A legújabb vékonyvakolattal

Kreatív felújítás

2013-08-08 14:26:36 | Módosítva: 2013-08-08 14:27:57

Modern és hagyományos struktúrák elkészítésére is alkalmas a Baumit terméke, a CreativTop.

A tavaszi-nyári felújítások idején az egyik fontos kérdés a megfelelő vakolat kiválasztása. Eddig a hőszigetelő rendszereken jellemzően a már hagyományosnak mondható dörzsölt és kapart struktúrájú vakolatokat alkalmaztuk. A CreativTop színes, vödrös, előkevert vékony vakolat azonban kreatív, a szokottnál izgalmasabb felületek megvalósítására is alkalmas.


Ahogy a hétköznapi életben, úgy egy ház esetében is fontos lehet az egyedi megjelenés. Ezen dolgoznak az építészek és a különböző építőanyag gyártók is. Végre itt az alkalom, hogy ezt a már szinte mindenki által megszokott homlokzati megjelenést kicsit megfűszerezzük – egy kreatív vakolattal. Ennek a vakolattípusnak a hő-páradiffúziós ellenállása kiváló, jó a páraáteresztő képessége, ezért mindegyik hőszigetelő rendszeren alkalmazható. 


A CreativTop vakolat számtalan felületi megjelenés kialakítására nyújt lehetőséget. Készíthetünk látszóbeton hatású-, nyomott-, domborzat-mintás, cuppantott vagy bármilyen egyedi felületet. Ezeket a struktúrákat kombinálva a színekkel, új dimenziók nyílnak a homlokzati hőszigetelő rendszerek felületi kialakításának terén. Akár fa- vagy mészkőburkolat hatást is elérhetünk, ha ezeket a struktúrákat homlokzatokon is használható, színtartós lazúrokkal átfestjük. A költséges szerelt burkolatot így kiválthatjuk egy jóval egyszerűbben kivitelezhető megoldásra. Az eredmény magáért beszél.


Az új vakolattal kialakítható struktúrák nem újdonságok, eddig is léteztek, a múltban már kialakult, használt mintákról beszélünk. Újdonság az, hogy a megnövelt szilikon kötőanyag-tartalom miatt sokkal inkább ellenállnak az időjárási körülményeknek, fagyásnak és egyéb behatásoknak, és emellett ugyanakkora színgaranciával rendelkeznek, mint a hagyományos vakolat anyagok. Alapvetően léteznek előre meghatározott, és ajánlott felülettípusok, de a tényleges kialakítások számának csak a képzelet szab határt.


Az anyag felhasználása során legfontosabb azokra a feltételekre és körülményekre odafigyelni, mint minden más vékony vakolat kialakítása során: az alapfelület megfelelő szárazságára, megkötésére, az alapozó felvitelére és a kötési, száradási idő megfelelő betartására.

Hülber Attila
Építész-tanácsadó, Baumit Kft.

Keresse a Baumit CreativTop vékony vakolatait az építőanyag kereskedésekben!
www.baumit.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Baumit

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Színek határok nélkül

A családi- és társasházak homlokzatai időről időre változnak, színesednek, és ma már az egyre bátrabban alkalmazott különböző színárnyalatok használata semritka. Akár merészebben kombinálunk, akár...


Ragasztók ABC-je

Aki építkezik, vagy épp átalakítja konyháját, fürdőszobáját, teraszát, elérkezik ahhoz a pillanathoz, hogy kiválaszthatja a burkolatot. A ma forgalomban lévő kerámia-, gres- és természetes kőlapok...