Kerti szerszámok az őszi munkákhoz

A FISKARS kerti eszközeit olyan szakembereknek és hobbikertészeknek ajánljuk, akiknek a metszés vagy az ásás örömteli munka, és szívesen dolgoznak a könnyű, kényelmes és biztonságos szerszámokkal. A visszajelzések szerint ezekkel a szerszámokkal a hosszadalmas munkák is megerőltetés nélkül végezhetők. Kerti szerszámaik között minden évszak munkálataihoz kínálnak megfelelő, kényelmes és hasznos eszközt, nem kivétel ez alól az ősz sem. Szüretkor, gallyazáskor, favágáskor vagy aprításkor, ásás során egyaránt jól hasznosíthatók a FISKARS termékei.

Metszőollók

A metszőolló kínálat minden eleme tartós és minőségi anyagból készült. Kialakításuknál a sok-sok év alatt összegyűjtött tapasztalatokat, igényeket is figyelembe vették. Így születtek meg a hagyományos metszőollók mellett az ujjvédő, professzionális, kúpkerekes és párhuzam metszőollók. Ez utóbbi ötletes kivitelű, különleges emelőrendszerű áttétele miatt megtöbbszörözi a vágóerőt. A karcsú eszköz közepes és kis tenyérbe egyaránt illik. Az olló sajátossága, hogy a markolat nem a megszokott V alakban, hanem párhuzamosan nyílik. Ennek az előnye, hogy a vágóerő egyenletesebben oszlik el az ujjakon, így kisebb a mutató- és a gyűrűsujj terhelése.

Ágvágók

Az ágvágók hatékonysága a fogaskerekes áttételnek köszönhetően egészen különleges. Rávágó (vágóüllős) és nyíró kivitelben is kaphatók. A vágópengék speciális krómacél ötvözetből készültek. A nyél könnyű, újrahasznosított műanyag vagy csúszásgátló műanyag bevonattal ellátott alumínium ötvözet.
Az ágvágó termékcsalád tagjai az univerzális és teleszkópos ágvágók is, melyek segítségével könnyebben hozzáférhetünk a fakoronák magasan levő ágaihoz, egyszerűen végezhetünk ritkításokat a tömött bokrok vesszői között, és nem kell hajlongani vagy térdelni még akkor sem, ha a talaj szintjén dolgozunk.

Ásók

A teleszkópos ásókat a család minden tagja használhatja, mivel a nyél hossza beállítható a testmagassághoz. Az ergonómikus ásókkal a munkát természetes tartásban végezhetjük. A hosszú nyél és a 40°-os emelési szög minimálisra csökkenti a hát- és vállizomzat terhelését.

Fejszék

A fejszeválaszték mindenfajta vágó és hasító fejszét magába foglal. Kézhez álló kialakítású, biztos fogású, jól kiegyensúlyozott és könnyű szerszámok. A nyél üvegszál erősítésű műanyag, ami ellenáll a nedvességnek, szárazságnak, a hidegnek. A markolat nem csúszik és feltűnő, jól észrevehető narancssárga színű. A fej süllyesztékben kovácsolt szénacél, és a súrlódás csökkentése érdekében teflon bevonattal készült. Formája elősegíti a biztonságos és hatékony munkát. A nyél és fej illesztése különlegesen stabil, nem lazul meg, és nem válik el.

FISKARS Magyarország Kft.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerítésfestés

A kerítések, legyenek azok fémből vagy fából készültek, állandóan ki vannak téve az időjárás szélsőséges hatásainak. Ezért a felületeik védő bevonata idővel elöregszik, és felújításra szorul....


Fémek korrózióvédelme

A fémtárgyak, de főleg az acélból készültek korrózióvédelme az állaguk megóvása miatt fontos. A rozsda kialakulásáért főként külső térben az időjárás szélsőséges körülményei, elsősorban a nedvesség...