Fiskars eszközökkel

Szórakoztató kertészkedés

2013-05-06 12:28:25 | Módosítva: 2013-05-06 12:30:22

Március kezdetével nyakunkon a tavasz, a rügyfakadást pedig már minden profi és hobbikertésznek illik komplett eszköztárral várnia. Jöjjön hideg vagy meleg, a Fiskars eszközökkel felszerelt kertészt semmi sem győzheti le!
Ásás

Tavasszal a kerti földmunkákhoz elengedhetetlen egy jó ásó! Az ásás időpontját gondosan válasszuk meg. Kerüljük az eső utáni ásást, amikor a talaj még vizes vagy ragacsos. A talajt célszerű kb. 25-30cm mélységig megforgatni, mert a növények nagy része innen veszi fel a fejlődéshez szükséges tápanyagokat. Ezt rövid ásóval igen nehéz kivitelezni. A Fiskars ergonomikus ásója szerencsére megoldja az ásással kapcsolatos problémákat. Hegyes fejének köszönhetően köves, agyagos talajok szellőztetéséhez és forgatásához, vagy a gyökerek átvágásához is használható.A nyél speciális szöge természetes testtartást, az Y formájú markolat pedig kényelmes fogást biztosít. Így az emelés is kevésbé fárasztó, nem terheli meg a hát izomzatát, elkerülhetővé válnak a nehezebb, hosszan tartó kerti munkák során gyakran előforduló húzódások. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb ásóról van szó haladó és profi kertészek körében egyaránt.

Ültetés és átültetés

Tavasz elején már sokféle virágmag kapható a kertészeti boltokban. Egy színes virág vagy virágágyás vidám hangulatot áraszt, és nagyon jól mutat lakásban és kertben egyaránt. A különböző ültető edények megkönnyítik a palántázást. A kifejlett, életerős palántákat idővel kiültethetjük a szabadba. Nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az ültetésre, mert ha rosszul ültetjük el a palántákat, vagy megsértjük őket, hamar kipusztulhatnak.A Fiskars Inspiration ültetőeszközök barátságos szín- és formaviláguknak és kis méretüknek köszönhetően a balkonládás hobbikertészeknek és a haladó kertimádóknak is kiváló társai lesznek a különböző ültetési, kultiválási és egyéb növénygondozási munkálatok során. A divatos liliom és viola színekben elérhető kerti szerszámok márciustól díszdobozos kiadásban kaphatók – amíg a készlet tart! A dekoratív díszdoboznak köszönhetően az Inspiration metszőolló + ültetőkanál csomag kertészkedést kedvelő barátoknak és rokonoknak is tökéletes ajándék.

Metszés

A növények és virágok gondozása és növekedése okozta kezdeti öröm gyorsan szomorúságba válthat át, ha növényeinket nem megfelelően gondozzuk. Erre utalhat a gyors elvirágzás vagy a levelek sárgulása. Az elhervadt virágokat és a sérült leveleket minél gyorsabban távolítsuk el, hogy a helyükre egészséges új bimbók és levelek nyílhassanak.Ehhez a legjobb segítség egy kézbe illő, könnyen kezelhető metszőolló! A Fiskars Inspiration metszőollói minőségi szerszámok, amikkel az összes alapvető kerti metszési feladat ellátható. Erős, műanyag nyelük pontosan illeszkedik a kézbe, a szénacél pengék pedig pontos, kiegyensúlyozott vágást tesznek lehetővé. A pengéken lévő PTFE bevonat csökkenti a metszés közbeni súrlódásokat és megkönnyíti a metszőolló tisztítását.

www.fiskars.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

curcubetg avatarja

curcubetg         Ugyancsak Fiskars ásó

Valószínű, hogy korábban kommunikációs problémáik lehettek. A mai nap folyamán kaptam egy új ásót tőlük, és még a postázást sem számították fel. Érdemes hát Fiskarst vásárolni, mert ha az ők hibályukból romlik el, akkor kétségtelenül kijavítják, azaz kicserélik az eszközt:)

curcubetg avatarja

curcubetg         Fiskars ásó

Vettem én is Fiskars ásót a reklám csábításának engedve. Az ásó lapja valóban nem törik, de a szára vége igen. Azaz ott ahol a lap a szárral találkozik. Írtam a Fiskarsnak egy e-mailt, amiben fel kívántam hívni a figyelmüket a hibára de válaszra sem méltattak. Most ott vagyok a drága ásóval, ami eltört, azaz a kárral. Ha valaki tudna jobb márkát ajánlani, kérem írjon!

Újgenerációs fejszék

A 360 éves Fiskars - követve az eddigi hagyományokat - olyan kerti szerszámokat fejlesztett ki, amelyek csökkentik a fáradtságérzetet, a megerőltetést és a nagy erőkifejtést, amivel gyakran...


Algásodás és falpenész

Csupán 3 lépésben, akár mi magunk is megoldhatjuk ezt a problémát. Elsőként a fertőzött beltéri fal- és mennyezetfelületeket egy nedves ruhával alaposan megtisztítjuk. Majd amikor a felületek...