Zsindelyezés helyett duplázzon!

2013-07-18 14:30:44 | Módosítva: 2013-07-27 16:43:42

Beázik a palatető, de nincs pénz felújítani? Jó hírrel szolgálhatunk: van más megoldás, mint a majdnem milliós költségű zsindelyezés. Megfelelő szakemberrel, megfelelő technológiával ennek a költségnek több mint a felét megspórolhatja, a tető tisztításával és újrafestésével együtt. A végeredmény pedig: a tetőről senki nem mondja meg, hogy nem új.

Létezik egy szabadalmaztatott technológia, amellyel az összes, ’70-es és ’90-es évek között készült, normál hajlásszögben épült, mára már igencsak felújításra érett palatető beázása bontás nélkül szüntethető meg. Ez pedig nem más, mint az úgynevezett cseppentő zárólemez beépítése. Ha már ezzel a módszerrel sikerült megszüntetni a beázást, érdemes szebbé is varázsolni a tetőt, amelyre 2-3 évtized után bizony ráfér egy alapos tisztítás és festés. Ezután a tető tényleg olyan lesz, mint újkorában volt, élettartama pedig ugyanolyan lesz, mint ha zsindelyezték volna.


Persze csak akkor, ha minőségi festéket használunk, és azt megfelelően visszük fel a felületre. Ma a bevett gyakorlat a kétszeri festés: az alapozás, majd a szín felvitele. Ez kevés ahhoz, hogy a tető visszanyerje régi-új külsejét, nem beszélve arról, hogy az ilyen felújítás mennyire „tartós”. Létezik egy hazai vállalkozás, amely több mint másfél évtizede megbízhatóan végzi a palatető-felújítási tevékenységet. Ez pedig nem más, mint a Tető-Ráció Team Kft. Létezik egy hazai festékcsalád, amely lassan két és fél évtizede bizonyítja minőségét, tartósságát és esztétikumát. Ez pedig nem más, a Materiál Vegyipari Szövetkezet által gyártott, és jelenleg már 13 színben kapható AKROPENTA pala-, lábazat- és betoncserép festék.


Bár a Materiál által ajánlott 3 rétegű festés is több mint egy évtizeden át tartó megbízható minőséget eredményez, a Tető-Ráció-Team Kft. úgy döntött, a fent említett bevett gyakorlatra rádupláz. Így a cég a palatető felújításánál kizárólag a 4 rétegű festést alkalmazza, festéknek pedig kizárólag a Materiál Vegyipari Szövetkezet által gyártott AKROPENTÁ-t használja.

10+1 érv a technológia és az AKROPENTA együttes alkalmazása mellett:

1) Megakadályozza a komoly egészségügyi kockázatot jelentő azbeszt kiporlását az elöregedő tetőből.
2) A tetőbevonat vízzáró réteget képez.
3) Rendkívül tartós (a szalagzsindelynél hosszabb élettartam, kedvezőbb árért).
4) Tökéletes tapadás érhető el.
5) UV-stabil felületet ad.
6) Megnöveli a tető ellenálló-képességét a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben (jégeső, eső, fagy).
7) Elkerülhető a mohásodás.
8) A héjazat élettartama 15-20 évvel nő.
9) Rugalmas tetőbevonatot képez.
10) Homogén felületet ad.

+1) Megszünteti a hajszálrepedéseket!


www.material.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Palatetők felújítása

Országszerte régóta sokaknak gondot okoz házuk elöregedett, gyakran beázó, elszennyeződött és sokszor elmohásodott palateteje. Aki teheti, igyekszik rendbe hozatni, felújítani. Ám a palafedések nem...


Magvetés vagy palántázás?

Már egy 50 négyzetméteres konyhakert képes egy négytagú család zöldségellátását biztosítani. Egyre többen felismerik, hogy akár kis terület is elég ahhoz, hogy sok zöldséggel, fűszerrel tudjunk...