá, ha hosszabb időre nyaralni megy a család, és a kedvelt szobai vagy esetleg a balkonra telepített növények felügyelet, azaz öntözés nélkül maradnak. Ha...