Őszi virágok

2022-01-05 16:33:33 | Módosítva: 2022-01-05 16:36:17

Sok olyan virág van, amelyet kifejezetten ősszel érdemes elültetni. A krizantém különösen népszerű, hiszen sokféle formában, színben és méretben megtalálható. Bár csak novemberig nyílik, de a virágok még decemberben is a növényen maradnak, így akár karácsonykor is gyönyörködhetünk bennük. Ugyancsak népszerű a kistermetű párnacserje, mely -5 fokig tűri a kinti hideget, és közben gömbszerű virágával kápráztat el minket. Norvégia nemzeti virága, a csarab is a kedvencek között van, mely annyira divatos, hogy Skóciában a menyasszonyi csokrokba kötik fehér színű változatát, mint a jó szerencse jelképét. A sáfrány különleges színe miatt üde színfoltja az őszi sziklakertnek, mely tökéletesen mutat az évelő őszirózsa társaságában.

Őszi virágok


Krizantém


Párnacserje


Csarab


Sáfrány


Őszirózsa


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti krizantém

A kerti krizantémok a legszebb, ősszel viruló évelő virágok egyike. Szakítva azzal az előítélettel, amiért sokan még mindig idegenkednek tőlük - hogy temetővirágok - cserében a késő őszi fagyokig...


Krizantém

Évekkel ezelőtt még csak "halottak napi virág"-ként ismertük, napjainkban azonban számos díszváltozata alakult ki, melyek kiváló vágott virággá és őszi virágágyásba való idénynövénnyé is emelték.