Raychem© energiatakrékos padlófűtés

2011-01-14 22:49:57 | Módosítva: 2011-09-04 23:02:11

Ha hideg a lábunk, az az ember egész testét megviseli. A megfázás legelőszőr a láb fázásával kezdődik. Ez amiatt van, mert az ember szervezete a test felmelegítését a legfontosabb testrésszel, a fejjel kezdi. Ha meleg lábunkat hideg padlóra tesszük az nemcsak a lábban kelti a fázás érzetét, hanem az egész testnek nem kellemes. A T2 padlófűtési rendszer megvalósítása emeli a komfort és kényelem érzetét. Nem kell a padlón játszó gyermeke lábára vastag zoknit húzni: a felfázás kockázata megszűnik!

A fűtőkábel önszabályozó,
így energiatakarékos

A T2Red padlófűtési rendszerben használt fűtőkábel önszabályozó, vagyis csak ott és csak annyira melegszik, amennyi hőre az adott helyen szükség van. Ez a kábel (és így a felette levő terület) bármelyik legkisebb szakaszára is igaz). Vagyis például a nappalinak a terasz közelében levő területein vagy nagyobb üvegfelületek közelében nagyobb fűtési igény lehet, így jobban fűthet a rendszer (a kábelrész jobban melegít), mint ugyanazon helyiség belső területein. Ez önmagában is jelentős energia megtakarítást eredményez.
További előnyei is vannak e fűtőkábeleknek:

 • Hőeloszlás pl. radiátoros fűtésnélAz „intelligens” kábelek a túlmelegedés kockázata nélkül átfedésben lehetnek egymással.
 • A fűtőkábelek a helyszínen a kívánt hosszúságúra vághatók. (Ez további alkalmazkodóképességet nyújt, ha a tervek nem felelnek meg a helyszíni valóságos viszonyoknak.)
 • A csőhossz megfelel a kívánt kábelhossznak.

Padlófűtéssel jobb és egyenletesebb a hőeloszlás a helyiségben, mint más fűtés esetén

A következő ábrák mutatják, hogy:

 • A T2Red önszabályozó fűtőkábeles padlófűtési rendszerrel egyenletesebb a meleg eloszlása, ezért
 • Csökkenthető a szükséges hőmérséklet (akár 2 fokkal is), és így
 • Hőeloszlás T2RED-es padlófűtésselA kisebb szobahőmérséklet miatt jelentős fűtési hőmennyiség és így jelentős költség takarítható meg.
 • A padló gyorsabb felszáradása miatt például a vizesblokk helyiségeiben kisebb a gombák, atkák megtelepedésének esélyei, kevésbé porosodik, kevésbé válik piszkossá a helyiség.
 • Megszünteti a - terasz, ablak vagy ajtó nem tökéletes szigetelése miatti - hideglevegős huzatot.
 • A padlófűtés a padlóban helyezkedik el, így nem foglal helyet: a helyiségek alapterülete teljes mértékben kihasználható.
 • Helyiségenként vagy akár az összes helyiségben is kialakítható.

Az elektromos padlófűtéssel mindenhova eljuthat a meleg

A T2Red padlófűtési rendszerrel a helyiségekben minden olyan helyre elvihető a meleg (t.i. azon felület alá telepítjük a fűtőelemeket), ahol annak szükségét látjuk. Legyen az gyermekszoba padlózata, vizesblokk fűtendő részei, hálószobában az ágy elé (ahova le fogunk lábunkkal lépni), téli-kertbe, konyhába, stb. Természetesen, ahol arra számítunk, hogy nem szükséges, vagy kisebb mennyiségben kell majd fűteni, ott nem telepítünk fűtőelemeket (pl. konyhai tűzhely, hűtőszekrény vagy pl. zuhanyozó alá).

Új épületben és felújításnál, elsődleges és kiegészítő (komfort) fűtéshez is használható

A T2Red padlófűtési rendszer kialakítható mind új épületekben, mind pedig felújítások során. További előnyök:

 • Nem foglal helyet, nem szükséges külön a padló jelentős megvastagítása, beleilleszthető a padló vagy födém hordozó vagy átvezető elemeibe. Így nem kell miatta megemelni a padlószintet.
 • A legtöbb burkolat alá behelyezhető (fa, kőlap, laminátok, meghatározott értéket elérő hőáteresztő képességű szőnyeg , stb.)

Intelligens tervezési eszközök és szaktanácsadás

A Raychem ingyenes átfogó tervezési és specifikációs szolgáltatásokat nyújt szaktanácsadók és építészek számára.
Speciális padlófűtés-tervező szoftver áll a tervezők és érdeklődők számára.

Önszabályozó fűtőkábelek épületen belüli és kívüli egyéb alkalmazásai

A Raychem önszabályozó fűtőkábelek nemcsak a padlófűtéshez, hanem épületen belül és kívül is előnyösen alkalmazhatók. Ezt illusztrálja a következő ábra. Így használhatók a fűtés mellett fagy- és jégmentesítésre (pl. eresz, rámpa, csővezeték, tartályok), csúszásmentesítésre (pl. kocsikihajtó, átjáró, lépcső), hőntartásra (pl. melegvíz rendszer)

RaychemŽ
fűtőkábeleket és tartozékokat közvetlenül a disztribútortól, a Villért Zrt.-től!

Információ és rendelés:
Villért Zrt Projekt Üzletág
E-mail:   projekt@villert.hu
Telefon: (30) 914-3338
Honlap:  www.raychem-futokabel.hu
www.villert.hu

Áruátvétel:
2143 Kistarcsa, Raktár u. 3
T.: (28) 470-888*
9026 Győr, Damjanich u. 23.
T.: (96)311-600, -311-535

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.