Vízfelügyelet távollétünkben

2018-01-05 16:03:24 | Módosítva: 2018-01-05 16:03:24

Sokak számára ismerős az a jelenet, hogy otthonunktól távol egyszer csak elkezdünk azon gondolkozni; elzártuk-e a vizet a kádnál, lezártuk-e a mosógép vagy a mosogatógép csapját, miután befejeztük a mosást. És remélhetőleg az már csak keveseknek ismerős, amikor hazatértünkkor vízben úszva találjuk a lakást.


Az intelligens vízfelügyeleti rendszer akkor is vigyáz biztonságunkra, ha feledékenyek vagyunk, és akkor is, ha távollétünkben csőrepedés lenne. A vízvezeték-rendszert alaphelyzetben zárva tartja, így a csőtörés és mosógép bekötés leszakadása távollétünkben sem okoz vízkárokat. Amikor hazaérünk, a mozgásérzékelők a fürdőben, konyhában, WC-ben érzékelik a jelenlététünket. Ilyenkor a vezérlőegység rádiójel segítségével megnyitja a vízrendszert. Néhány másodperc múlva a folyóvíz korlátozás nélkül rendelkezésre áll.

Otthon tartózkodásunk alatt a vízérzékelő védi meg lakásunkat a vízkároktól, például egy kádtúltöltés esetén. Téves riasztásnál (pl. felmosás bő vízzel) egy gombnyomással törölhető a tiltás a vezérlőből, és a víz újra folyik a csapból. Amennyiben a mozgásérzékelő 30 percig nem ad jelet a vezérlőnek, a rendszer automatikusan lezárja a vízvezetéket.


Ha ilyen vízfelügyeleti rendszert szerelünk fel otthonunkba, gond nélkül utazhatunk el üdülni, illetve hagyhatjuk ott nyaralónkat hosszabb időre is. A vízvezeték-rendszert automatikusan lezárja, ha nem érzékel a lakásában mozgást – akár alszunk, akár elutaztunk –, de akkor is, ha a berendezés hirtelen nyomásesést vagy vizet érzékel a fürdőszoba vagy a konyha padlóján. A vízvezeték-rendszert automatikusan megnyitja viszont, ha mozgást érzékel a fürdőben, konyhában, WC-ben, vagy a mosogatógépet, mosógépet elindítjuk. A mosógép, mosogatógép abban az esetben is folytathatja beállított programját, ha elmegyünk otthonról. Amikor berendezésünk vizet kér, a készülékjelző a vezérlőn keresztül megnyitja számára a főcsapot.


Az érzékelő szinte észrevétlenül elrejthető a berendezés mögé, árambekötéséhez a készülék konnektora használható. A rendszer vésés, bontás, villanyszerelés nélkül telepíthető. A jeladók elemekkel működnek, nincs szükség falvésésre, vezetékekre. Új épületekbe és meglévő rendszerekhez is egyaránt könnyen telepíthető. A pincébe telepített vezérlő és a padlástérbe épített mozgásérzékelő tökéletesen kommunikál egymással. Áramszünetnél, meghibásodásnál manuálisan nyitható-zárható a vízrendszer.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

RE.GUARD: az okos vízőrrel a vízkárok csökkentése biztosított

MESTER+A vezetékes víz okozta károk gyakoribbak, mint a tűz- és viharkárok. A helyreállítás nagy ráfordítással jár: egyeztetni kell a szakemberrel, a biztosítóval, ami időigényes és sok türelmet...


Okosotthon, okosfűtés

Hűtés-fűtés, árnyékolás, világítás, energiamenedzsment, beléptetés ésbiztonság. Egy komplex okosotthon összes funkciója egy platformon, felhasználóbarát módon és bárhonnan elérhetően.