Rádiós távirányítók az okos otthonért

Távirányítani sok mindent lehet. Televíziót, DVD-t vagy egyéb médialejátszókat. Egy nyomógombra kapcsolható a lakás helyiségeinek a világítása is, de mi történik a redőnyökkel?

A mindennapi húzogatást is megoldják már helyettünk a távirányítók, illetve a rádió technológia (RTS). A redőnyökbe egyenként szerelt Somfy rádióvezérlésű motorokat akár külön-külön, de csoportokban is, vagy akár szintenként is lehet működtetni a legkülönfélébb kivitelű kézi távirányítókkal. A rádiós működtetés elvének köszönhetően utólagos motorizálás esetén sem szükséges a falak bontása illetve vésése, mivel a vezetékes rendszert felváltja a rádióhullám. Azonos frekvenciája miatt redőnyök csoportját, de egyéb más árnyékolót (reluxát, napellenzőt), sőt akár garázs-és kertkaput vagy kerti világítást is lehet egyetlen Somfy távirányítóval működtetni. Egyes kivitelek a kültéri használatnak köszönhetően fröccsenő víz- és ütésállóak.
A megnövekedett igényekhez igazodva, a Somfy egyik legfrissebb fejlesztése kerül hamarosan a magyar piacra. Az Impresario Chronis központi vezérlő egy távirányító formájú adóegység, végtelen számú mozgatómotort képes vezérelni, LCD kijelzőjén pedig nyomon követhető a lakás összes helyiségében az árnyékolók mozgatása. A beépített órakapcsolónak köszönhetően - akár távollét esetén is - az épület redőnyei, napellenzői, belső árnyékolói vagy garázskapui az ott lakók igényei szerint programozhatók és működtethetők.
A termék 2008. márciusa óta kapható a Somfy Kft. viszonteladóinál.

Somfy Kft.
1103 Budapest, Gyömrői út 105.
www.somfy.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kapumozgató motorok

A kapuk motoros mozgatásához többféle megoldás létezik, melyek működési elvükben eltérnek egymástól. Cikkünkben a különböző mozgatási mechanikákat mutatjuk be.


Intelligens otthon

Az emberi intelligencia az adott kultúrkörben való tájékozódási képességet jelenti. De vajon hogyan és mi felől tájékozódik, egy szóval mitől lesz intelligens egy ház?