Szakemberek tesztelték a Bosch GSR 14,4 VE-2 Li és GSB 18 VE-2 Li fúró- és ütvefúró-csavarozóját

Vezeték nélküli kényelem a villanyszerelésben

2009-01-22 16:59:19 |

BoschAkár több mint egy napos folyamatos igénybevételt is egyetlen akkutöltéssel bír a Bosch új GSR 14,4 VE-2 LI és GSB E-2 LI fúró-és ütvefúró-csavarozója, ha pedig lemerül, félórányi töltéssel ismét hosszú órákra bevethető. Olyan villanyszerelési munkálatoknál, ahol korábban a szakemberek ideiglenes elosztóval voltak kénytelenek dolgozni, most óriási hasznát vették az új vezeték nélküli akkus ütvefúró-csavarozónak, amely jóval kényelmesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a villanyszerelők mindennapi munkamenetét. Szitányi András villanyszerelő mester és csapata egy budapesti 100 négyzetméteres lakásban végzett elektromos munkák kivitelezésekor tesztelte a két készüléket.

Az óriási belmagasságú lakás teljes körű felújítási munkálatai már a vége felé közelednek, amikor befejező munkálataihoz kezd a villanyszerelő csapat. Az elektromos vezetékek teljes cseréje már megtörtént, mára a szerelvényezés, vagyis az elosztótábla és a mozgásérzékelő rendszer beszerelése, valamint néhány kisebb elosztó felszerelése van hátra, amelyhez az akkus fúró- és ütvefúró-csavarozó nyújt segítséget. "Óriási ereje van, és nagyon kényelmesen illeszkedik a kézbe" - meséli első tapasztalatait a villanyszerelő mester. "Egész napos munkánál nagyon sokat jelent, milyen súlyú a gép, amivel dolgozunk. Ebben a gépben pedig hihetetlen erő lakozik."

A lítium-ion technológián alapuló akkus fúró- és ütvefúró-csavarozó rendkívül robosztus, hiszen a legnehezebb csavarozási és fúrási alkalmazásokhoz tervezték. A jelenleg a piacon kapható termékek közül egyedülálló Bosch elektronikus motorvédelem (EMP) gondoskodik arról, hogy a motor automatikusan leálljon, ha az munka közben lelassul, megvédve a motort a leégéstől. A rendkívül rugalmas Dura-Shield borításnak köszönhetően a vezeték nélküli szerszámgépek gyakorlatilag elpusztíthatatlanok: 2 méter magasból a betonra ejtve is működőképesek maradnak. Az elektronikus cella védelemnek (ECP) köszönhetően a Bosch lítium-ion Premium technológiája páratlan üzemidővel és 400%-kal hosszabb élettartammal messze felülmúlja az eddigi akkumulátoros technológiákat.

"Korábban sokszor okozott nehézséget az, hogy ahol épp nincs áram, csak egy ideiglenes elosztó működtetésével tudtunk vezetékes fúróval és csavarozóval dolgozni. A Bosch akkus ütvefúró-csavarozója viszont vezeték nélküli, és egyetlen akkutöltéssel akár több mint egy napig működőképes. A gép nagy előnye az a beépített lámpa, amely bekapcsoláskor automatikusan kigyullad, így olyan gyéren világított, vagy teljesen sötét helyeken is alkalmazható, mint például egy sötét spejz vagy álmennyezetek fölötti részek. Az egy gépben ötvözött fúró-, ütvefúró- és csavarozó funkció nagyon előnyös, hiszen így egy gépet elegendő használnunk a tiplik befúrásához és becsavarozáshoz, a lakásban kialakítandó mozgásérzékelő rendszer komplett beszereléséhez, kaputelefon, elosztótábla és egyéb, falon kívüli kapcsolók és tartóbilincsek felhelyezéséhez" - jellemzi a gépek sokrétű villanyszerelési alkalmazását a villanyszerelő mester.

" A Bosch a gépek könnyűek - mindössze 2.3 és 2.5 kg - és masszívak. A villanyszerelőnek gyakorlatilag csak akkor kell egy kis szünetet tartania, ha a gépet tölteni kell. A gyorstöltési funkciónak köszönhetően az akkumulátor 75 százalékos feltöltéséhez mindössze félórára van szükség, a töltés végét pedig egy sípszó jelzi" - foglalja össze az akkus fúró- és ütvefúró csavarozó előnyeit Szitányi mester.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.


VALENA Life/Allure Netatmo

Fedezze fel a Legrand és a Netatmo által közösen kifejlesztett intelligens kapcsolókat, redőnyvezérlőket és csatlakozó aljzatokat, melyeket okostelefonjáról is vezérelhet.