ÚJ KLUDI termék!

A KLUDI az utóbbi időben olyan világújdonságokkal kápráztatta el a szakmát és a közönséget, mint például a bajonettzáras, kivehető csaptelepek, vagy a touch-free különleges, szennyeződéstaszító felület. Az újítások mellett a cég nagy súlyt fektet az immáron "hagyományosnak" nevezhető, ismert és bevált termékcsaládok folyamatos megújítására és továbbfejlesztésére is. Így jött létre egy új termékcsalád, a Kent, amelynek előnyei: flexibilis bekötés és az ECO-PLUS betét.

A Kludi-Kent állócsapok az ismert gyors rögzítési rendszerrel és flexibilis bekötőcsövekkel kerülnek forgalomba, és ezért a csap felszerelése annyira leegyszerűsödik, hogy néhány szerszám és önbizalom birtokában bárki vállalkozhat a feladatra. A csaptest alulról egy csavar meghúzásával rögzíthető a mosdóhoz vagy a bidéhez, flexibilis bekötőcsővel és egy-egy 3/8"-os méretű hollandival a tartalék elzáró-szelepekhez. Természetesen nem szabad elfeledkezni a tömítőgyűrű behelyezéséről, és a hollandi meghúzásakor a cső megcsavarodásának megakadályozása érdekében az ellentartásról sem!
Az ECO-PLUS betét három másik kiváló csaptelepben is megtalálható, ez a Kludi-Mix Plus, Kludi-Flair és Kludi-Pamela. Ennek lényege, hogy a víz megnyitásakor, 5-6 l/min vízmennyiségnél a csapban érezhető ellenállás lefékezi a kezelőkar mozgását. Ez a vízmennyiség a kézmosáshoz, borotválkozáshoz, fogmosáshoz, vagy a kisebb mosáshoz és öblítéshez bőven elegendő. Ha több vízre van szükség, akkor a "vízfék" egy kis erő hatására enged, és a kart felhúzva szabad folyást biztosít a víznek.
A kar természetes középső állásában - a hagyományos egykaros csapokkal ellentétben - nem kevert, meleg, hanem csak hideg víz folyik. Ha tudatosan meleg vízhez szeretnénk jutni, akkor ezért a kar balra történő elfordításával "meg kell dolgozni". Megbízható mérési eredmények bizonyítják, hogy ezzel az apró ravaszsággal a meleg víz és az energia 55%-a megtakarítható!
A kar elfordításakor, amikor a csapból kellemes 38-40 °C-os víz folyik, a kar ismét megakad, figyelmeztetve a kezelőjét arra, hogy ez a vízhőfok a legtöbb művelethez tökéletesen megfelel. Ha azonban ennél, tudatosan melegebb vizet akarunk, akkor a csap egy kis plusz erő hatására nem akadályozza tovább a melegebb víz kiáramlását.
A kiömlő vízsugarat a legkorszerűbb "kaszkád" kifolyóelem szelídíti meg úgy, hogy a levegővel dúsított, lágy vízsugár a ténylegesnél több víz látszatát keltve, a komfortérzet csökkenése nélkül tovább kíméli zsebünket.
Mint láttuk az ECO-Plus kartussal ellátott csapok működése egy kicsit eltér a szokásostól, de cserébe igen jelentős mennyiségű vizet, energiát és pénzt takarítanak meg felhasználójuknak. Ha valaki csak elegáns formája és alacsony ára miatt szeret bele a Kludi-Kent csaptelepbe, de idegenkedik az új megoldásoktól, akkor a hagyományos, bevált betéttel rendelkező Kludi-Kent csaptelepet is választhatja!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: csap, csaptelep, mosdó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Modern csaptelepek

Első gondolatra az ember úgy vélheti, hogy minek fejleszteni egy csaptelepet, hiszen annak egy nagyon egyszerű funkciója van, mégpedig, hogy víz jöjjön ki rajta. Ennél azonban jóval több funkciót...


Hogyan növelhetjük meg csaptelepeink élettartamát?

A kerámiabetétes csaptelepek hosszú ideig és megbízhatóan képesek működni, ha a belsejükbe nem kerül szennyeződés, vízkő. Külsőleg sem mindegy, hogy mivel tisztítjuk őket.