Korszerű és energiatakarékos

Napjainkban a világítással kapcsolatos igények a korábbi, főként mennyiségi szemléletű paramétereken túlmenve inkább a minőségi szempontok felé tolódtak.

A sokoldalú igényeket elemezve lényeges, hogy a világítás és a világítási berendezés környezetünk egyik alkotóeleme, s mint ilyen, korszerűen, gazdaságosan, komfortosan, az igényeket kielégítve kell, hogy szolgálja a látás és világítás céljait.
A korszerűség egyben energiatakarékos megoldásokat is jelent, amelyet ha érdemben akarunk kielégíteni, akkor ismernünk kell a lehetőségeket, az eszközök választékát és azok adott környezetben való alkalmazhatóságát.
Fentebbi szempontok figyelembevétele alapján, úgy közösségi, mint magáncélokra sokrétű, gazdaságos és kényelmes megoldásokat nyújtanak az OSRAM DULUX sorozat különféle márkanevű fényforrásai.
Kezdetben a kompakt fénycsövek alkalmazását formájuk és méreteik miatt ellenérzés kísérte. Ma már azonban ezen megfontolásoknak semmi alapja sincs, ugyanis a fényforrásipar rohamos fejlődése során olyan gazdaságos, kisméretű és alkalmazási lehetőségekben változatos termékeket kínál, amelyek szinte minden igényt kielégítenek.
Az OSRAM DULUXSTAR CLASSIC fényforrásokkal bővült a típusválaszték és megjelentek a klasszikus izzólámpákat utánzó formák, a körte-, gyertya- és gömb alakú változatok. Utóbbiaknál a külső opál bura minden változatnál lágy, egyenletes fényt ad.
Az 5, 8, 11, 14, 17, 21 és 24 W-os teljesítménysorozat a lakásvilágítási igények legnagyobb részét lefedi. A különféle fejváltozatok - E 14, E 27 - tovább bővítik az alkalmazási lehetőségeket, így azok csaknem minden meglévő világítási lámpatestbe is beillenek. Az OSRAM kategóriától függően 1, 3 vagy akár 10 éves cseregaranciát vállal termékeire!
A legújabb fejlesztésű OSRAM DULUX EL LONGLIFE sorozat a hagyományoshoz képest még kompaktabb kialakítású, energiatakarékosabb azonos teljesítményfelvétel mellett, és a klasszikus izzóformával még szebb lett, 5%-kal nagyobb fénykibocsátással.
Az energiatakarékos fényforrások különösen gazdaságosak a hagyományos izzólámpákhoz viszonyítva. A valódi energiamegtakarítás mintegy 80%. A 6000-15000 óra élettartam, kiváló színvisszaadás ugyancsak meggyőző érvvel szolgál alkalmazásuk mellett, továbbá jelzi a termék kiváló minőségét.
Az OSRAM DULUX EL sorozat kedvező felhasználási lehetőségeit bővítik a különféle speciális megoldások. Ezek:
A DULUX EL VARIO, itt a beépített elektronikus dimmer segítségével a világítás tovább variálható. A fényszabályozó funkciónak köszönhetően a fényáram és a fogyasztás is felére csökkenthető.
A DULUX EL SENSOR PLUS fényforrásban beépített fényérzékelő teszi lehetővé, hogy az megfelelő időben be- vagy kikapcsoljon. Tehát semmi kiegészítő eszközre nincs szükség a működéshez. Sötétedéskor automatikusan bekapcsol, világosban kikapcsol. Családi házakban igen előnyös jelenlét szimulálásához.
A DULUX EL FACILITY kiválóan alkalmas az automatakapcsolóval és mozgásérzékelővel felszerelt világítási berendezésekhez. Kapcsolhatósága nincs korlátozva, így pl. lépcsőházak, folyosók világításához előnyös.
Az OSRAM által a LONGLIFE termékcsaládra vállalt 10 éves garancia egyedülálló a piacon!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Közvilágítás LED-del

Energia megtakarítás szempontjából vitathatatlan, a politikai megközelítéssel pedig mi nem foglalkozunk. A köztéri LED világításra való áttérésnek biztosan számtalan előnye van.


Intelligens otthon

Az emberi intelligencia az adott kultúrkörben való tájékozódási képességet jelenti. De vajon hogyan és mi felől tájékozódik, egy szóval mitől lesz intelligens egy ház?