A legújabb vékonyvakolattal

Kreatív felújítás

2013-08-08 14:26:36 | Módosítva: 2013-08-08 14:27:57

Modern és hagyományos struktúrák elkészítésére is alkalmas a Baumit terméke, a CreativTop.

A tavaszi-nyári felújítások idején az egyik fontos kérdés a megfelelő vakolat kiválasztása. Eddig a hőszigetelő rendszereken jellemzően a már hagyományosnak mondható dörzsölt és kapart struktúrájú vakolatokat alkalmaztuk. A CreativTop színes, vödrös, előkevert vékony vakolat azonban kreatív, a szokottnál izgalmasabb felületek megvalósítására is alkalmas.


Ahogy a hétköznapi életben, úgy egy ház esetében is fontos lehet az egyedi megjelenés. Ezen dolgoznak az építészek és a különböző építőanyag gyártók is. Végre itt az alkalom, hogy ezt a már szinte mindenki által megszokott homlokzati megjelenést kicsit megfűszerezzük – egy kreatív vakolattal. Ennek a vakolattípusnak a hő-páradiffúziós ellenállása kiváló, jó a páraáteresztő képessége, ezért mindegyik hőszigetelő rendszeren alkalmazható. 


A CreativTop vakolat számtalan felületi megjelenés kialakítására nyújt lehetőséget. Készíthetünk látszóbeton hatású-, nyomott-, domborzat-mintás, cuppantott vagy bármilyen egyedi felületet. Ezeket a struktúrákat kombinálva a színekkel, új dimenziók nyílnak a homlokzati hőszigetelő rendszerek felületi kialakításának terén. Akár fa- vagy mészkőburkolat hatást is elérhetünk, ha ezeket a struktúrákat homlokzatokon is használható, színtartós lazúrokkal átfestjük. A költséges szerelt burkolatot így kiválthatjuk egy jóval egyszerűbben kivitelezhető megoldásra. Az eredmény magáért beszél.


Az új vakolattal kialakítható struktúrák nem újdonságok, eddig is léteztek, a múltban már kialakult, használt mintákról beszélünk. Újdonság az, hogy a megnövelt szilikon kötőanyag-tartalom miatt sokkal inkább ellenállnak az időjárási körülményeknek, fagyásnak és egyéb behatásoknak, és emellett ugyanakkora színgaranciával rendelkeznek, mint a hagyományos vakolat anyagok. Alapvetően léteznek előre meghatározott, és ajánlott felülettípusok, de a tényleges kialakítások számának csak a képzelet szab határt.


Az anyag felhasználása során legfontosabb azokra a feltételekre és körülményekre odafigyelni, mint minden más vékony vakolat kialakítása során: az alapfelület megfelelő szárazságára, megkötésére, az alapozó felvitelére és a kötési, száradási idő megfelelő betartására.

Hülber Attila
Építész-tanácsadó, Baumit Kft.

Keresse a Baumit CreativTop vékony vakolatait az építőanyag kereskedésekben!
www.baumit.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Baumit

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Színek határok nélkül

A családi- és társasházak homlokzatai időről időre változnak, színesednek, és ma már az egyre bátrabban alkalmazott különböző színárnyalatok használata semritka. Akár merészebben kombinálunk, akár...


Év Homlokzata Pályázat

Hetedik alkalommal választották ki az elmúlt időszak kiemelkedő épületeit az Év Homlokzata Pályázaton. A tervezők és kivitelezők számára kiírt díj célja az újonnan épült vagy felújított...