Különleges díszítések

A messzi északon, ahol hosszú és kemény a tél, nagy hagyománya van virágzó hagymás és gumós növényeket elhelyezni a házban, karácsony idején.

kulon_01.jpg (31588 bytes) kulon_02.jpg (28324 bytes)

Angliában a karácsonyi asztalra élővirágokból készült gyönyörű csokrot is helyeznek. A különleges gyertyatartókba helyezett gyertyák fénye lágyan világítja meg a pasztellszínű rózsacsokrot.

A karácsony egyik jelképe az angyal, az antik keretű tükör előtt liliomokkal körülvéve ünnepélyes hangulatot áraszt. A cserepes angolmuskátlik a meleg szobában télen is nyitják érdekes virágaikat.

Karácsony idején a legszebb porcelánok, üveg-edéyek kerülnek elő. A magyal-mintával díszített régi tálra, ezüst serlegbe helyezett ciklámenek kerültek, körülöttük hasonló árnyalatú üveggömbök. Különleges asztali dísz a kuglófformába ültetett ciklámen és az üvegvázában csillogó karácsonyi gömb.

A bogyókból készített koszorú megalkotása meglehetősen időigényes feladat. A bogyókat, szárukkal együtt kötöződróttal kössük kis csokrokba, majd tűzzük bele a koszorúalapba, amely lehet tűzőhabból, szalmából vagy mohából.

 kulon_04.jpg (21363 bytes)

Érdekes és illatos karácsonyfadíszeket készíthetünk szárított virágokból, bogyókból, tobozokból, fahéjrudacskákból, vaníliarúdból a képen látható módon.

kulon_05.jpg (24977 bytes)

Szárított virágokból tartós szobadíszt alkothatunk. Egy műanyag cserép oldalaira ragasszunk szalmaszálakat. Ezután helyezzünk a cserép belsejébe egy megfelelő méretű tűzőhabot. A szalmaszálakra helyezzünk szárított kalászosokat, spárgával erősen kötözzük rá, ha szükséges, előtte ragasztóval is megerősíthetjük. A szárított virágokat egyenként szurkáljuk bele a tűzőhabba.

Ünnepivé varázsolhatunk egy egyszerű képkeretet is, ha arany festékkel befestett szárított virágokat, terméseket ragasztunk rá.

Különleges gyertyadíszt készíthetünk szárított rózsákból. A gyertyát drót segítségével illesszük egy kör alakúra vágott tűzőhab közepébe, majd a megdrótozott rózsákat koszorúformán szúrjuk bele.

Cukrozott gyümölcsök nyújtanak látványos dekorációt a gyönyörűen díszített hófehér gyertyacsoport mögött. Elkészítésük igen egyszerű. Enyhén verjünk fel 1-2 tojásfehérjét, majd ecset segítségével kenjük be az összes gyümölcs felületét úgy, hogy ne áztassuk el. Helyezzük zsírpapírra valamennyit, és szitáljunk rájuk egyenletes réteg kristálycukrot. Meleg helyen, 2-3 órán át, hagyjuk száradni. A gyümölcs éppen annyi ideig áll el így, mint friss állapotban.

kulon_09.jpg (20873 bytes)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Boldog Karácsonyt!

Békés, boldog Karácsonyt! Békés, boldog karácsonyi ünnepeketkívánunk az Ezermester minden előfizetőjének,internetes olvasójának!Kiemelt köszönetFórumozóink, Szakértőink, akik hozzászólásaikkal...


Boldog Karácsonyt!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeketkívánunk az Ezermester minden olvasójának!