Falco bútoripari anyagok

Díszítő lécek és falburkolati elemek

Bútorasztalosok és egyedi bútorokat készítők is egyre több félkész elemet használhatnak fel az ilyen jellegű munkákhoz. E félkész termékek lehetővé teszik, hogy a bútordarabok a mai ízléskultúrának megfelelően mívesek és gyorsan, kevés munkával elkészíthetők legyenek. Az alkalmazott díszítő- és szerkezeti profillécek - a korszerű gyártástechnológiának köszönhetően - kiváló minőségűek, és kialakításuk mellett igen változatos a bevonatuk is.

A különféle profillécek alapanyaga, azaz maganyaga finom faforgács-, illetve MDF rost, amit a kívánt idomra préselnek. Az ilyen lécek fizikai és mechanikai tulajdonságai természetesen a szabványelőírásoknak megfelelőek. A maganyagból kialakított profilok különféle bevonóanyagok felragasztása után nyerik el a végső megjelenési formájukat. A bevonóanyag többnyire különféle fafajokra jellemző fautánzat mintázatúak. Ez lehet lakkozott papírvázas-, 3D termoplasztikus PVC-, vagy alkorcell fólia, amit hőre lágyuló ömledékragasztóval rögzítenek a különféle profillécekre. Az igényesebb célra készülő léceket természetes fafurnér borítás fedi.
A fóliázott lécek bevonata mechanikai igénybevételekkel szemben ellenálló, jó a kopásállósága, klímaállósága azonban mérsékelt. Száraz melegben 100, nedves meleg klímában 50 fokig ellenállók, ezért a tartós nedvességtől óvni kell őket. A fólia bevonatok a vegyi hatásokkal szemben is ellenállók, ám a papírvázas fóliával bevont léceket citrom- és ecetsav, a PVC fóliás termékeket pedig az aceton és acetát tartalmú szerek hatásától védeni kell. Természetesen a valódi furnérbevonatú profilléceket felületkezelni kell, ami egyben meghatározza az ellenálló képességüket is.
Új termék a falburkolati rendszer. Alapja az MDF maganyagú, lakkozott papírfóliával borított falburkolólap, amely csaphornyos kialakítású, és komplett kiegészítő elemrendszer szolgálja az esztétikus falburkolatok korrekt kialakítását.
A profilírozott lécek hosszmérete egységesen 2600 mm, és színválasztékuk az aktuális dekorlistához igazodik. Felületi tulajdonságuk alapján kiválóan megfelelnek a lakossági- és a nagy forgalmú intézmények berendezésével szemben támasztott fokozott követelményeknek is. Kreatív alkalmazásukkal nívósabbá tehetők a szerény kisbútorok, és ezen túlmenően a lakókörnyezetünk is harmonikusan egységessé válhat e termékek alkalmazásával.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: díszléc, falburkolat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Belsőépítészeti tábla anyagok

Lakásunk egyedi arculatának formálásához igen sokféle alapanyag áll rendelkezésünkre. Ezek között a különféle táblaanyagokra is érdemes nagyobb figyelmet fordítani. Alkalmazásuktól azonban a...


Európa legnevesebb fürdőszobai kiállításáról

Az újHÁZ Centrum szakértői, ahogy minden évben, úgy idén is részt vettek Európa legnevesebb fürdőszobai trendeket és kerámiaburkolatokat bemutató kiállításán, a Cersaie-n. Egy csokorba...