Ajtó garázskapuban

Aki teheti, autóját garázsban tartja, és ha ez elég nagy alapterületű, használói a gépkocsin kívül bizonyára egyéb, pl. tárolási célra is használják. Ilyen esetekben viszont a garázskapukat gyakrabban kell kinyitni és becsukni a tulajdonosoknak, ami még a könnyen mozgatható kapuk esetében sem kellemes. Elég lenne egy kis ajtó, amit egyszerűbb ilyenkor használni. Ezen oknál fogva érthető, hogy egyre többen keresik a kisajtókkal ellátott garázskapukat. Az ilyen lakossági igények kielégítésére fejlesztette ki a Kling Kft. a saját gyártású, személybejárati ajtókkal kombinált szekcionált lakossági garázskapuikat. Ismertetésünk most ezt a KLING újdonságot mutatja be.

Az újdonságnak lényegében a Linea, azaz a vízszintesen bordázott lakossági garázskapuk kibővített választéka az alapja. A vízszintesen bordázott Linea kapukat ezentúl már beépített személybejárati ajtóval is meg lehet rendelni. A személybejárati ajtó 800 mm széles, minimálisan 1620 mm az átjárómagassága, de ez a mérete a garázskapu méretéhez igazodóan magasabb is lehet. Az ajtó kifelé nyílik, és jobbos, vagy balos kivitel között lehet választani. A beépített ajtó mindig a garázskapu középfelezőjére kerül, küszöb magassága 170 mm.
Természetesen maga az ajtó is szekcionált, a kapuval azonos, ujjbecsípődés ellen védett elemekből áll, így a kapu kinyitása és becsukása közben elemei a garázskapuval együtt mozognak. Függőleges helyzetben, vagy kinyitva viszont az ajtólap szilárd egységet alkot. Ezt a speciálisan kialakított szegélykeretek és masszív csuklópántjai biztosítják. Belül az acéllemez panelek összekapcsolását szolgáló pántokhoz hasonlóan az ajtót alkotó paneleket is ilyen összefogó pántok kapcsolják össze. Ezzel biztosítják a személybejárati ajtó és a kapu akadálymentes és precíz együttes mozgását a garázskapu nyitásakor. A csukott garázskapun kinyitott ajtó lapja azonban éppoly szilárd, mint egy hagyományos ajtóé. Ezt a függőleges síkú garázskapu elemeire felerősített masszív ajtópánt párok biztosítják. A kis ajtó szegélykerete gumibetétes réstömítéssel ellátott, és cilinderbetétes biztonsági zárral felszerelt. A viszonylag magas küszöb az alsó kapupanel szilárdsága miatt szükséges.
Az ajtót a kapuelemekkel azonos, 42 mm vastag méretre szabott elemek alkotják, amelyek kívül-belül tűzihorganyzott acéllemezből készülnek. Az elemek poliuretán habbal kitöltöttek, hőszigetelésük kiváló. Az ajtó működését csúszókaros ajtóbehúzó teszi komfortosabbá és kényelmesebbé. A kapu biztonságos zárását külön megrendelhető tolózárral lehet fokozni.
A személybejárati ajtóval kombinált Linea szekcionált garázskapukat ablakokkal ellátott változatokban is meg lehet rendelni, az alkalmazható ablakok száma a kapu méretéhez igazodik. Az ablakok egységes mérete 637x333 mm. A beépítésre kerülő ablakok két rétegű akril betétesek, keretük fehér, vagy fekete lehet. Maga a garázskapu és a kisajtó a törtfehér alapkivitelen kívül bármilyen más RAL színben is megrendelhető. Természetesen a személybejárati ajtóval ellátott garázskapuk is alkalmasak a motorizálásra. A megfelelő húzóerejű motor, és a legideálisabb távvezérlő automatika kiválasztásában, továbbá egyéb, részletekbe menő információkkal a gyártó és forgalmazó Kling Kft. szakemberei szívesen állnak rendelkezésére bárkinek.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ajtó, garázs, kapu

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gardrób vasalatok

A korszerű lakásberendezés ma már kihagyhatatlan motívuma a gardrób helyiségek kialakítása. A helyiség berendezése speciális bútorokat, még inkább speciális szerelvényeket igényel. Ezek az összes...


Frontcsere

Otthonunk bútorait nem néhány évre vesszük, és amennyiben ezek nem egyedileg rendelt darabokból állnak, esetenként "arculatukat" egy átgondolt frontcserével divatosabbá tehetjük.