ÚJ KLUDI termék!

A KLUDI az utóbbi időben olyan világújdonságokkal kápráztatta el a szakmát és a közönséget, mint például a bajonettzáras, kivehető csaptelepek, vagy a touch-free különleges, szennyeződéstaszító felület. Az újítások mellett a cég nagy súlyt fektet az immáron "hagyományosnak" nevezhető, ismert és bevált termékcsaládok folyamatos megújítására és továbbfejlesztésére is. Így jött létre egy új termékcsalád, a Kent, amelynek előnyei: flexibilis bekötés és az ECO-PLUS betét.

A Kludi-Kent állócsapok az ismert gyors rögzítési rendszerrel és flexibilis bekötőcsövekkel kerülnek forgalomba, és ezért a csap felszerelése annyira leegyszerűsödik, hogy néhány szerszám és önbizalom birtokában bárki vállalkozhat a feladatra. A csaptest alulról egy csavar meghúzásával rögzíthető a mosdóhoz vagy a bidéhez, flexibilis bekötőcsővel és egy-egy 3/8"-os méretű hollandival a tartalék elzáró-szelepekhez. Természetesen nem szabad elfeledkezni a tömítőgyűrű behelyezéséről, és a hollandi meghúzásakor a cső megcsavarodásának megakadályozása érdekében az ellentartásról sem!
Az ECO-PLUS betét három másik kiváló csaptelepben is megtalálható, ez a Kludi-Mix Plus, Kludi-Flair és Kludi-Pamela. Ennek lényege, hogy a víz megnyitásakor, 5-6 l/min vízmennyiségnél a csapban érezhető ellenállás lefékezi a kezelőkar mozgását. Ez a vízmennyiség a kézmosáshoz, borotválkozáshoz, fogmosáshoz, vagy a kisebb mosáshoz és öblítéshez bőven elegendő. Ha több vízre van szükség, akkor a "vízfék" egy kis erő hatására enged, és a kart felhúzva szabad folyást biztosít a víznek.
A kar természetes középső állásában - a hagyományos egykaros csapokkal ellentétben - nem kevert, meleg, hanem csak hideg víz folyik. Ha tudatosan meleg vízhez szeretnénk jutni, akkor ezért a kar balra történő elfordításával "meg kell dolgozni". Megbízható mérési eredmények bizonyítják, hogy ezzel az apró ravaszsággal a meleg víz és az energia 55%-a megtakarítható!
A kar elfordításakor, amikor a csapból kellemes 38-40 °C-os víz folyik, a kar ismét megakad, figyelmeztetve a kezelőjét arra, hogy ez a vízhőfok a legtöbb művelethez tökéletesen megfelel. Ha azonban ennél, tudatosan melegebb vizet akarunk, akkor a csap egy kis plusz erő hatására nem akadályozza tovább a melegebb víz kiáramlását.
A kiömlő vízsugarat a legkorszerűbb "kaszkád" kifolyóelem szelídíti meg úgy, hogy a levegővel dúsított, lágy vízsugár a ténylegesnél több víz látszatát keltve, a komfortérzet csökkenése nélkül tovább kíméli zsebünket.
Mint láttuk az ECO-Plus kartussal ellátott csapok működése egy kicsit eltér a szokásostól, de cserébe igen jelentős mennyiségű vizet, energiát és pénzt takarítanak meg felhasználójuknak. Ha valaki csak elegáns formája és alacsony ára miatt szeret bele a Kludi-Kent csaptelepbe, de idegenkedik az új megoldásoktól, akkor a hagyományos, bevált betéttel rendelkező Kludi-Kent csaptelepet is választhatja!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: csap, csaptelep, mosdó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mosdós ötletek

A lakásban lakók igényességéről a konyha és a fürdőszoba adja a legtöbb információt az odalátogatóknak. És az igényesség nem csupán a tisztaságra, hanem a helyiség kialakítására is vonatkozik.


Kerámia csapbetétek javítása

A kerámia betétes csapok elég hosszú életűek, ám a vízkő ezeket sem kíméli. Idővel egyre nehezebben lehet a csaptelep szabályozó karjával megmozdítani, elzárás után pedig csöpögnek, mint a...