Üvegajtós szekrények, vitrinekek

2013-05-07 13:05:15 | Módosítva: 2013-05-07 14:31:22

A vitrin eredetileg önálló bútordarab volt, aminek üvegajtós polcai és fiókjai vannak. Legtöbbször az étkezőben kapott helyet tálalószekrényként, hiszen jól mutat benne a porcelán étkészlet. Fiókjaiban a tálalókészlet kaphatott helyet.

Mindegyik kor bútorai között megtalálhatók a vitrinek, önálló bútordarabként vagy a szekrénysor valamelyik elemeként.

Érdemes körülnézni egy-egy régi padláson, és felújíttatni a régi vitrineket, igazi gyöngyszeme lesz lakásunknak akkor is, ha minden más bútorunk modern stílusú.

Különleges hangulatot ad, ha a vitrines szekrénynek saját belső világítása van, ami az üvegpolcokon különösen érvényesül.

A vitrin megvédi „kincseinket”.

Könyves szekrény rendszernek is lehetüvegajtaja, ami lényegesen megkönnyíti a takarítást, mert a por nem éri el könyveinket.

Ha kisgyerek van a családban, a vitrin elhelyezésénél legyünk körültekintőek, mindenképpen tegyük kívül a kicsi „közlekedési útvonalából”. Az ajtóval szembe se helyezzük – főleg kis szobában – mert nekiszaladhat véletlenül az apróság.

Konyhaszekrény felső eleme is lehet üvegajtós, amit vitrinnek rendezhetünk be.

Az üvegajtók szellősebbé teszik az elemes bútorok esetleges „zsúfolt” hangulatát.

Nagyon hangulatos, ha a vitrin önállóan áll, egy ajtó mellett falmélyedésben vagy kiugró falon.

A vitrin akkor lesz csak dísze otthonunknak, ha mindig makulátlanul tiszta, vagy annak látszik. Ha ezt időhiány miatt nem tudjuk elérni, érdemes a lakás egy kicsit sötétebb pontján helyet keresni neki. Ne rakjuk semmiképpen közel az ablakhoz oldalfalra, mert az oldalról besütő napfény mindent megmutat. Helyezzük inkább szembe az ablakkal, oda már nem érnek el közvetlenül a napsugarak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Könyves részből vitrin

Aki valamit gyűjt, előbb utóbb helyszűkébe kerül a tárgyak gyarapodó száma miatt. Ekkor kell egy új tároló hely kialakításához helyet keresni. Ez azonban nem feltétlenül egy új bútordarabbal...


Vitrinek utólag

A vitrin régebben nagyon elterjedt bútordarab volt, mivel védett helyet biztosított az üveges ajtóval lezárt polcaira helyezett különféle dísztárgyaknak. Tároló „kapacitásuk” azonban nem...