Rádiós távirányítók az okos otthonért

Távirányítani sok mindent lehet. Televíziót, DVD-t vagy egyéb médialejátszókat. Egy nyomógombra kapcsolható a lakás helyiségeinek a világítása is, de mi történik a redőnyökkel?

A mindennapi húzogatást is megoldják már helyettünk a távirányítók, illetve a rádió technológia (RTS). A redőnyökbe egyenként szerelt Somfy rádióvezérlésű motorokat akár külön-külön, de csoportokban is, vagy akár szintenként is lehet működtetni a legkülönfélébb kivitelű kézi távirányítókkal. A rádiós működtetés elvének köszönhetően utólagos motorizálás esetén sem szükséges a falak bontása illetve vésése, mivel a vezetékes rendszert felváltja a rádióhullám. Azonos frekvenciája miatt redőnyök csoportját, de egyéb más árnyékolót (reluxát, napellenzőt), sőt akár garázs-és kertkaput vagy kerti világítást is lehet egyetlen Somfy távirányítóval működtetni. Egyes kivitelek a kültéri használatnak köszönhetően fröccsenő víz- és ütésállóak.
A megnövekedett igényekhez igazodva, a Somfy egyik legfrissebb fejlesztése kerül hamarosan a magyar piacra. Az Impresario Chronis központi vezérlő egy távirányító formájú adóegység, végtelen számú mozgatómotort képes vezérelni, LCD kijelzőjén pedig nyomon követhető a lakás összes helyiségében az árnyékolók mozgatása. A beépített órakapcsolónak köszönhetően - akár távollét esetén is - az épület redőnyei, napellenzői, belső árnyékolói vagy garázskapui az ott lakók igényei szerint programozhatók és működtethetők.
A termék 2008. márciusa óta kapható a Somfy Kft. viszonteladóinál.

Somfy Kft.
1103 Budapest, Gyömrői út 105.
www.somfy.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Napelemmel működtetett árnyékolók

Felújította házát, de nem gondolt időben minden részletre? Esetleg már az építkezés megkezdése után értesült a különböző automatizált eszközökről és árnyékoló berendezésekről? A napelemes...


Kapumozgató motorok

A kapuk motoros mozgatásához többféle megoldás létezik, melyek működési elvükben eltérnek egymástól. Cikkünkben a különböző mozgatási mechanikákat mutatjuk be.