Mediterrán virágözön

2014-06-10 12:12:39 | Módosítva: 2014-06-10 12:19:47

Egyre többféle mediterrán virágcsoda ontja virágait teraszainkon. Virágzásuk egyik titka, a megfelelő tápanyagellátás. A teleltetőből kikerülve szükségük van a tavaszi regenerálódásra, lassan szoktassuk őket a napsütéshez, félárnyékban levélzetük nem perzselődik meg. Ha hűvösebb éjszaka várható, inkább délelőtt locsoljunk, ne maradjon vizes a talaj.

A tápoldat hatása

A télen megfakult lombozat gyorsabban megújul, ha egy-két alkalommal magasabb nitrogéntartalmú Vitaflóra általános tápoldatot adagolunk az öntözővízbe. Amikor növényünk ismét üde zöld, megindult az új levélkék fejlődése, már virágzásserkentő táplálásra kell áttérnünk. A Vitaflóra Virágzásindító tápoldat tápelem-aránya segíti a növény egészséges, erőteljes fejlődését és dús virágzását.


A tápoldat hatását a tápanyagok megfelelő összetételével fejti ki, nem tartalmaz hormonokat. Mikroelem-tartalma biztosítja a virágok erőteljes színét. Minden erőteljesen növekvő, nagyobb zöldtömeget fejlesztő mediterrán dézsás növény, mint pl. hibiszkusz, angyaltrombita, bougainvillea, kefevirág, golgotavirág ideális nyári tápoldata. A növények táplálását a teleltetés előtt 3-4 héttel fejezzük be, hogy időt adjunk nekik felkészülni a télre, beérlelni hajtásaikat. A nagyméretű leanderek táplálására a Vitaflóra Leander tápoldat ajánlott, a csökkentett nitrogéntartalom és speciális kálium-foszfor arány eredményeképpen a napfényes helyen tartott leander nem nyurgul el, és hosszan, dúsan virágzik. A leander csemeték táplálására a Vitaflóra Virágzásindító tápoldat a jó megoldás, a növények ütemesen növekednek, és méretüknek megfelelően dúsan virágoznak. A jól tartott növények ritkábban betegszenek meg, de ha mégis levéltetvek támadják meg a mediterrán növényeket, a Vitaflóra Növénytisztító permettel lemosásszerűen kell megpermetezni a tetves hajtásokat. A levelek fonákját sem szabad kihagyni, hiszen a levéltetvek itt lapulnak. A Növénytisztító permet mérgező vegyi anyagok nélkül tisztítja meg a növényeket a szívogató kártevőktől, és gyógyítja a károsodott lombozatot.


www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Azok a csodálatos leanderek…

Az ősi, szimpla rózsaszín mellett ma már számtalan különböző színű leander virágot csodálhatunk meg. A leanderek virágzása a hőmérséklettől is függ, bárhonnan is származnak, hűvösben nem...


Krizantém

Évekkel ezelőtt még csak "halottak napi virág"-ként ismertük, napjainkban azonban számos díszváltozata alakult ki, melyek kiváló vágott virággá és őszi virágágyásba való idénynövénnyé is emelték.