Dremel újdonságok

A Dremel nagy fordulatú vezetékes és akkumulátoros multigépeinek választékát két új változattal bővítette. Az új generációs gépek – melyeket az alábbiakban mutatunk be olvasóinknak számos egyedi tulajdonsággal rendelkeznek.

A 300-AS SOROZATÚ MODELL

Ez a 125 W-os gép teljesen új, ergonómiailag ideálisra formált burkolatot kapott. A lágy burkolat a gép kézbentartását teszi kényelmesebbé és biztonságossá, továbbá munka közben hatásosan csillapítja a gép rezgéseit is. Az új kapcsolók is komfortosabban használhatók. A szélesebb gombbal könnyebb reteszelni a tengelyt, és az ívelt mélyedésbe integrált kombinált kapcsoló sem áll ki a burkolat felületéből. A patronkulcsnak beépített fészke van, s a használaton kívüli akasztó horog is a burkolatba mélyített fészekbe simul. Az új 300-as gép készletben kapható, és a műanyag tároló doboz az új gépen kívül – változattól függően – 25, illetve 55 darab tartozékot, továbbá egy flexibilis tengelyt tartalmaz.
Javasolt fogyasztói ár: 13.990 illetve 19.990 Ft

A 400-AS DIGITÁLIS SZERSZÁM

Ez a típus a legnagyobb pontosságot igénylő feladatok elvégzését is lehetővé teszi. Digitális kijelzője pontosabb fordulatszám beállítást tesz lehetővé, ami a különféle anyagok finom megmunkálásánál elengedhetetlenül szükséges. A gép motorja 145 W-os, fordulata pedig 5000-33000 között külön szabályozó gombokkal 1000-es fokozatonként változtatható. Konstans elektronikája a beállított fordulatszám szintentartásán kívül lágyindító funkcióval is rendelkezik. Ez a csúcsszintű gép is készletben kapható. Műanyag tárolódobozában a flexibilis tengelyen kívül egyenes- és körmaró-, fűnyíró élező tartozék, továbbá két külön dobozban 80 db kiváló minőségű egyéb kiegészítő szerszám található.
Javasolt fogyasztói ára: 33.990 Ft

SPEEDCLIC VÁGÓTÁRCSA BEFOGÓ

A Dremel szerszámtartozékában a különféle anyagok vágásához többféle cserélhető tárcsa között lehet választani. Az elkopott, csavarral rögzített tárcsákat azonban cserélni kell, ami kissé időigényes feladat.
Nos, az acélhoz használatos vágókorongok esetében az új SpeedClic gyors befogónak köszönhetően a szerszámcsere egyszerűbb lett. A szokásos 3,2 mm átmérőjű befogószár végén ugyanis nem menet van, hanem egy rugós előfeszítésű támasztó hüvely. A vágótárcsa ennek speciálisan kialakított végére illeszkedik fel, a szár lefogólapja pedig rögzíti, és elfordulás ellen biztosítja. A vágókorong közepén ennek megfelelő speciális befogónyílás van.
A korong cseréjekor a befogó hüvelyét csak annyira kell lehúzni, hogy a korong központi nyílását a szár csapos vége alá tudjuk helyezni, majd a hüvely elengedésével az automatikusan rögzíti a vágókorongot. A korongcsere így csak pár másodpercig tart, ám ehhez természetesen SpeedClic befogó, no meg a hozzávaló 32 mm átmérőjű vágótárcsa szükséges, ami külön kis készletben vásárolható meg.

Javasolt fogyasztói árak: induló szett (tokmány+2 db vágókorong) 2900 Ft, vágókorong-szett (5db): 2290 Ft

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: multigép, dremel

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Őszi kertápolás Honda módra

A kerti munka olykor fárasztó lehet, főként akkor, amikor hűvösebbé válik az idő és rövidebbek lesznek a nappalok. A Honda gépeivel azonban rövid idő alatt, megerőltetés nélkül, kényelmesen...