Stanley LED lámpák

2010-02-26 19:10:49 | Módosítva: 2010-03-08 17:58:46

A Stanley márkanév több mint 160 éve összekapcsolódik a szerszámok fejlesztésével a legújabb technológiák alkalmazásával, úgy a gyártásban, mint a termékek terén. A márka minőségi szerszámai mellett néhány évvel ezelőtt egy új kiegészítő családdal bővítette kínálatát. LED lámpa sorozata mára több, változatos igényt is kielégítő szortimenttel rendelkezik.

A Light Emitting Diode angol szavak rövidítése a LED, azaz fénykibocsátó diódát jelent. A diódában a megfelelő nagyságú és polaritású feszültség hatására, valamint az elektronok áramoltatása, illetve magasról alacsonyabb elektronpályára történő lépésével felszabaduló energia fény formájában hagyja el az atomot.

A LED technológia gyors ütemű fejlődést mutat, kedvező tulajdonságai miatt. A LED-ek átlagos élettartama 100.000 óra, ami hihetetlen hosszú idő, akár folyamatos üzemeltetés mellett is. A LED-ek nem melegítik környezetüket, mivel nem bocsátanak ki olyan, látható tartományba eső sugarakat, melyek melegítik környezetüket. Hatásfokuk igen jó, energiatakarékos működésük, a könnyen irányítható fénynyaláb praktikus előnyöket biztosít a hagyományos izzókkal szemben.

A STANLEY lámpái a technológia adta előnyöket, a felhasználási lehetőségek szélesítése érdekében, további praktikus kiegészítésekkel kínálják.
A Tripod-kialakítás egy olyan hasznos tulajdonság, ami jól jöhet egy éjszakai kerékcsere során, vagy bárhol, ahol nincs segítség, aki a lámpát tartsa.
Az egyébként függőleges helyzetű 3 láb, egy gombnyomásra kinyílik, és stabilan megáll a lábain. Ezután a fejrész mozdításával megcéloztató a megvilágítandó terület. Ez a tripod kialakítás különböző méretekben, meghatározott számú elemmel, vagy tölthető variációban létezik. Akár 3 különböző irányítású fénynyaláb is létrehozható egyik típusánál.
Széles fénynyalábot biztosít, és erős rugós karja révén vastag gerendára is könnyen rácsíptethető LED lámpa, megint csak a felhasználási területek széles skáláját biztosítja.

Az alumínium LED lámpák, hagyományos kialakításúak, és igen erős fénykibocsátásuk (30-70 Lumen).
A széles választék a profi felhasználók és barkácsolók, illetve minden háztartás részére kínál megfelelő típust.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csúcstechnológia a kertben

A kertben sok mindent automatizálhatunk, hiszen a technikai itt is rohamosan fejlődik. E cikk keretében a részletekre nehéz lenne kitérni, deötletadónak talán jó lesz, hogy ki-ki eldöntse, kerti...


LED világítás az otthonunkban

A lakás egyik legfontosabb pontja a világítás. Nemcsak a fény minősége, hanem annak ára is fontos, hiszen nem mindegy mennyi energiát fogyasztunk el. Sokan az ár miatt nem merték eddig lecserélni...