Komplex épületfelügyelet a Kling-től

2013-08-09 13:23:49 | Módosítva: 2013-08-09 13:28:23

Biztonság, kényelem, energiahatékonyság – ezek lehetnek a jelszavai a BPT „Home Sapiens” rendszerének. Mobileszközünkről akár távolról is beavatkozhatunk otthonunk életébe.

Az olasz BPT évtizedek óta vezető szerepet tölt be az épületbiztonsági termékek szegmensében. Haladva a korral, termékskálájuk már nem korlátozódik a megfigyelő- és beléptető rendszerekre, hanem a ház (vagy akár egy egész lakópark) összes olyan eleme vezérelhető a segítségével, ami elektromos árammal működik. Referenciáik közé sorolható immáron több tucat luxushotel és sok ezer magánépület, az Egyesült Arab Emirátusoktól, Ausztrálián keresztül Oroszországig. Egyszerű kezelhetősége, könnyű bővíthetősége és megbízhatósága a legmagasabb igényeket is kielégíti.

Modulok

A Kling által kizárólagosan forgalmazott BPT rendszer lelkét egy központi egység képezi, melyet egyrészt egy színes érintőfelülettel rendelkező céleszközön keresztül érhetünk el, de LAN ill. GSM modult kapcsolva hozzá, az interneten vagy SMS-en keresztül is vezérelhetjük. A BPT moduláris felépítésű, azaz mindenki az igénye szerint építheti fel a lakás-felügyeleti rendszert.


A főbb alrendszerek a következők: videós megfigyelőrendszerek és beléptetők, riasztók, hűtés/fűtés, világítás, energiaszabályozás. Az egyes alrendszerek egy csavart érpárú vezetéken kommunikálnak a központi egységgel, ennek kiépítése jóval kisebb munkával jár, mint más rendszereké. Ezen az érpáron keresztül történik a kommunikáció és az áramellátás is, amit áramszünet esetén – meghatározott ideig – akkumulátorról is biztosíthatunk.

Programtervek

Mit tudunk vezérelni a BPT rendszerével? Röviden: mindent! Ha süt a nap, és túl magas a lakás belső hőmérséklete, a rendszer leengedi a redőnyöket. Ha problémát okozott eddig a körülményes fűtésszabályozás, innentől ez is gyerekjáték lesz. Szintén ugyanerről a platformról vezérelhető az öntözőrendszer működése is. Ha minden szobában elhelyezünk egy hangszórót, akkor akár arra is lehetőségünk nyílik, hogy a helyiségek között sétálva mindig ott szóljon a zene, ahol éppen tartózkodunk. 


A legfontosabb talán mégis a biztonsági rendszer, ami folyamatos kamerás megfigyelést és rögzítést tesz lehetővé, távollétünkben programozottan kapcsolja a világítást. A beléptető rendszer akár társasházi vagy lakóparki szinten is működhet.
A BPT rendszere nem csak azért különleges, mert mindezeket a feladatokat egy kézben tarthatjuk, hanem mert lehetőségünk van programtervek létrehozására. A család igényeit ismerve, egy laptop segítségével meghatározhatjuk a napirendet, amit azután rendszerünk automatikusan, beavatkozás nélkül végrehajt. Amennyiben távol vagyunk otthonunktól, kérhetünk riasztást, vagy akár be is tekinthetünk otthonunkba okostelefonunk vagy táblagépünk segítéségével. 

Környezetvédelem

A BPT nagy hangsúlyt fektet az épület energiafogyasztásának optimalizálására. Rendszerükben beállíthatók energialimitek, amit elérve, az épület-felügyelet lekapcsolja a nem használt eszközöket (pl. stand-by módban lévő TV). A relék akár 16A áramerősséggel is megbirkóznak, így nagy teljesítményű fogyasztók vezérlésére is lehetőségünk van.


KLING Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6.
Tel.: 433-1666, Fax: 262-2808
kling@kling.hu www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: KLING

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

CAME kapu automatikák

A kapunyitó automatikákat helyszíntől és használati funkcióktól függően különböző jeladókkal lehet működtetni. Gondoljunk csak bele, más egy családi ház kertkapujának nyitása, és például egy...


Ajtófékek, ajtóbehúzók

Sűrűn használt ajtók kulturált nyitásához-zárásához elengedhetetlen a megfelelő ajtóbehúzó. Bár ezek ránézésre nagyon hasonlítanak egymásra, rengeteg változat található a Kling kínálatában,...