Biztos Fogás a Stanley-vel

2009-01-28 16:22:18 | Módosítva: 2009-02-04 22:23:31

Stanley csavarhúzókészletA hagyományos csavarhúzók a legalapvetőbb szerszámok közé tartoznak. Kiválasztásuk a meghúzandó csavar feje szerint történik. A széles felhasználási terület a csavarok változatos kialakítását hozta létre, érdemes ennek alapján vagy egy készletben gondolkodni először, vagy a speciális, több behajtófejet tartalmazó csavarhúzót keresni.

A minél nagyobb hatásfok és biztos fogás érdekében, a kétkomponensű, injekciós fröccsöntéssel a pengére öntött nyelet a Stanley elsők között fejlesztette ki, hogy e feltételeknek megfeleljen. Az erős penge végein a homokfúvott, nagyon finom kialakítású rész is a biztos fogást garantálja a csavar és a csavarhúzó-penge között.
A csavarhúzókat sokszor helytelenül használják ütésre, vésésre. Ha ilyen igény van, a kimondottan erre a feladatra kialakított üthető csavarhúzó az alkalmas, ahol a nagyobb ütést, a csavarhúzón végigfutó törésbiztos fém stift biztosítja, és továbbítja a csúcshoz.
Puhafába nem szükséges a csavar helyének előkészítése, itt vigyázzon, a csavarhúzó szélessége ne haladja meg a csavar fejszélességét, mert megsérti a felületet.

stanley csavarhúzó Keményfa esetén érdemes a csavart egy kissé bezsírozni. Tölgyfába, esztétikus egy rézcsavar is, de érdemes ennek a helykialakításához egy acélcsavart alkalmazni, mert a rézcsavar könnyebben megsérül nagyobb erőkifejtésnél.
Praktikusak a bitekkel működő csavarhúzók, ahol a bitek tárolását a nyélrészben a lehető legváltozatosabb helyeken oldják meg a gyártók. Ilyen például a Stanley közkedvelt racsnis Multibit csavarhúzója. Újdonság az az ötletes megoldás, amely a csavart biztosan egyenesen tartja, szabadon hagyva így az egyik kezet a rögzítendő tárgy tartására. Biztosan fogja csavart ott is, ahol kézzel nem férnénk hozzá. A Clip-n-Grip(tm) (szorít és tart) rendszer két rugós karral segíti a munkát, unikumként a piacon.
A csavarok, bitek változatossága igényli a szortírozott tárolást, ebben tud segíteni a Stanley változatos kínálatú szortimenter családja.

www.stanleyworks.hu
(06-1) 272-1371

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

STANLEY kalapácsok

A kalapács talán a legelső szerszámok egyike, amelyet ősidők óta használunk. Egyszerűsége mellett a változatos felhasználási terület, a biztonság, a kényelem és hatékonyság számos specifikus...


Kombinált bites csavarhúzók

Amióta a csavarok fején a hornyok kialakítása az optimálisabb behajtás érdekében "megsokasodott", a szokványos lapos "srófhúzók" egyre ritkábban használhatók. Szerepüket a bites csavarhajtó...