Pénzfelvétel ATM-ből

2014-05-30 11:05:59 | Módosítva: 2014-05-30 11:07:32

Az új jogszabályok szerint 150 ezer forintig mindenki kezelési költség nélkül leveheti fizetését, nyugdíját, egyéb járadékát bankszámlájáról. Ezt jelenleg havonta 2 alkalomra bontva teheti meg, és az szükséges még hozzá, hogy a bankjánál vagy interneten keresztül regisztrálja; élni kíván ezzel a lehetőséggel.


A lehetőség politikai és gazdasági hasznosságával nem kívánunk foglalkozni, épp elég érvet és ellenérvet hallhatnak, olvashatnak róla. Mi a tranzakció minél biztonságosabb lebonyolításához szeretnénk néhány tanácsot adni. Mert bizony látunk abban némi veszélyforrást, hogy egy-két millió nyugdíjas, kismama és más – könnyű prédának látszó – polgártársunk több 10 ezer forinttal távozik a pénzfelvevő automatától, és hazafelé indul. Ez az egész jól észrevehető, követhető, bizony, a rossz szándékúaknak magas labda!

Néhány tanács

– Sok szakember azt javasolja a nyugdíjasoknak, hogy térjenek vissza a régi szisztémához, és nyugdíjukat készpénzzel hozassák ki a postással.

– Aki szereti a bankkártyáját, így a számláját is használni, de az ingyenes pénzfelvétel lehetőségét is ki akarja használni, az fokozott óvatossággal járjon el.

– Lehetőleg ne utcai pénzfelvevő automatához menjen, hanem olyanhoz, ami a bankon belül, zárt térben van.

– Ha lehet, ne egyedül menjen az ATM-hez, vigyen magával egy kísérőt. Az különösen jó, ha a megbízható kísérő egy életerős fiatalember!

– Bár tudjuk, hogy késő délutáni, esti órákban nem kell sorban állni, ennek ellenére mindig forgalmas napszakban menjünk az automatához; a sok ember nagyobb biztonságot jelent.

– Az ATM megfigyelő kamerájában ne bízzunk, az csak az automata előtti teret figyeli, pár méterrel odébb már nem lát.

– A kivett készpénzt ne egy könnyű kistáskába tegyük, amit kitéphetnek a kezünkből, hanem tegyük belső zsebbe, magunkra kötött, pántolt táskába.

– A pénzfelvétel után figyelhetnek, követhetnek minket, várván a megfelelő alkalmat. Jó, ha mihamarább haza térünk, kísérőnk az ajtóig velünk tart.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy évre csökkent a hűségidő

Az elektronikus hírközlési törvény október 24-én életbe lépő módosítása szerint a kizárólag SIM-kártyára vonatkozó előfizetésekhez 24 hónap helyett 12 hónap határozott hűségidő társítható. A...


Nyílászárók huzatmentesítése

A hűvösebb idő beálltával előtérbe kerül az ablakok, ajtók résmentesítése. Nem véletlenül, mert a réseken folyamatosan elillan ameleg. A fűtés pedig sokba kerül, és ha nincs kellemes meleg a...