Elpusztíthatatlan tradíció

Toyota Hilux

2008-10-14 19:35:34 | Módosítva: 2008-10-14 19:36:34

Robusztus, átgondolt technológiájával és tartósságával a Hilux nemcsak a Toyota, de az autóipar történetében is kiemelt helyet érdemelt ki négy évtizedes pályafutása során. Természetes hát, hogy modellváltások során az autó legfontosabb tulajdonságai érintetlenül maradnak; ugyanakkor az autó minden generációja még markánsabb és erőteljesebb, egyben pedig komfortosabb is, mint elődje.

Negyven év alatt tizenkétmillió vevő választotta a Hiluxot. A rendkívül népszerű pick-up öt kontinensen, öt generáción át bizonyított, és a most kapható, hatodik kivitel már bevezetésekor azonnali sikernek bizonyult. A Hilux tehát megmutatta, mire képes, és újabb kihívásokat keres, megy elébe a piaci igényeknek, hogy új vásárlói köröket hódítson meg.
Senki sem vitathatja, hogy a Hilux a világ egyik legsokoldalúbb járműve, s az európai piacon egyre magasabb hőfokon izzó pick-up láz újabb lehetőségeket tár fel előtte. A szabadidős, prémium haszonjárművek vevői ma már teljes joggal várják el, hogy autójuk a luxusterepjárókéhoz közelítő kényelmi szolgáltatásokat és menetteljesítményeket ötvözze a verhetetlen terepalkalmassággal és remekül kihasználható teherbírással. Ezzel az igénnyel új vevőkör született, mellettük azonban megmaradt a megbízható munkagépet kereső vásárlói réteg is - és a Hiluxra az a feladat vár, hogy mindenkit egyaránt tökéletesen kiszolgáljon.
A teherhordáshoz és a terepezéshez például sziklaszilárd szerkezet kell, s a Hilux tartós létraváza, erős, ütéselnyelő futóműve mindennel megbirkózik. Ám az autósok ma már akkor sem akarnak zötyögős, teherautós rugózást, ha kizárólag szállításra használják a kocsit, így a felfüggesztés lágyabb és komfortosabb; azok kedvéért pedig, akik a mindennapokban használják az autót, a zajszigetelés is magas szintű.
Egy modern pick-upban ma már alapvető elvárás a tiszta üzemű, takarékos, erős és kulturált működésű motor. A Toyota kifejezetten ezen elvárások alapján alakította ki a 2,5 literes blokkot. A közös nyomócsöves technika és a köztes töltőlevegőhűtő alkalmazásának eredményeképpen a kis fogyasztású (kiviteltől és hajtásképlettől függően 7,4-8,3 l/100km) blokk 120 lóerőt teljesít. Ez a modern, turbódízel erőforrás magabiztosan mozgatja az autót bármely burkolt útfelületen, legyen szó városi utcákról vagy hosszan kígyózó országutakról, ha pedig véget ér az aszfalt, az igen széles fordulatszám-sávban biztosított 325 Nm nyomaték teszi rettenthetetlen, ellenállhatatlan társsá.
Ilyen modern hajtáslánchoz természetesen korszerű divatos megjelenés illik: a merész, agresszív orrt még markánsabbá teszi a motorházfedél légbeömlő nyílása, valamint a jobban felszerelt verzióhoz kínált ködfényszóró. A Hilux kiállását elegáns karosszériaszínek teszik még magabiztosabbá, a hosszú utakon pedig légkondicionáló és CD/MP3-lejátszós, 160 Wattos erősítővel kombinált audioberendezés teremt kellemes hangulatot a kényelmes, esztétikus utastérben.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Autódiagnosztika mobilon

Eredetileg a környezetvédelemre nagyon érzéken Californiában kötelezték az autógyártókat arra, hogy a gépkocsik kipufogógázának mérését és ellenőrzését tegyék lehetővé – viszonylag egyszerű...


Szép és dolgos

Megújult a népszerű kishaszonjármű, a Dyna: friss külsőt, új motort és a kategóriában eddig szokatlannak számító felszereltséget kapott. Mindezt azért, mert a Toyota meggyőződése szerint egy...