Ajtó garázskapuban

Aki teheti, autóját garázsban tartja, és ha ez elég nagy alapterületű, használói a gépkocsin kívül bizonyára egyéb, pl. tárolási célra is használják. Ilyen esetekben viszont a garázskapukat gyakrabban kell kinyitni és becsukni a tulajdonosoknak, ami még a könnyen mozgatható kapuk esetében sem kellemes. Elég lenne egy kis ajtó, amit egyszerűbb ilyenkor használni. Ezen oknál fogva érthető, hogy egyre többen keresik a kisajtókkal ellátott garázskapukat. Az ilyen lakossági igények kielégítésére fejlesztette ki a Kling Kft. a saját gyártású, személybejárati ajtókkal kombinált szekcionált lakossági garázskapuikat. Ismertetésünk most ezt a KLING újdonságot mutatja be.

Az újdonságnak lényegében a Linea, azaz a vízszintesen bordázott lakossági garázskapuk kibővített választéka az alapja. A vízszintesen bordázott Linea kapukat ezentúl már beépített személybejárati ajtóval is meg lehet rendelni. A személybejárati ajtó 800 mm széles, minimálisan 1620 mm az átjárómagassága, de ez a mérete a garázskapu méretéhez igazodóan magasabb is lehet. Az ajtó kifelé nyílik, és jobbos, vagy balos kivitel között lehet választani. A beépített ajtó mindig a garázskapu középfelezőjére kerül, küszöb magassága 170 mm.
Természetesen maga az ajtó is szekcionált, a kapuval azonos, ujjbecsípődés ellen védett elemekből áll, így a kapu kinyitása és becsukása közben elemei a garázskapuval együtt mozognak. Függőleges helyzetben, vagy kinyitva viszont az ajtólap szilárd egységet alkot. Ezt a speciálisan kialakított szegélykeretek és masszív csuklópántjai biztosítják. Belül az acéllemez panelek összekapcsolását szolgáló pántokhoz hasonlóan az ajtót alkotó paneleket is ilyen összefogó pántok kapcsolják össze. Ezzel biztosítják a személybejárati ajtó és a kapu akadálymentes és precíz együttes mozgását a garázskapu nyitásakor. A csukott garázskapun kinyitott ajtó lapja azonban éppoly szilárd, mint egy hagyományos ajtóé. Ezt a függőleges síkú garázskapu elemeire felerősített masszív ajtópánt párok biztosítják. A kis ajtó szegélykerete gumibetétes réstömítéssel ellátott, és cilinderbetétes biztonsági zárral felszerelt. A viszonylag magas küszöb az alsó kapupanel szilárdsága miatt szükséges.
Az ajtót a kapuelemekkel azonos, 42 mm vastag méretre szabott elemek alkotják, amelyek kívül-belül tűzihorganyzott acéllemezből készülnek. Az elemek poliuretán habbal kitöltöttek, hőszigetelésük kiváló. Az ajtó működését csúszókaros ajtóbehúzó teszi komfortosabbá és kényelmesebbé. A kapu biztonságos zárását külön megrendelhető tolózárral lehet fokozni.
A személybejárati ajtóval kombinált Linea szekcionált garázskapukat ablakokkal ellátott változatokban is meg lehet rendelni, az alkalmazható ablakok száma a kapu méretéhez igazodik. Az ablakok egységes mérete 637x333 mm. A beépítésre kerülő ablakok két rétegű akril betétesek, keretük fehér, vagy fekete lehet. Maga a garázskapu és a kisajtó a törtfehér alapkivitelen kívül bármilyen más RAL színben is megrendelhető. Természetesen a személybejárati ajtóval ellátott garázskapuk is alkalmasak a motorizálásra. A megfelelő húzóerejű motor, és a legideálisabb távvezérlő automatika kiválasztásában, továbbá egyéb, részletekbe menő információkkal a gyártó és forgalmazó Kling Kft. szakemberei szívesen állnak rendelkezésére bárkinek.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ajtó, garázs, kapu

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gardrób vasalatok

A korszerű lakásberendezés ma már kihagyhatatlan motívuma a gardrób helyiségek kialakítása. A helyiség berendezése speciális bútorokat, még inkább speciális szerelvényeket igényel. Ezek az összes...


Beltéri ajtók felújítása saját kezűleg

Akinek van elég pénze, hogy új ajtókra cserélje lakásában a régi beltéri ajtókat, az ne habozzon. Aszakcégeknél nagyon szép kivitelű ajtókat lehet vásárolni, méretre gyártják, beszerelik. Ha...