Autórádió újdonságok

Elismerjük, hogy nem tartozik közvetlenül a barkácsolás témaköréhez, de talán sok olvasónkat érdekli, hogy mi mindent tud egy mai, korszerű autórádió. Az apropót az adta, hogy a Bosch csoporthoz tartozó Blaupunkt piacra dobta Skyline fantázianevű csúcsmodelljeit, amelyek tényleg káprázatos újdonságokat rejtegetnek.

Ilyen például a hétsávos, önbemérő ekvalizer és a DNC dinamikus menetzaj kompenzáció. A készülék érzékeli és kiméri az adott gépkocsi menetzajait, és a kibocsátott hangokkal gyakorlatilag elfedi azokat, így a robogó gépkocsiban szinte egy hangversenyterem hangzását élvezhetjük.
Egészen különleges a Skyline modellek közlekedési tájékoztató tudománya. Az ARI tájékoztató rendszer - melynek alapjai már negyedszázados múltra tekintenek vissza - érzékeli, ha bármelyik rádiócsatornán közlekedési információk érkeznek, vagy automatikusan arra az adóra kapcsol, vagy rögzíti az információt, egy későbbi lehallgatásra. Ez utóbbit még akkor is megteszi, ha a készülék ki van kapcsolva; az utolsó két óra közlekedési információit mindig megőrzi a memória, de ha szükséges, ez az időtartam akár 24 órára kitolható. Fontos tudnunk, hogy ezek a szolgáltatások már nem csak külföldön használhatók ki, a legtöbb magyar rádiós csatorna is sugározza a közlekedési információk beazonosításához szükséges jeleket.
A tökéletes hangzást elősegítő szolgáltatásokat felsorolni is nehéz lenne, de mindenképpen megemlítjük még a Skyline rádiók egyik legérdekesebb kényelmi szolgáltatását, a kormánykerék távirányítót. Ennek segítségével bármilyen gépkocsinál a kormánykerékre kivezethetők a rádió legfontosabb kezelő egységei, és ez nem csak a kényelmet, hanem a biztonságot is szolgálja.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rádiós távirányítók az okos otthonért

Távirányítani sok mindent lehet. Televíziót, DVD-t vagy egyéb médialejátszókat. Egy nyomógombra kapcsolható a lakás helyiségeinek a világítása is, de mi történik a redőnyökkel?


Mechanikus lopásgátlók gépkocsira

A gépkocsi legféltettebb kincseink közé sorolható, mégis évente elég soknak vész nyoma. Hiába akormányzár, a számos profi elektronikus lopásgátló- és riasztó szerkezet, a tolvajok rutinja...