Új Bosch fejlesztési központ Miskolcon

A Bosch csoport köztudottan Magyarország második nagy ipari munkaadója, a jövő tekintetében optimista. Ezt az elmúlt évben 85 millió eurós magyarországi beruházásai bizonyítják, amelynek nagy részét a hatvani és a miskolci gyártóüzemek létesítésére fordították. Most pedig 3 milliós költséggel új elektromos kéziszerszám fejlesztési központot adtak át Miskolcon, amelyet a sajtó képviselőinek - így a szerkesztőségünket képviselő kollégánknak is bemutattak.

A Bosch már 2002-ben megalakította fejlesztési osztályát Miskolcon. Feladata az innovatív barkács kézi szerszámok gyártásának és beszállításainak optimalizálása volt. Szakembereik többsége a miskolci egyetemen végzett hallgatókból verbuválódott. A fejlesztési osztály már számos innovációs eredményt mondhat a magáénak, pl. itt fejlesztették ki a világ első litium-ionos multicsiszolóját, és itt fejlesztették tovább a PSR 200 LI akkumulátoros kis csavarbehajtót, az IXO-t.
A porelszívós fúróvezetővel ellátott ütvefúró próbájaA 100 fős fejlesztő gárda eddig az üzemben dolgozott, és a hatékonyabb munka érdekében épült fel a 2500 négyzetméteres új épület, amelyben a réginél optimálisabb munkafeltételek mellett folyhatnak a fejlesztési munkák.
Az új központban a fejlesztési osztály mellett jól felszerelt EMC-teszt labort és zajmérő termet is kialakítottak, ahol az új gyártmányokat beható vizsgálatnak vethetik alá. A laborok munkatársai csak zavarmentes készülékeket minősítenek és hagynak jóvá, ezért szerepük meghatározóan fontos az új elektromos kéziszerszámok sikerességében. A fejlesztési központban helyezték el többek között a mintakészítők csoportját is, akik minden új elektromos szerszámgépről külsőre teljesen valósághű modelleket készítenek, ami a hatékony marketing munkához nélkülözhetetlenek. Ezen felül számos bonyolult kialakítású alkatrész ellenőrzésére számítógép vezérlésű másológép is elősegíti a fejlesztőmérnökök munkáját. A Bosch szakemberei ugyanis gyártmányaikat a minőség és a precizitás szem előtt tartásával A tesztlaborban a Bosch szecskázó kerekének a "nyúzópróbája" folyikkívánják továbbra is az élvonalban tartani.
A fejlesztési osztálynak a jelenlegi lithium-ionos készülékek fejlesztése mellett az elektromos hálózatról üzemelő ütvefúrógépek, szúrófűrészek, csiszolók, sövénynyírók és láncfűrészek tovább fejlesztésében is jelentős a szerep jut. A használat közben keletkező porelszívási megoldásaik hatékonyságáról a helyszínen is meggyőződhettünk, pl. az 550 W-os, egysebességű ütvefúrógép kipróbálása során.
A további sikerek érdekében a fejlesztési osztály létszámát bővítik, ami további munkalehetőséget jelent a térségben.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: bosch

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Értékteremtő fűtéstechnikai megoldások a Bosch-tól

A mai technikai és gazdasági környezet felelősségteljes döntést kíván tőlünk, mivel az emelkedő energiaárak ellen csak tudatos döntésekkel védekezhetünk, ezzel növelve otthonunk értékét. Néhány...


IXO csavarozó

Az akkus csavarozóknak is van története: a világon az első és legkisebb lítium-ion akkus csavarozó nem mai találmány. A Bosch IXO csavarozónak már az ötödik generációjával találkozhat a...