Energiaelosztás a köbön

Legrand XL3 rendszer

A Legrand az energiaelosztás területén újabb mérföldkövéhez érkezett a 2006-ban bevezetett új termékeivel és az XL elosztószekrények XL3-re cserélésével. Ez nem egy egyszerű termékfrissítés volt, hanem komoly termékbővítés is, amellyel akár 4000 A-ig is képesek vagyunk elosztókat és megszakítókat adni.

A szekrények beazonosításában az alapvető különbség az, hogy az XL3 mögött álló szám, már nem a szekrény mélységét jelenti, mint a lecserélt termékek esetében volt, hanem a beépíthető készülék maximális névleges áramát jelzi.
Négy típust különböztetünk meg: XL3 160, 400, 800 és 4000. A színe is megváltozott, szürkére (RAL 7035), amellyel a piaci elvárásoknak is eleget tesz, és harmonizál a többi szekrénytípusunkkal. A kínálat bővítésén túl, az XL3 (fali - és álló elosztószekrények új rendszere) teljes szabadságot biztosít Önnek az elosztó-berendezések kiválasztásában, kialakításában és a munkamódszer tekintetében is. A választékban megtalálható süllyesztett, falon kívüli és álló, 24 és 36 modul szélességű, külső és belső kábeltokkal ellátható elosztószekrény; IP 30 - IP 55 védettség érhető el. A lapra szerelt és monoblokk szekrényeket újrafelhasználható kartoncsomagolásban szállítjuk.
Az új XL3 160 fali elosztószekrények előszerelten kerülnek kialakításra. Minden fő alkotóelemet tartalmaznak, mint például szekrény, moduláris tartósínek, előlapok, védőföld sín és tartó. Az ajtók lapos, domború vagy teli, üvegezett változatban kaphatók. A kivehető oldallapnak vagy levehető szerelőkeretnek köszönhetően az elosztószekrény bármely oldalról hozzáférhető. Termékválaszték tekintetében a soronként 24 modulos férőhellyel rendelkező elosztószekrények kétféle változatban állnak rendelkezésre:
Falon kívüli, fém szekrények kivehető oldallapokkal, vágható felső- és alsó záró lappal, a kábelbevezető lapok elhelyezéséhez. A moduláris tartósínek szerelőkeretet alkotnak, ami bármikor kivehető.
Süllyesztett, fém szekrények, kompletten szállítva, 100 mm mély süllyesztődoboz, kivehető szerelőkeret (moduláris tartósínekkel), 1 db védőföld sín, műanyag burkolókeret, előlapok.
Az előlapok nagy jelölési felülettel, negyedfordulatos zárással, plombálhatósággal rendelkeznek.
Az új XL3 400 fali- és állószekrények teljesen szabadon kialakíthatóak. Tökéletes szilárdságot biztosítanak az elosztórendszer minden eleme számára; az innovatív ötletek (tartóbordák, 2 pozíciós sínek) pedig nagyban megkönnyítik a kialakítást. Soronként 24 modulos kapacitással rendelkeznek, a magasság 600 és 1900 mm közötti. Az IP55 védettségű fém faliszekrényeket kivehető szerelőkerettel és átforgatható teli ajtóval szállítjuk. A készüléktartó szerkezetek egyetlen szerszám segítségével könnyen és gyorsan felszerelhetőek.
A piaci visszajelzések alapján bátran kijelenthetjük, hogy a tervező-, kivitelező- és kereskedő partnereink elfogadták, megszerették az új szekrényeket és elégedettséggel nyilatkoznak az új energiaelosztás termékeinkről.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hosszabbítók

A lakáson belüli elektromos hálózat kiépítésénél nem lehet minden várható igényre felkészülni acsatlakozási helyek létrehozásakor. Az új fogyasztók azonban el kell jutatni ahálózati áramot és ha...


Rossz és még rosszabb hosszabbítók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma tizenhárom vezetékhosszabbító készletből és elosztóból tizenhármat ítélt tűzveszélyesnek. Négy vizsgált termék...