Korszerű és energiatakarékos

Napjainkban a világítással kapcsolatos igények a korábbi, főként mennyiségi szemléletű paramétereken túlmenve inkább a minőségi szempontok felé tolódtak.

A sokoldalú igényeket elemezve lényeges, hogy a világítás és a világítási berendezés környezetünk egyik alkotóeleme, s mint ilyen, korszerűen, gazdaságosan, komfortosan, az igényeket kielégítve kell, hogy szolgálja a látás és világítás céljait.
A korszerűség egyben energiatakarékos megoldásokat is jelent, amelyet ha érdemben akarunk kielégíteni, akkor ismernünk kell a lehetőségeket, az eszközök választékát és azok adott környezetben való alkalmazhatóságát.
Fentebbi szempontok figyelembevétele alapján, úgy közösségi, mint magáncélokra sokrétű, gazdaságos és kényelmes megoldásokat nyújtanak az OSRAM DULUX sorozat különféle márkanevű fényforrásai.
Kezdetben a kompakt fénycsövek alkalmazását formájuk és méreteik miatt ellenérzés kísérte. Ma már azonban ezen megfontolásoknak semmi alapja sincs, ugyanis a fényforrásipar rohamos fejlődése során olyan gazdaságos, kisméretű és alkalmazási lehetőségekben változatos termékeket kínál, amelyek szinte minden igényt kielégítenek.
Az OSRAM DULUXSTAR CLASSIC fényforrásokkal bővült a típusválaszték és megjelentek a klasszikus izzólámpákat utánzó formák, a körte-, gyertya- és gömb alakú változatok. Utóbbiaknál a külső opál bura minden változatnál lágy, egyenletes fényt ad.
Az 5, 8, 11, 14, 17, 21 és 24 W-os teljesítménysorozat a lakásvilágítási igények legnagyobb részét lefedi. A különféle fejváltozatok - E 14, E 27 - tovább bővítik az alkalmazási lehetőségeket, így azok csaknem minden meglévő világítási lámpatestbe is beillenek. Az OSRAM kategóriától függően 1, 3 vagy akár 10 éves cseregaranciát vállal termékeire!
A legújabb fejlesztésű OSRAM DULUX EL LONGLIFE sorozat a hagyományoshoz képest még kompaktabb kialakítású, energiatakarékosabb azonos teljesítményfelvétel mellett, és a klasszikus izzóformával még szebb lett, 5%-kal nagyobb fénykibocsátással.
Az energiatakarékos fényforrások különösen gazdaságosak a hagyományos izzólámpákhoz viszonyítva. A valódi energiamegtakarítás mintegy 80%. A 6000-15000 óra élettartam, kiváló színvisszaadás ugyancsak meggyőző érvvel szolgál alkalmazásuk mellett, továbbá jelzi a termék kiváló minőségét.
Az OSRAM DULUX EL sorozat kedvező felhasználási lehetőségeit bővítik a különféle speciális megoldások. Ezek:
A DULUX EL VARIO, itt a beépített elektronikus dimmer segítségével a világítás tovább variálható. A fényszabályozó funkciónak köszönhetően a fényáram és a fogyasztás is felére csökkenthető.
A DULUX EL SENSOR PLUS fényforrásban beépített fényérzékelő teszi lehetővé, hogy az megfelelő időben be- vagy kikapcsoljon. Tehát semmi kiegészítő eszközre nincs szükség a működéshez. Sötétedéskor automatikusan bekapcsol, világosban kikapcsol. Családi házakban igen előnyös jelenlét szimulálásához.
A DULUX EL FACILITY kiválóan alkalmas az automatakapcsolóval és mozgásérzékelővel felszerelt világítási berendezésekhez. Kapcsolhatósága nincs korlátozva, így pl. lépcsőházak, folyosók világításához előnyös.
Az OSRAM által a LONGLIFE termékcsaládra vállalt 10 éves garancia egyedülálló a piacon!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Pénztárcabarát pincefödém szigetelés

Mielőtt belevágnánk bármilyen termék magasztalásába, kezdjük egy kis gazdaságossági-megtérülési kitekintéssel. Érdemes alapul venni egy átlagos „kádárkocka” jellegű épületet, és gyors...


Egészséges lakóklíma

Életünk jelentős részét falak között töltjük. Éppen ezért nem közömbös, hogy a helyiségek belső klímája milyen hatással van egészségünkre. Ez a klíma pedig igen nagy részben függ az épület...