36 Volt-ba csomagolva

Erő, csend és környezetvédelem

2013-04-25 10:41:09 | Módosítva: 2018-04-18 10:11:32

Az ipari fejlődés irányvonalát és ütemét jelzi, hogy alig pár hónapja jelent meg lapunkban a Hitachi akkumulátoros fűkaszájának bemutatása, és íme itt a legújabb, hosszú működési idejű akkumulátoros kerti-gépcsalád a Hitachitól!

Közterületek növényzetét ma még főként benzinmotoros gépekkel ápolják a szakemberek, egyrészt mert ezek a gépek nem helyhez kötöttek, nem kell nekik hálózati áramforrás, másrészt, mert a megfelelő teljesítményt ezekkel a gépekkel érték csak el. Idáig! A szakmai közönségnek az elmúlt év végén mutatta be a Hitachi a legújabb akkumulátoros kerti gépeit, melyekkel szinte minden növényápolási feladat elvégezhető. A család tartalma egyelőre fűkasza, sövényvágó, láncfűrész és lombfúvó.

Mivel a Hitachi akkumulátoros kerti gépei már eddig is megfelelő teljesítményűek voltak, így a legfontosabb feladat az egy feltöltéssel végezhető munkaidő meghosszabbítása volt, amire egyszerre két megoldást is kidolgoztak. Egyrészt a feszültséget megduplázták, és 36 Volttal táplálják a gépeket, másrészt pedig megépítettek egy 20 Ah-s (720 Wh) háton hordozható akkumulátort. Az eredmény lenyűgöző lett, az akkumulátoros gépek az új háti tápegységgel már akár egész napos munkavégzésre alkalmasak. Az akkumulátort lapos felépítése, ergonomikus formája és a teljesen kipárnázott komfort vállhevederének köszönhetően a teszteléseken a hölgyek is könnyedén viselték, sőt alig akarták átadni másoknak. 

Természetesen a munkavégző eszközök, azaz a gépek is jelentős fejlesztéseken estek át. Teleszkópos nyelet kapott a fűkasza, ezáltal mindenki, legyen az alacsony, vagy magas, pillanatok alatt, egyetlen mozdulattal beállíthatja a kényelmes méretet. Nem változtattak azonban a korábban már bemutatott, világújdonságnak számító tányérmotoron, ami kis tömegű, alacsony energiaigényű, és rendkívül halk, de erőteljes munkára képes.

A sövényvágó kiegyensúlyozása oly tökéletesre sikeredett, hogy az egyébként is alacsony tömegét, még fejmagasságban sem érezzük. A lombfúvó erősebb, mint sok benzinmotoros társa, ráadásul a gép hossztengelyében történik a szívás és a fújás is, így nem számít, hogy jobb- vagy balkezes a felhasználó, testével, lábával biztosan nem fogja tompítani a ventilátor-lapátot. A láncfűrész szerszám nélküli láncfeszítést és LED lámpás vonalvezetést kapott, ezzel is könnyítve a kívánt vágásvonal megtartását. Szinte mindegyik gép el van látva fordulatszám-szabályzóval, töltéskijelzővel.

Nem kérdéses, hogy a fejlődés iránya merre vezet. Azt, hogy a Hitachi követi-e ezt az irányt, vagy maga alakítja, mindenki döntse el magában. Egy biztos, környezetünk védelme egyre fontosabb. Gondoljunk gyermekeinkre a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, gondoljunk idősebb rokonainkra a kórházakban, szanatóriumokban, és gondoljunk magunkra az üdülőhelyeken, vagy munkahelyünkön az irodaházakban! Éljünk tisztább és csendesebb környezetben!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hitachi gyémántfúrók

Megszámolta valaha, hogy hány furatot kell készítenie egy átlagos méretű házban? Elég sokat! Fúrni kell a tartozékok rögzítéséhez és fúrni a gépészeti csővezetékeknek. Így gyakran előfordul, hogy a...


Favágó szerszámok

Kuglifát nem sokan vásárolnak fatüzeléshez, amiugyanolcsóbb, ám azt még otthon kell felaprítani, ami köztudottan nem könnyű munka. Az aprítva megrendelt tűzifa hasábmérete sem mindig megfelelő,...