Minőségi fűrészek a Stanleytől

2010-05-26 01:13:39 |

Bármennyire is tért hódit napjainkban a gépesítés, vannak szerszámok amelyek nem válthatóak le teljesen az egyes munkafeladatok elvégzéséhez, igényes, precíz munkákhoz. Ezek közé tartoznak a kézifűrészek is.

Négy különböző csoportba soroljuk ezeket a Stanley választékon belül is, ilyenek a:
a) kézifűrészek, vagy rókafarkú fűrészek
b) illesztő fűrészek
c) keretes fűrészek
d) speciális fűrészek

A Stanley kézifűrészek széles választékát kínálja univerzális és speciális fogazásokkal, hagyományos és teflonbevonattal, mérettől függően.
Ebből a nagyon nagy választékból az ún. Jet-Cut fogazással ellátott típust érdemes megemlíteni, ahol a precíz háromélű fogazás a hatásfokot jelentősen megnöveli. Mindkét irányban, az erezetre merőlegesen és szálirányban is precízen vágnak.
A Jet-Cut fűrészek edzett fogazattal, a legújabb indukciós edzési technológiával a Stanley besanconi gyárában készülnek. Az igen tartós, kemény élek felett, egy szívós réteg biztosítja a lapok kellő rugalmasságát.
Nagyon fontos szempont a kézifűrészeknél a nyéllel történt összeköttetés maximális biztonsága. Ez ultrasonikus heggesztéssel történik, egy kiegészítő szegecses rögzítés pedig gyakorlatilag megbonthatatlan kapcsolatot biztosít a nyél és fűrészlap között. A kettő illetve háromkomponensű nyelek ergonomikus kialakítása - a kialakított ujjtámasztókkal - nemcsak a kényelmet, de a biztonságot is szolgálja. Ez a megerősített védelem a Stanley kézifűrészek valamennyi minőségi kategóriájánál megtalálható.
Egyes fűrészek a magasabb kategóriában teflonbevonattal is el lettek látva, ami csökkenti a súrlódás ellenállást, és könnyebbé teszi a vágást.
Idei újdonság a cserélhető nyelű új rókafarkú fűrész kínálat. Az extra erős alumínium fogantyúk, speciális patent mechanizmussal lehetővé teszik a pengék cseréjét - az elvágandó anyagtól függően. A gyors, egyetlen mozdulattal történő csere mellett, praktikus szempont, hogy szállításkor a penge és a nyél külön helyezhető el.
Az illesztő fűrészek, rövidebb szakaszok precíz vágására alkalmasak. Merevítésük, precíz, sűrű fogazásuk fontos szempont, elsősorban asztalosipari munkák elvégzésénél.

A keretes fűrészek - az élő fa, nagyobb nedvességtartalma miatt - hegyes tűszerű fogazatukkal általában szálra merőleges vágásra alkalmasak, mindkét irányban. Szintén a keretes fűrészek közé soroljuk a kisebb másolófűrészeket, amellyekkel különböző íveket vághatunk a fába.
A speciális fűrészek közül két típust emelnénk ki a praktikusságuk miatt.
A szintén Jet Cut fogazású gipszkarton fűrész, igen hegyes és merev csúcsával, könnyedén vágja a gipszkartont egy további kör vagy egyéb forma kivágásának előkészítéseként. Kényelmes kétkomponensű nyele, csúszáselleni recézettel és formájával nagy biztonságot nyújt.
A japán fűrész néven ismert, fűrészek jellemzője az igen magas minőségű, vékony, abszolút rugalmas penge, mely húzófűrészként használható. Vékony, hajlékony lapjával, tűhegyes fogazásával más fűrészekkel szinte elérhetetlen helyeken is, vékony, pontos vágásokra alkalmas.
Fűrész és fűrész között hatalmas különbségek vannak. A Stanley - több évtizedes gyártási tapasztalatával - azokat szempontokat veszi figyelembe a termékek fejlesztése során, amitől a termék a lehető legjobb lesz. Legyen az egy egyszerű karácsonyfatalpba való illesztés, vagy egész napos asztalosmunka, a fűrésznek úgy kell haladnia, mint vajban a késnek.


www.stanleyworks.hu
(+36-1) 272-1371

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: stanley, fűrész

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magyarországon a Shindaiwa

Az idei év áprilisától a hazai vásárlók számára is elérhetővé válnak az Amerikában egyik piacvezető márka termékei. Az 1975-ben Hirosimában alapított gyár kutatás-fejlesztési és gyártási részlege a...


Láncfűrész választása

A rönkhasítókról szól cikkünkben említettük már, hogy az általános tűzifahiány miatt idén gyakran csak vékony szálfa formában lehet tűzifát vásárolni. Ezt is sok esetben saját járművel kell...