Szigetelési munkák a gyakorlatban

Belső tetőszigetelési megoldás

2013-08-02 13:25:08 | Módosítva: 2013-08-04 18:21:02

A tetőtér kialakításakor döntő szerepet kap a szigetelés. Ez fogja eldönteni, hogy a lakó- vagy iroda funkcióra kialakított tér mennyire lesz élhető, klímája télen-nyáron megfelelő. A szóba jöhető szigetelő anyagok közül az egyik legjobb megoldás a cellulóz alapú szigetelő rendszer beépítése. Ilyen az ISOCELL.

Az ISOCELL cellulóz nagy előnyét nemcsak a szigetelési érték és a gyors feldolgozás, hanem a kiemelkedő hővédelem is jelenti. A cellulóz szigetelés nagy tárolókapacitása érezhetően késleltetve engedi be a Nap sugárzó melegét. Nagy előnye, hogy így a tetőtér az egész éjszaka folyamán hűvös marad.


A tetőtér belső részén a kívánt szigetelés vastagságtól függően kell megerősíteni (megduplázni) a szarufákat. A párafékező fóliát átfedéssel kell fektetni, és mechanikailag szegező kapcsokkal kell rögzíteni. Igen fontos az átfedések, csatlakozások és áttörések légzáró ragasztása és tömítése.


A léceket kb. 30 cm távolságra kell elhelyezni. Ideális esetben a lécek közvetlenül az illesztések vonalában helyezkednek el, hogy a ragasztási helyeket is tehermentesítsék. A cellulóz szigetelés befúvása gépi úton történik. A befúvószakember tehergépkocsijával megérkezik a az építkezés helyszínére, és mindent hoz, amire szüksége van: a befúvó-berendezést és a szigetelőanyagot is. A művelethez csak a befúvótömlőt kell felvinni a tetőtérbe, a szigetelőanyagot nem. A tehergépkocsiban lévő berendezést a befúvó szakember rádió útján vezérli, a gépet egy segédmunkás tölti fel cellulózzal. Az üregek mindössze néhány óra alatt hézagmentes és ülepedésmentes szigetelést kapnak.


Az új épületek esetében is kedvelt az ISOCELL cellulóz szigetelés. Mindenekelőtt az igényes kialakítású tetőterek és manzárdok esetén kínál optimális megoldást a befúvórendszer; a hézagmentes és hulladékmentes hő csillapítást. A szigetelési eljárás jól bevált tetőtéri irodahelyiségek kialakítására is. Az úgynevezett manzárd tetők lehetővé teszik a tér nagyvonalú felosztását. A világos irodaterek optimális helyet teremtenek a tárgyalásokhoz, kreatív megbeszélésekhez és munkatársi találkozókhoz is.  Nyáron meggyőzően bizonyít az ISOCELL, kiemelkedő hővédelmével.


További információ:
info@forelockbt.hu
www.forelockbt.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Isocell

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Isocell hőszigetelés

Az Isocell optimális szigetelőanyag, jellemzője az alacsony hővezetési tényező. A jó szigetellő anyagokkal szembeni elvárásoknak télen és nyáron is egyaránt megfelel. Az Isocell rendszer egyik...


A passzívházak természetes hőszigetelő rendszere

Sokat spórolhatunk azzal, ha a megfelelő kiegészítő anyagokat vásároljuk, és hozzáértő szakemberek végzik a beépítéseket. Ennek illusztrálására egy konkrét passzív ház hőszigetelését mutatjuk be. A...