Milyen gondot okozhat a magas páratartalom?

2010-12-29 14:46:37 |

Vizes, párás abkak: A fűtési szezonban az ablakokon folyik a víz. Ez a jelenség a nedves levegő következménye, mely kezelés nélkül számtalan egyéb gondot okoz.

Penészfoltok a falakon: Ha az épületben megjelent a penész, akkor ez biztos jel arra, hogy túl magas a páratartalom.
Allergia, asztma: A penészgombákkal telített levegő egészételen a tüdő és a légutak számára is.
Dohszag: A párás helyiségekben kellemetlen dohszag képződik, mely átjárja a ruhákat, ágyneműket, bútorokat és szégyent hoz ránk a vendégek előtt.

A fenti problémák megszűntetésére a legjobb módszer a párátlanítás. A párátlanító- penészmentesítő készülékek használatával könnyedén az ideálisra, azaz 45-55 % -ra lehet szárítani a levegőt. Ezen az optimális páratartalmon nem képes kialakulni a penész, és megszűnik az összes felsorolt gond.

Egy vásárló véleménye:

"Új építésű társasházi lakásba költöztünk, amelynek szigetelését nem végezték el megfelelő módon (a kivitelező és egyben építtető persze csődöt jelentett azóta...). Az 55 m2-es lakásunkban a páratartalom 70% felett volt állandóan, hiába volt a gyakori szellőztetés, több helyen kiterjedt penészfoltok jelentek meg. A levegő nehéz volt a lakásban, két kisgyermekünk sokat betegeskedett, amit persze az oviból hozott a nagyobbik, de feltűnően sokáig tartott a lábadozás időszaka.

Karácsonyra vettünk egy WDA 520 HB típusú páramentesítő készüléket. Két nap alatt 20 liter vizet gyűjtöttünk a lakásból, ezzel egy időben a penészt is kiirtottuk. A kezdeti nagy "hozamok" persze idővel csökkentek. Azóta már ~68%-os relatív páratartalomnál (20°C-os hőmérséklet mellett) elindítjuk, és nagy megelégedésünkre a penésznek nyoma sincs. A gyerekek is sokkal kevesebbet betegeskednek, és néhány nap alatt felépülnek belőle.
A masina mára nélkülözhetetlen családtagunkká vált az őszi- téli-tavaszi időszakban, ami a halk üzemelésnek és annak is köszönhető, hogy kellemesen keringeti, megmozgatja a kis lakásban álló levegőt. Újabban ruhaszárításhoz használom leginkább, három adag mosott ruhát remekül meg tudok szárítani vele egy este alatt a fürdőszobában, és így nem terhelem a lakás levegőjét a párával.
Rutinosnak mondható internetes vásárló vagyok, és nagyon örülök, hogy a páramentesítő készülékkel is jó vásárt csináltam! Köszönjük!"

Üdvözlettel:
Dr. L. Anita

A problémák megszűntetésén túl számos előnnyel is jár a páramentesítés:

  • Spórolás a fűtésen: Optimális páratartalom mellett elegendő 1-2 fokkal alacsonyabb hőmérsékletre is fűteni, mert sokkal jobb lesz a hőérzet.
  • Spórolás a felújítási költségeken: festés, penészírtó vegyszerek
  • Ideális páratartalom: Automata szabályozza az optimális páratartalmat
  • Csökkennek az allergiás, asztmás tünetek
  • Gyorsabb ruhaszárítás

További információk:
(+36-30) 989-3240
paramentesito@gmail.com
www.paramentesito.hu

Farkas Tamás

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: pára, fűtés, szárítás

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

fmajki avatarja

fmajki        

Vannak helyzetek mikor a bérlés nem biztos hogy elég mert egy idő utána újra párássá válhat a levegő és előjön a penész. Na ilyenkor jól jön egy párátlanító berendezés. :) Főleg ha jót választ az ember akkor nem fogja megpörgetni a villanyórát! :)

julia23 avatarja

julia23        

www.paramentesitoberles.hu , így kb 14 - 16 000 Ft-ból megoldható a kiszárítása egy lakásnak.

julia23 avatarja

julia23        

Mi is elektromos páramentesítőt használtunk, (igaz másik típust), nagy megelégedéssel. Viszont szerintem sokkal olcsóbb a bérlés mint a vásárlás, mert legalábbis nekünk elég volt pár hétig használni, és a bérelt készülék is garanciális, szóval ha a bérlőnék éppen műszakilag tönkremenne, az nem az ő sara.

Fafűtési lehetőségek

A fafűtés reneszánszát éli, elsősorban kedvező ára, másodsorban hangulata miatt. Optimális megoldás, ha a gáz- és a fafűtést egymással kiegészítve használjuk. A fatüzelésnek számos előnye és kevés...


Csökkentse fűtési költségeit!

- Hangzik a jól csengő szlogen, de a kérdés az, hogy komolyan vesszük-e az ilyen címeket? Napjainkban sokan használják ezt a kifejezést termékeik reklámozásához, még azt is megmondják, hogy...