Az úszókapu kiválasztása

2012-01-08 20:57:55 | Módosítva: 2014-01-30 12:52:46

Hazánkban egyre jobban elterjedt az úgynevezett úszókapu rendszerek használata. Esztétikus, könnyen nyitható és automatizálható. Mind lakossági mind ipari felhasználásra a Roller Gate Kft. széles választékban kínál megoldásokat ügyfelei számára.

A hagyományos tolókapuhoz képest, (mely esetében a kapuszerkezet a kaputest alsó részére szerelt görgőkön egy talajba ágyazott sínen halad), az úszókapuk működési elve, a fixen telepített görgőbakokon történő „úsztatás”, ami egyre inkább kedvelt kapukialakítási módszer.

Esztétikus megoldásnak számít, mert a talajra rögzített sín helyett, a nyílásáthidalás szabadon hagyásával, a kaputest aljára van szerelve a C kiképzésű profil, mely a fixen telepített görgősorokban való haladással, a levegőben „úsztatja” a kaput.

Az úszókapu kialakítását megelőzően, különös figyelmet kell szentelni a tervezési fázisra. A kapu teljes súlyának, borításának, magasságának, valamint az áthidalni kívánt nyílás hosszának meghatározása, mind-mind elengedhetetlen információ a megfelelő úszókapu alkatrészek kiválasztásához.

A különböző kapu tulajdonságok alapján a C-profil mérete, hossza, valamint a görgősorok mérete és kialakítása változik. Lakossági viszonylatban a legkedveltebb úszókapu szett a „Matyi” fantázia névre hallgató garnitúra, melyet 150 kg-ig és 3 méter nyílásáthidalásig javasolunk. A garnitúra ára Bruttó 28.620 Ft.

Cégünk az eltérő felhasználásoknak megfelelő, különböző teherbírású és nyílás áthidalású úszókapu garnitúrákat készített össze, melyek a www.kapugörgö.hu weboldalon tekinthetők meg.


Elérhetőség:
Roller Gate Kft.
2071 Páty, Torbágyi út 0134/73 Hrsz
Telefon: (+36-23) 343-389
www.kapugörgö.hu
info@kapugorgo.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapu, motor, automata, görgő

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Redőnyrácsok

Üzlet portálok, kirakatok, garázsok és egyéb hasonló jellegű épületrészek időszakos lezárására és egyben behatolás elleni védelmére számos bevált kaputechnikai megoldás létezik. Vannak azonban...


Mászhatatlan kerítés

A legszimpatikusabb kerítés egy 60 cm magas sövény, ami jelképesen határolja birtokunkat. De ha még a belátást is akarnánk csökkenteni, akkor legyen 2 m magas. Sajnos azonban a negatív...