Díszek karácsonyra

A kertben található növények felhasználásával karácsonyi hangulatot varázsolhatunk a lakásban. Készíthetünk például karácsonyi ágat. Erre a legalkalmasabbak a sűrű lombú, formás, legalább arasznyi hosszúságú, csúcsrészes fenyőágak. Fontos, hogy a levelüket ne hullajtsák. Két-három gallyat összefogva jól beválhatnak különféle karácsonyi díszként szolgáló termések tartására. Ilyenek lehetnek a tobozok, apró almák, és más színes termések. A gallyakra erősíthetünk még szaloncukrot, gyertyát és színes szalagot is. Egy-két naponta tiszta vízzel permetezzük, ez elősegíti a tűlombozat tartós zöldellését. Díszíthetünk vele képkeretet, tükröt, de a térben is felfüggeszthetjük.

Karácsonyi vázadíszítés

A váza díszítésére a váza magasságánál mintegy másfélszer hosszabb tűlombú fenyőgallyakat válasszunk. Arányos méretű tobozokkal díszíthetjük úgy, hogy az alsó pikkelylevelek közé, nem szembetűnő huzallal felerősítjük. A fenyőgallyak közé más, színes héjkérgű som vagy termésekkel berakott vesszők is beállíthatók. Ilyenek, pl. a hóbogyó, madárbirs, fagyal, vadrózsa, de élővirággal is díszíthetjük. Egyetlen szál piros fellevelű flamingóvirág vagy egy különösen szép vörös színű rózsaszál páratlan látványt képes nyújtani. Vízellátását úgy oldhatjuk meg, hogy az alsó szárrészt hosszan ferdére vágjuk, majd ráhúzunk egy vízzel, virágtartósító oldattal töltött gumidugós műanyag fóliát vagy egy kis üveget. Előnyük az, hogy könnyen áthelyezhetők.

Karácsonyi kosár

Olyan kosarat válasszunk, mely önmagában is jól mutat, lapos, és átmérője 23 cm-nél nem kisebb. Mintás papírral vagy szövettel bélelve látványossá tehetjük. Csak a pereme is kaphat díszítést, melyre a látványosan fonott kötél, dísz-zsinór, színes szalag és háló is felhasználható. A kosár kitöltésére a különféle kerti termények, almák, aszalt és csonthéjas gyümölcsök a legalkalmasabbak. Kiegészítőként ugyancsak jól mutatnak a különféle terméses gallyak, a dísztökök, makkok, fenyőtobozok is. A kosárba egy szép formájú palackot vagy befőttes üveget, szaloncukrot is tehetünk. Leginkább az előszoba vagy más vendégváró helyiség asztalát díszíthetjük vele.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: dísz, karácsony

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Karácsonyi készülődés - Csomagolás

Ha ajándékkal készülünk, a gondos kiválasztáson túl fektessünk ugyanolyan hangsúlyt a csomagolásra is. A személyes jelleget erősíthetjük az ajándékozotthoz stílusában, formájában, díszítésében is...


Karácsonyi szalvéta hajtogatása

A karácsonyi vacsora és ebéd a családok nagy részében kicsit más, mint a „szürke” hétköznapoké. Nem kell feltétlenül sem sok pénzt, sem sok időt rászánni arra, hogy ünnepivé tegyük az...