Legyen profi a teraszszigetelésben!

A teraszoknak igen komoly igénybevételeket kell elviselniük. Nyáron a tűző napon felforrósodnak akár 50 °C-ra is, ősszel jön az esővíz, télen a hó, és akár -15, -20 °C-ra is lehűlhetnek. Ezek tartós elviselésére csak a helyesen használt és jó minőségű anyagokkal készült teraszok képesek. A MUREXIN teraszszigetelő rendszer ehhez nyújt hathatós segítséget.

A felújító munkák első lépése az alapfelület előkészítése. El kell távolítani a tönkrement burkolatot, ragasztót és az esetleg málló betonrészeket. A felületet először gondosan meg kell tisztítani, portalanítani. A következő rétegek tökéletes tapadásához alapozni kell, ehhez a Murexin LF mélyalapozót ajánljuk.
Ha szükséges, aljzatkiegyenlítéshez és lejtéskialakításhoz a Murexin Kiegyenlítőhabarcs vagy a Murexin Kültéri Aljzatkiegyenlítő használható. Ez 1-3%-os lejtés kialakítását teszi lehetővé, hogy az eső ill. hólé le tudjon folyni, és ne álljon meg a terasz közepén. A vízszigetelés különösen fontos, mivel a burkolólapok között átszivárgó víz bejut a betonszerkezetbe, ami főleg télen igen komoly károsodást okozhat. A Murexin Profi Vastagfólia 1K speciálisan teraszokhoz, erkélyekhez kifejlesztett, tartósan rugalmas, hézag- és varratmentes kenhető vízszigetelés. Ennek nagy előnye, hogy az előírt vízmennyiséggel kell csak elkeverni és egyszerűen felhordható. A szigeteléshez kapcsolódó rendszer-kiegészítők, pl. hajlaterősítő szalag alkalmazásával tökéletes vízzárást érhetünk el.
Lényeges szempont, hogy a terasz szélein megfelelő vízorr kerüljön kialakításra. Ezt jelentősen leegyszerűsíti a Murexin alumínium teraszprofilja, amely nem korrodál és egyben a homlokrész esztétikáját is előnyösebbé teszi. A profilokat a Murexin Gyorsflex-fehér csemperagasztóval lehet egyszerűen, időtállóan, speciális kiegészítők és szerszámok használata nélkül felerősíteni.
A kenhető szigetelésre a Murexin Flex csemperagasztóval kell rögzíteni a lapokat. A burkolat fektetésekor törekedni kell a 100%-os beágyazódásra, ami úgy érhető el, hogy az aljzaton kívül a lapok hátoldalát is bekenjük ragasztóval.
Fugázáshoz a Murexin Flex fugázót javasoljuk, amely ideális a teraszokon, erkélyeken fellépő extrém igénybevételek elviselésére. Végül a negatív sarkokat, falcsatlakozásokat SN 10 szilikonnal kell szakszerűen tömíteni.
Az így felújított terasz tartós használhatóságához megfelelő ápolás és karbantartás szükséges, amihez a Murexin Kft. több kiváló anyagot is kínál.

MUREXIN Kft.
1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: 262-6000

www.murexin.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: terasz, szigetelés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

WPC teraszburkolat

A kert tulajdonosok a házuk melletti terasz vagy üdítő fürdőzésre épített medencéjük közvetlen környezetét igyekeznek olyan burkolattal befedni, amely nemcsak dekoratív látványt biztosít, de...


Újfajta beltéri hőszigetelés

Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne belülről szigetelni, mint kívülről: nincs állványozással és az újravakolással járó tetemes költség, az ügyes kezűek - saját kivitelezéssel - esetleg még a...