WC csésze cseréje

2018-07-16 07:45:36 | Módosítva: 2018-07-16 07:50:41

Ritkán, de megesik, hogy a WC csésze megreped és cserére szorul. Ilyen esetekben fontos, hogy milyen új csésze kerüljön a helyére. Alapvető, hogy milyen helyzetű a csésze szennyvízelvezetése. Ha a falon van az elvezetés, akkor hátsó kifolyású-, ha pedig a padlón van, akkor alsó kifolyású csésze kerülhet a régi helyére.


A csészék kialakításában is van különbség

A régebbiek sík, illetve lapos öblítésűek, amelyek már kiszorulóban vannak, ezeknek a kialakítása más, mint a mélyöblítésűeké. Kényelmesebbek, mert használat közben nem fröccsen vissza az alsó bűzelzáró töltő víz a csészén ülőre. Viszont kevésbé higiénikus, és a szagok is jobban megülnek a WC tető alatt, ezért fokozott és gyakoribb tisztást igényelnek, ám szennyvíz csatorna helye miatt nem lehet a higiénikusabb mélyöblítéses csészével helyettesíteni.

A mélyöblítéses csészének más a kialakítása. Előnye, hogy könnyen tisztántartható, higiénikusabb, különösen ott, ahol többen és gyakran használják a WC-t. Az alsó kifolyású kiépítési módot ugyan át lehet alakítani hátsó kifolyásúra, ám csak jelentős plusz munka árán. Erre pedig ritkán van szükség, mert számos új formájú, alsó ürítésű WC csésze között lehet választani, ezek pedig nem igénylik a lefolyórendszer átalakítását. A monoblokkos WC csésze kialakítása is eltér az előző típusoktól, mivel ennél az öblítőtartály oldható gumitömítéssel a csészére rögzíthető. Az ilyen WC csészét, csak azonos gyártmányúra lehet cserélni sérülés esetén. Higiénia, tisztántarthatóság szempontjából a padlóra egyáltalán nem támaszkodó falsík mögötti szerelésű WC csésze a legelőnyösebb, ez azonban a lefolyórendszer komolyabb átalakítását igényli, ha eredetileg nem így alakították ki.


Monoblokkos


Hátsó kifolyású

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Két GROHE újdonság

A GROHE német mérnökei tervezőasztalán a design és a funkcionalitás kéz a kézben jár. Az innovatív márka mindig olyan termékekkel rukkol elő, amelyek nem csak a szemet gyönyörködtetik, de...


Geberit tartályok panellakásokba

A Geberit neve a kezdetektől fogva egyet jelent a fal mögé építhető WC-tartályokkal. A kulturált megjelenésen túl a hosszú élettartam, a csendes működés és a folyamatos alkatrészellátás is e...