Bimota-tuning

Előző számunkban egy Moto Guzzi motorkerékpár rugós teleszkópjainak az elkészítését mutattam be. Már akkor is utaltam arra körülményre, hogy ilyen átdolgozásoknál fontos a kerékfelfüggesztések pontos működésével is tisztába lenni. Néha ez sokkal nehezebb, mint az ember hinné. Például a különleges felfüggesztéseiről is híres BIMOTA 906SR motorkerékpár kemény-, de nem feltörhetetlen diónak bizonyult. A kihívást megint csak a Tamiya kínálta fel tálcán, mivel modelljén az első kerék speciális kialakítású kormányműve működőképes. Ezt pedig ugye érdemes a rugózó kerékfelfüggesztésekkel megplusszolni. Mert ami szuper, az ne csak félig legyen az.
Az összeállítási rajzokról elég nehéz volt gondolatban összehozni és működtetni a kormányozott elsőkereket, de végül is sikerült. Ez ugyanis befolyásolta a villát kitámasztó teleszkóp működését. A modellen ez természetesen mereven összeragasztott darabokból áll. Azonnal rájöttem, hogy a teleszkópok átalakításán túl - ezt az előző számban ismertetett módon tettem működőképessé - többrendbeli módosítások szükségesek a villa felőli részen. A csuklókarokat szét kellett operálnom, csak csapozva tudtam mozgathatóvá tenni. A villa támbakjáról levágtam az összekötőrudat, helyébe ellapított végű szemes fémrudat készítettem, és 1 mm-es szegeccsel fogattam a bak új furatába. Mérete azonos a régivel, csak a szemekkel növeltem meg a hosszát. A csuklókarról levágtam a helyezőcsapot, a vázba ragasztottam, majd kifúrtam a vázat és a csuklókart is. Középső furatába került a rúd másik vége. A rugós teleszkópot ugyancsak apró szegecstengellyel erősítettem a csuklóra, azt meg a váz oldalsó öntvényelemére. A légies csőváz összeállítása után a teleszkóp másik végét is a csőváz és az öntvény közé csapoztam, így már működött a rugózás. Az öntött vázelemek végéről levágtam a villa mozgását akadályozó helyezőcsapokat, majd fémcsappal megerősítve helyére ragasztottam a támbak darabját (1). A villa ezt követően lágyan rugózott. A kormánymű rudazatai ugyan kissé fékezték a mozgását, zsírozás után azonban jelentősen javult a helyzet. Ide erősebb rugó kellett volna, ezt a feladatra vállakozóknak tanácsolom.
A hátsó villa átalakítása egyszerűbbnek tűnt, de nem volt az. A rugós teleszkóp ugyanis alul egy himba végére csatlakozik, az meg a váz közé van csapozva. Közepébe a hátsó villából kinyúló támrúd pár továbbítja a villa mozgását. Mindez csapozva, fixen beragasztva remekül rögzíti a hátsó kereket, csakhogy én ennek pont az ellenkezőjét akartam elérni. A végső megoldás: a himba csapjait lefúrtam, helyükbe huzalcsapokkal fűztem fel a teleszkópot és az új, huzalból kialakított támrudat. Ez ugyan kissé eltér az eredeti kiviteltől, de remekül funkcionál. A rudazat beépítése a hátsó villába a bal oldal felőli lyukon átdugott huzaltengellyel történt. Másként ugyanis szinte lehetetlen a beépítése (2). (Az eredeti merev rendszernél ez kicsit könnyebb, de nem sokkal.) A meghajtólánc hajtó fogaskerekét nem ragasztottam a helyére, hogy a villa mozgását ne akadályozza. Most már a hátsó villa is rugózottá vált, az egész szerkezet, beleértve a mozgatható speciális kormánymegoldást is, szerintem így lett komplett. A működtető rudazatok azonban ne legyenek lazák, mert akkor a gyári alkatrészek lötyögni fognak. (A gyári fém kerékagy kotyogása a felni fészkében viszont sajnos nem korrigálható.)
E jelentős változtatások mellett természetesen a már megszokott kis finomításokat sem mellőztem, véleményem szerint ez a BIMOTA egy klasszissal jobb, mint a dobozváltozat, bár külsőre alig van különbség közöttük. Remek szerkezet mind a kettő, kár ezt a látványt a burkolat mögé rejteni. A burkolat összecsavarozva - esetleg huzalból összeforrasztott állványon - külön darabként is jól mutat, így teljes bonyolultságában érvényesülhet a motorkerékpár szerkezete (3).
Az átalakításhoz rendelkezésemre bocsátott modellért köszönet a Dataco Kft.-nek.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Babos János

Címkék: modell, modellezés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Könyves részből vitrin

Aki valamit gyűjt, előbb utóbb helyszűkébe kerül a tárgyak gyarapodó száma miatt. Ekkor kell egy új tároló hely kialakításához helyet keresni. Ez azonban nem feltétlenül egy új bútordarabbal...


Egyéni dísztárgyak

Az otthonát mindenki igyekszik különféle dísztárgyakkal sajátosan egyedivé tenni. A készen vásároltak persze igényes darabok, ám ezek mellett a saját személyes élményeinkre utaló tárgyakkal is...