Újrahasznosított és környezetbarát anyag

Isocell hőszigetelés

2011-11-08 22:06:27 | Módosítva: 2011-11-08 22:06:27

Az Isocell több évtizedes hagyományokkal rendelkező osztrák hőszigetelő anyag. Alapanyaga újra hasznosított újságpapír (gyakorlatilag a napilapok papírja), ami darálást követő pelyhesítés után nyeri el végső formáját. Ezt az alapanyagot tűz, penészesedés, valamint a rágcsálók elleni védelemként bór és foszfát sók hozzáadásával teszik ellenállóvá. Kiválóan kitölti a legkisebb réseket is, és a legkülönfélébb helyeken is gyors, ideális hatásfokú hőszigetelés készíthető belőle.

Az Isocell optimális szigetelőanyag, jellemzője az alacsony hővezetési tényező. A jó szigetellő anyagokkal szembeni elvárásoknak télen és nyáron is egyaránt megfelel. Az Isocell rendszer egyik fontos tulajdonsága a tökéletes szélzárás. A legjobb szigetelés sem ér semmit, ha a szél átfúj rajta.

Ahhoz, hogy az épületet a szél és az időjárás viszontagságaitól megvédjék, a gyártó egy saját rendszert fejlesztett ki. Az Isocell nemcsak a szigetelőanyagot, hanem a fóliát is biztosítja a felhasználók részére, megoldva ezzel minden technológiai problémát, és a garancia kérdését is, mivel így a felhasználónak csak egy gyártóval kell a kapcsolatot tartania.

A pelyhesített és zsákokban forgalmazott Isocell szigetelőanyag kézi beömlesztéssel vagy sűrített-levegővel történő befújással juttatható a szigetelni kívánt helyre. A bedolgozás a szerkezet jellegétől függően különböző térfogatsúllyal történik. Jó helykitöltő tulajdonsága és az egyszerű bedolgozási technológia miatt a pelyhes anyag a legkisebb üregeket is kitölti, mégpedig hulladékmentesen.

Tetőtéri- és falszigeteléseknél korábban gyakori hibaként fordult elő a nem a célnak megfelelően kiválasztott szálas hőszigetelő anyag roskadása, ülepedése, ami hőhíd kialakulásához vezetett. A megfelelően befújt cellulóz rost viszont a hőszigetelt szerkezetet tartósan, ülepedés és roskadás-mentesen tölti ki. További előnye, hogy a nehezen elérhető helyekre is eljuttatható, a pl. padlás födémrészének üregeit, eresz közeli részeit is kiválóan kitölti. Az is nagy előnye az Isocellnek, hogy bedolgozásakor szabási hulladék nem keletkezik, és homogén, tökéletes szigetelőréteget képez. Hőátbocsátási tényezője 14 cm vastagság esetén 0,32 W/m2K.

Az a szigetelőanyag, amelyet télen energiatakarékosság céljából használnak, nem biztos, hogy nyáron is megvéd a hőség ellen. A nyári meleg elleni hőszigetelés fő célja, hogy a tetőn és a falon keresztüli hőátadást úgy kell elnyújtani, hogy a napi legmagasabb hőmérséklet csak akkor érje el a lakrészt, amikor a felületek sugárzó hője szellőztetéssel már ellensúlyozható. A fáziseltolódás annál nagyobb, minél nagyobb a beépített szigetelőanyag hő kapacitása. Az Isocell szigetelés ezt a célt is kiválóan biztosítja.

Az Isocell szigetelőanyag az épület bármely részén; födémben, párnafák között, tetőtérben és oldalfalban is bedolgozható. Több évtizedig megsüppedés nélkül biztosítja az épület jó hőszigetelését.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hőszigetelés, isocell

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőterek hőszigetelési követelményei

A beépítésre alkalmas padlások lakótérré való átalakításával, kedvező áron oldható meg a ház bővítése. A család gyarapodásával szükséges lehet egy ilyen beruházás, ez azonban csak akkor lesz...


Csökkentse fűtésszámláit még az idén

Jönnek a hűvösebb őszi napok, és lassan beköszönt a fűtési szezon. Sokan éppen most újítják fel házuk hőszigetelését, mások még kivárnak, és vannak olyanok is, akik az elmúlt időszak...