Mutasd meg a benned rejlő Ezermestert!

Kutyakanapé

2014-04-09 16:44:25 | Módosítva: 2014-05-30 10:31:49

Maga az ötlet nem saját, egy állati felszereléseket árusító áruházban találkoztam vele és szinte egyből elhatároztam, hogy egy ilyen kell a Mese nevű kutyánknak otthonra, kell hogy csináljak egyet.

Felhívásunkra Sztanek Attila kedves Olvasónktól kaptuk az alábbi leírást.

Bár nem régóta kezdtem el barkácsolni, viszont minden részét, percét, mozzanatát élvezem. Amikor rátalálok egy ötletre valahol, magam is meg szeretném valósítani. Sokszor egy saját ötlet jut eszembe (akár csak az otthon meglévő 'nyersanyagaimra' rápillantva). A tervezési fázis is izgalmas, amikor lerajzolom, kimérem, megtervezem, amit el szeretnék készíteni. Élvezet maga az elkészítési fázis, látni, ahogy alakul, formálódik, amit készítek. Végül, de nem utolsó sorban pedig jó látni magát a végeredményt, minden egyes alkalommal, amikor használva van, tudom hogy 'Én' csináltam. Ezt nem lehet nem szeretni.


Felhasznált anyagok, használt eszközök (minden, ami ajánlott):

papír+ceruza (tervrajznak)
kapocsbelövő
csavarhúzó, kalapács
sarokvas, csavar, szeg
lécek
hungarocell
szivacs
szövetanyag (egy durvább közvetlen a szivacsra, egy puhább a felületére)


Időszükséglet:

Kezdő barkácsolóként nekem összesen kb. 10 óra, ennyi időbe telt, munka utáni elfoglaltságként, amiből számomra a borítás elkészítése, megvarrása tartott a legtovább.


Ahogyan készült:

Először egy tervrajzot készítettem 'Kutyakanapé'-ról (magáról a keretről, illetve kiszámolva azt is, hogy mennyi anyag kell majd a lefedéséhez, burkolásához), majd leszabtam a kellő lécdarabokat (az enyém 5×3cm-es lécből készült) a kerethez. A Flex-et a lécek éleinek, sarkainak lecsiszolására használtam.
Sarokvasak, facsavarok és szegek segítségével összeállítottam magát a keretet. Ezután kitöltöttem a keret belsejét méretre vágott hungarocellel. Egy kisebb teljesítményű rugós kapocsbelövő segítségével vékonyabb szivacsréteget fogattam a keretre, erre pedig egy (jelen esetben világosbarna), közepesen durva szövetanyagot (csak hogy biztosabban a helyén maradjon a szivacs is).

A puhább, finomabb huzatot meg kellett varrnom, és így ráhúzni a keretre, majd az alján körbe a kapocsbelövővel rögzítettem (a két oldalán plusz díszítésként kék szövetet is fogattam a piros fölé).


Utolsó lépésként még aznap este lefényképeztem Mesét, amint elfoglalta az új helyét, azóta is használja és szereti. 


Tetszik ezen kezdeményezésük, hiszen az interneten is annyi ötlet kering, kószál, amit akár kis kézügyességgel is megvalósíthatók, és az ilyen ötletek segítségével spórolni is lehet, nem is keveset. A Kutyakanapé - bár nem teljesen olyan, mint a bolti -, például több mint 30.000 Ft lett volna a boltban, otthon elkészítve viszont körülbelül 5-6.000 Ft-ból kijött.

Sztanek Attila

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bőrbútorok kondicionálása, javítása

A természetes bőrök használata mondhatni egyidős az emberiséggel. A ruházaton kívül berendezési tárgyakon is használták. Ez napjainkig is így van, mivel az értékes, és impozáns bőrbútorok ma is...


Csomagrögzítés, szállítás

Mindaddig, amíg baj nem történik, nem is gondoljuk, hogy hasznát vehetnénk a csomagrögzítő vagy szállítást segítő eszközöknek. A csomagrögzítéseket sokan azután kezdik használni, miután lerepült...