Jó, jobb, legjobb

Stanley kéziszerszámok

Számos megjelenési formáját, felhasználási területét ismerjük a lézernek. A megszelídített lézersugár fizikai tulajdonságai révén, egyike a legpraktikusabb modern szintezési távolságmérési eljárásoknak. Az építőiparban használt nagypontosságú önbeálló forgólézerek mellett a STANLEY kínálata kiterjed egy kimondottan barkácsolóknak
tervezett, praktikus szintezőre. Képek felhelyezéséhez, tapétacsíkok kijelöléséhez, elfordítható fejrészével a függőleges vonalak meghatározásához alkalmas, kezelése egyszerű. (Ára 13000 Ft körül van.)

A távolságmérést nagyban megkönynyíti, a különböző távolságok mérésére (30 m, 60 m, 100 m, 200 m) alkalmas lézeres műszercsalád illetve az ultrahangos kivitel, amelynek hatótávolsága 12 m, és egyben terület és térfogat számítására is alkalmas. (Ára kb. 9000 Ft körüli)
Ugyanakkor a legegyszerűbb szerszám is lehet még jobb, ha a felhasználási terület figyelembevételével alakítjuk azt ki. A Stanley új felhasználás specifikus (ASB) pengéi az adott anyag vágási tulajdonságainak vizsgálata után kerültek a mérnökök elé, hogy a kiváló minőségű, jól ismert pengék mellett, a különleges igénybevételeknek jobban megfeleljenek. Ez a technológiai változtatás pl a gipszkarton vágásánál a hagyományos pengék élettartamának a megduplázását biztosítja.
A különböző típusú fűrészek közül a rókafark fűrészek a legelterjedtebbek. A fűrészek tulajdonságait alapvetően az acél, illetve annak tulajdonságai, valamint fogazásuk három jellemzője határozza meg.

  • a fogazás formája: itt a legjobb a háromélű fogazás
  • a fogak elhelyezkedése: a síktól minimális mértékben váltakozó elhajlítás
  • fogazás élessége

A Stanley fűrészek jól ismert családja a „Jet Cut” egy háromélű fogazást takar, biztosítva ezzel a munkavégzés hatékonyabbá tételét. Egy besanconi gyárban bevezetett legújabb technológiai változtatás révén, a csak fogak csúcsát edzik, kb. 0,5 mm-ig, 67 RC keménységűre. Ezt követi egy lágyabb, kb. 1,5 mm rész, még mindig a fogazáson, majd ismét egy további réteg, ami csak valamivel keményebb a középső résznél, és a penge végéig tart. Minimalizálva ezzel a fogak törését, és a leghatékonyabb vágást biztosítva. Az edzett fogazás élettartama jóval meghaladja az élezhető fűrészekét.
A Stanley egész Európában ezekben a hónapokban hozza forgalomba négy új csavarhúzó családját, amely a kedvező árú, mindennapos használatra alkalmastól az erős igénybevételnek kitett ún. üthető csavarhúzókat is tartalmazza. Ezek a FatMax XL fantázianévre hallgató üthető csavarhúzók, valamint FatMax XL vésők a legjobb acélból készültek (EN31), ami a golyóscsapágyak alapanyaga is. Az olajos hőkezelés, amelyen keresztülmennek, a maximális biztonságot és alkalmazási tulajdonságokat biztosítja. A nyelek végén található üthető fej az ütés erejét azonnal és teljes erővel továbbítja a penge végekhez, mindezt kényelmesen, az ütés kézre kifejtett hatását tompítva. A FatMax XL csavarhúzók egyben bontószerszámként és vésőként is alkalmazhatók.
A Stanley „jó, jobb, legjobb” koncepciója érvényesül az új szövet szerszámtáskáknál is, három különböző kategóriát kínálva.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Minőségi fűrészek a Stanleytől

Bármennyire is tért hódit napjainkban a gépesítés, vannak szerszámok amelyek nem válthatóak le teljesen az egyes munkafeladatok elvégzéséhez, igényes, precíz munkákhoz. Ezek közé tartoznak a...


FatMax csavarhúzó család a Stanley-től

A Stanley mindig úttörő szerepet vállalt a csavarhúzó fejlesztésében , úgymint az első pengére öntött nyél, vagy az első kétkomponensű nyél kialakításában. A mai kínálat további előnyös...