SIEMENS DELTA i-system

Az esztétika és a funkcionalitás manapság már rég nem ellentétes fogalmak. Ezt bizonyítják a Siemens installációtechnikai termékei, amelyek a design és a technika összekapcsolása révén váltak olyanná amilyenek. Az installációtechnikai termékek teljes és egymást támogató választékában minden megtalálható, amire szükség van; legyen szó kapcsolóról, elosztórendszerekről, kapcsolószekrényekről, sorkapcsokról, teljesítménykapcsolókról vagy védelmi kapcsolókról. Az elegáns megjelenés, a használati érték és a presztízs egyaránt jellemzői a Siemens DELTA szerelvénycsaládjának.

A DELTA i-system egy egységesített villamosszerelvény platform. A felhasználói igények figyelembevételével egységesítette az alap szerelvénycsaládjaink betéteit. Az így létrejött egységes betétplatformnak köszönhetően a DELTA line, a DELTA vita és a DELTA miro családok belső szerkezetei azonosak.
A DELTA i-system betéteihez a fedőlapokat négy alapszínben lehet választani: titánfehér, krémfehér, alumínium, antracit. A kapcsolók teljes választéka megtalálható a kínálatban, az alap egypólusú kapcsolótól kezdve a világítós csillár kapcsolón át a kettősalternatív és a 16 A terhelhetőségű hárompólusú kapcsolón keresztül az időzítő kapcsolókig. A billenő-kapcsolókhoz glimmlámpa csatlakoztatható. A hangulatnak megfelelő fényerő beállítását szolgálják a dimmerek.
A dugaszoló aljzatok széles választéka lehetőséget ad arra, hogy akár lakóépületek akár közintézmények felszerelhetők legyenek a SIEMENS DELTA i-system szerelvényeivel. Az erősáramú csatlakozók mellett a telefon, antenna és kommunikációs csatlakozók is részei a DELTA i-systemnek.
A gyermekek biztonságáról retesszel ellátott dugaszolóaljzat gondoskodik. Vizes helyiségekbe, külső terekbe, teraszokra csapófedeles dugaljak állnak rendelkezésre. A különböző termosztátok és a mozgásérzékelők nagyfokú kényelmet biztosítanak, és az energia megtakarításban is fontos szerepet játszhatnak.
A redőny és zsalu mozgatáshoz a reteszelt nyomókapcsolókon kívül kulcsos és forgató kapcsolók is rendelkezésre állnak. A SIEMENS GAMMA instabus EIB/KNX rendszerhez kapcsolódó nyomógombos kezelő felületek is megtalálhatók a DELTA i-system kínálatában. A világításvezérléshez, redőnymozgatáshoz ill. általában a funkciók be ill. kikapcsolásához használhatunk nyomógombos egységeket. A rendszer programozása során kerül meghatározásra, hogy melyik gomb milyen funkciót kap. A gombok egyszeri rövid ideig tartó megnyomásával be vagy ki kapcsolhatunk egy lámpát, hosszabb nyomva tartásával pl. változtathatjuk a fényerejét.
A kapcsolók és a dugaszolóaljzatok esetében a vezetékeket rugós kapcsok fogadják, ami gyors szerelhetőséget és hosszútávon is biztos csatlakozást eredményez.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Legrand elosztósorok

Milyen egy jól megválasztott elosztósor? Biztonságos, hiszen megóvja az értékes műszaki cikkeket! Praktikus és minden környezethez illeszkedik. Ötletes, mert a felhasználói igények maximális...


Rossz és még rosszabb hosszabbítók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma tizenhárom vezetékhosszabbító készletből és elosztóból tizenhármat ítélt tűzveszélyesnek. Négy vizsgált termék...