Az úszókapu kiválasztása

2012-01-08 20:57:55 | Módosítva: 2014-01-30 12:52:46

Hazánkban egyre jobban elterjedt az úgynevezett úszókapu rendszerek használata. Esztétikus, könnyen nyitható és automatizálható. Mind lakossági mind ipari felhasználásra a Roller Gate Kft. széles választékban kínál megoldásokat ügyfelei számára.

A hagyományos tolókapuhoz képest, (mely esetében a kapuszerkezet a kaputest alsó részére szerelt görgőkön egy talajba ágyazott sínen halad), az úszókapuk működési elve, a fixen telepített görgőbakokon történő „úsztatás”, ami egyre inkább kedvelt kapukialakítási módszer.

Esztétikus megoldásnak számít, mert a talajra rögzített sín helyett, a nyílásáthidalás szabadon hagyásával, a kaputest aljára van szerelve a C kiképzésű profil, mely a fixen telepített görgősorokban való haladással, a levegőben „úsztatja” a kaput.

Az úszókapu kialakítását megelőzően, különös figyelmet kell szentelni a tervezési fázisra. A kapu teljes súlyának, borításának, magasságának, valamint az áthidalni kívánt nyílás hosszának meghatározása, mind-mind elengedhetetlen információ a megfelelő úszókapu alkatrészek kiválasztásához.

A különböző kapu tulajdonságok alapján a C-profil mérete, hossza, valamint a görgősorok mérete és kialakítása változik. Lakossági viszonylatban a legkedveltebb úszókapu szett a „Matyi” fantázia névre hallgató garnitúra, melyet 150 kg-ig és 3 méter nyílásáthidalásig javasolunk. A garnitúra ára Bruttó 28.620 Ft.

Cégünk az eltérő felhasználásoknak megfelelő, különböző teherbírású és nyílás áthidalású úszókapu garnitúrákat készített össze, melyek a www.kapugörgö.hu weboldalon tekinthetők meg.


Elérhetőség:
Roller Gate Kft.
2071 Páty, Torbágyi út 0134/73 Hrsz
Telefon: (+36-23) 343-389
www.kapugörgö.hu
info@kapugorgo.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapu, motor, automata, görgő

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Honda az „álmok ereje”

Március végén a németországi Elresee városában a Honda Akadémián vendégeskedtünk. Ejeles esemény apropója az volt, hogy 20 évvel ezelőtt, április 1-jén kezdte meg működését a MOTOR.PEDO Kft., mint...


Apróságok a konyhában

A konyhaszekrény tervezésének legnehezebb része, hogy az apróságok és a mindennap használatos eszközök számára is megfelelő helyet alakítsunk ki. Mindezt úgy, hogy minden kéznél legyen, amikor...