36 Volt-ba csomagolva

Erő, csend és környezetvédelem

2013-04-25 10:41:09 | Módosítva: 2018-04-18 10:11:32

Az ipari fejlődés irányvonalát és ütemét jelzi, hogy alig pár hónapja jelent meg lapunkban a Hitachi akkumulátoros fűkaszájának bemutatása, és íme itt a legújabb, hosszú működési idejű akkumulátoros kerti-gépcsalád a Hitachitól!

Közterületek növényzetét ma még főként benzinmotoros gépekkel ápolják a szakemberek, egyrészt mert ezek a gépek nem helyhez kötöttek, nem kell nekik hálózati áramforrás, másrészt, mert a megfelelő teljesítményt ezekkel a gépekkel érték csak el. Idáig! A szakmai közönségnek az elmúlt év végén mutatta be a Hitachi a legújabb akkumulátoros kerti gépeit, melyekkel szinte minden növényápolási feladat elvégezhető. A család tartalma egyelőre fűkasza, sövényvágó, láncfűrész és lombfúvó.

Mivel a Hitachi akkumulátoros kerti gépei már eddig is megfelelő teljesítményűek voltak, így a legfontosabb feladat az egy feltöltéssel végezhető munkaidő meghosszabbítása volt, amire egyszerre két megoldást is kidolgoztak. Egyrészt a feszültséget megduplázták, és 36 Volttal táplálják a gépeket, másrészt pedig megépítettek egy 20 Ah-s (720 Wh) háton hordozható akkumulátort. Az eredmény lenyűgöző lett, az akkumulátoros gépek az új háti tápegységgel már akár egész napos munkavégzésre alkalmasak. Az akkumulátort lapos felépítése, ergonomikus formája és a teljesen kipárnázott komfort vállhevederének köszönhetően a teszteléseken a hölgyek is könnyedén viselték, sőt alig akarták átadni másoknak. 

Természetesen a munkavégző eszközök, azaz a gépek is jelentős fejlesztéseken estek át. Teleszkópos nyelet kapott a fűkasza, ezáltal mindenki, legyen az alacsony, vagy magas, pillanatok alatt, egyetlen mozdulattal beállíthatja a kényelmes méretet. Nem változtattak azonban a korábban már bemutatott, világújdonságnak számító tányérmotoron, ami kis tömegű, alacsony energiaigényű, és rendkívül halk, de erőteljes munkára képes.

A sövényvágó kiegyensúlyozása oly tökéletesre sikeredett, hogy az egyébként is alacsony tömegét, még fejmagasságban sem érezzük. A lombfúvó erősebb, mint sok benzinmotoros társa, ráadásul a gép hossztengelyében történik a szívás és a fújás is, így nem számít, hogy jobb- vagy balkezes a felhasználó, testével, lábával biztosan nem fogja tompítani a ventilátor-lapátot. A láncfűrész szerszám nélküli láncfeszítést és LED lámpás vonalvezetést kapott, ezzel is könnyítve a kívánt vágásvonal megtartását. Szinte mindegyik gép el van látva fordulatszám-szabályzóval, töltéskijelzővel.

Nem kérdéses, hogy a fejlődés iránya merre vezet. Azt, hogy a Hitachi követi-e ezt az irányt, vagy maga alakítja, mindenki döntse el magában. Egy biztos, környezetünk védelme egyre fontosabb. Gondoljunk gyermekeinkre a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, gondoljunk idősebb rokonainkra a kórházakban, szanatóriumokban, és gondoljunk magunkra az üdülőhelyeken, vagy munkahelyünkön az irodaházakban! Éljünk tisztább és csendesebb környezetben!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Benzines fűkasza

Benzines fűkasza vásárlását tervezed, de nem tudod, mi alapján válaszd a számodra legmegfelelőbbet? A multinacionális cégek és a kisebb üzletek egyaránt hatalmas árukészletet tartanak – Te pedig...


Design és erő kompromisszumok nélkül

A HITACHI kerti gépei új motort kaptak, és az új motorokat rögtön új köntösbe bújtatták. Egy valami nem változott: minden egyes benzinmotoros gép professzionális használatra készült.