SIEMENS DELTA i-system

Az esztétika és a funkcionalitás manapság már rég nem ellentétes fogalmak. Ezt bizonyítják a Siemens installációtechnikai termékei, amelyek a design és a technika összekapcsolása révén váltak olyanná amilyenek. Az installációtechnikai termékek teljes és egymást támogató választékában minden megtalálható, amire szükség van; legyen szó kapcsolóról, elosztórendszerekről, kapcsolószekrényekről, sorkapcsokról, teljesítménykapcsolókról vagy védelmi kapcsolókról. Az elegáns megjelenés, a használati érték és a presztízs egyaránt jellemzői a Siemens DELTA szerelvénycsaládjának.

A DELTA i-system egy egységesített villamosszerelvény platform. A felhasználói igények figyelembevételével egységesítette az alap szerelvénycsaládjaink betéteit. Az így létrejött egységes betétplatformnak köszönhetően a DELTA line, a DELTA vita és a DELTA miro családok belső szerkezetei azonosak.
A DELTA i-system betéteihez a fedőlapokat négy alapszínben lehet választani: titánfehér, krémfehér, alumínium, antracit. A kapcsolók teljes választéka megtalálható a kínálatban, az alap egypólusú kapcsolótól kezdve a világítós csillár kapcsolón át a kettősalternatív és a 16 A terhelhetőségű hárompólusú kapcsolón keresztül az időzítő kapcsolókig. A billenő-kapcsolókhoz glimmlámpa csatlakoztatható. A hangulatnak megfelelő fényerő beállítását szolgálják a dimmerek.
A dugaszoló aljzatok széles választéka lehetőséget ad arra, hogy akár lakóépületek akár közintézmények felszerelhetők legyenek a SIEMENS DELTA i-system szerelvényeivel. Az erősáramú csatlakozók mellett a telefon, antenna és kommunikációs csatlakozók is részei a DELTA i-systemnek.
A gyermekek biztonságáról retesszel ellátott dugaszolóaljzat gondoskodik. Vizes helyiségekbe, külső terekbe, teraszokra csapófedeles dugaljak állnak rendelkezésre. A különböző termosztátok és a mozgásérzékelők nagyfokú kényelmet biztosítanak, és az energia megtakarításban is fontos szerepet játszhatnak.
A redőny és zsalu mozgatáshoz a reteszelt nyomókapcsolókon kívül kulcsos és forgató kapcsolók is rendelkezésre állnak. A SIEMENS GAMMA instabus EIB/KNX rendszerhez kapcsolódó nyomógombos kezelő felületek is megtalálhatók a DELTA i-system kínálatában. A világításvezérléshez, redőnymozgatáshoz ill. általában a funkciók be ill. kikapcsolásához használhatunk nyomógombos egységeket. A rendszer programozása során kerül meghatározásra, hogy melyik gomb milyen funkciót kap. A gombok egyszeri rövid ideig tartó megnyomásával be vagy ki kapcsolhatunk egy lámpát, hosszabb nyomva tartásával pl. változtathatjuk a fényerejét.
A kapcsolók és a dugaszolóaljzatok esetében a vezetékeket rugós kapcsok fogadják, ami gyors szerelhetőséget és hosszútávon is biztos csatlakozást eredményez.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

FI relé

Az lenne jó, ha már nem is lenne olyan háztartás, ahol az elektromos hálózatot ne védené a FI relé, vagyis az az áramvédő kapcsoló, melyet szokás még „érintésvédelmi relének”, „életvédelmi...


Rossz és még rosszabb hosszabbítók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma tizenhárom vezetékhosszabbító készletből és elosztóból tizenhármat ítélt tűzveszélyesnek. Négy vizsgált termék...