Legyen profi a teraszszigetelésben!

A teraszoknak igen komoly igénybevételeket kell elviselniük. Nyáron a tűző napon felforrósodnak akár 50 °C-ra is, ősszel jön az esővíz, télen a hó, és akár -15, -20 °C-ra is lehűlhetnek. Ezek tartós elviselésére csak a helyesen használt és jó minőségű anyagokkal készült teraszok képesek. A MUREXIN teraszszigetelő rendszer ehhez nyújt hathatós segítséget.

A felújító munkák első lépése az alapfelület előkészítése. El kell távolítani a tönkrement burkolatot, ragasztót és az esetleg málló betonrészeket. A felületet először gondosan meg kell tisztítani, portalanítani. A következő rétegek tökéletes tapadásához alapozni kell, ehhez a Murexin LF mélyalapozót ajánljuk.
Ha szükséges, aljzatkiegyenlítéshez és lejtéskialakításhoz a Murexin Kiegyenlítőhabarcs vagy a Murexin Kültéri Aljzatkiegyenlítő használható. Ez 1-3%-os lejtés kialakítását teszi lehetővé, hogy az eső ill. hólé le tudjon folyni, és ne álljon meg a terasz közepén. A vízszigetelés különösen fontos, mivel a burkolólapok között átszivárgó víz bejut a betonszerkezetbe, ami főleg télen igen komoly károsodást okozhat. A Murexin Profi Vastagfólia 1K speciálisan teraszokhoz, erkélyekhez kifejlesztett, tartósan rugalmas, hézag- és varratmentes kenhető vízszigetelés. Ennek nagy előnye, hogy az előírt vízmennyiséggel kell csak elkeverni és egyszerűen felhordható. A szigeteléshez kapcsolódó rendszer-kiegészítők, pl. hajlaterősítő szalag alkalmazásával tökéletes vízzárást érhetünk el.
Lényeges szempont, hogy a terasz szélein megfelelő vízorr kerüljön kialakításra. Ezt jelentősen leegyszerűsíti a Murexin alumínium teraszprofilja, amely nem korrodál és egyben a homlokrész esztétikáját is előnyösebbé teszi. A profilokat a Murexin Gyorsflex-fehér csemperagasztóval lehet egyszerűen, időtállóan, speciális kiegészítők és szerszámok használata nélkül felerősíteni.
A kenhető szigetelésre a Murexin Flex csemperagasztóval kell rögzíteni a lapokat. A burkolat fektetésekor törekedni kell a 100%-os beágyazódásra, ami úgy érhető el, hogy az aljzaton kívül a lapok hátoldalát is bekenjük ragasztóval.
Fugázáshoz a Murexin Flex fugázót javasoljuk, amely ideális a teraszokon, erkélyeken fellépő extrém igénybevételek elviselésére. Végül a negatív sarkokat, falcsatlakozásokat SN 10 szilikonnal kell szakszerűen tömíteni.
Az így felújított terasz tartós használhatóságához megfelelő ápolás és karbantartás szükséges, amihez a Murexin Kft. több kiváló anyagot is kínál.

MUREXIN Kft.
1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: 262-6000

www.murexin.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: terasz, szigetelés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szigeteléssel az energiatudatos otthonért

Talán sose volt még olyan lelkes nyaralási láz, mint idén. Egyvalami azonban jelentős különbség volt azelmúlt évekhez képest: a felhőtlen kikapcsolódást némileg gátolta, hogy most mindenki...


Káva hőszigetelése

Az épületeink fenntartási költségeinek a csökkentése érdekében egyre jobb hőszigetelésre törekszünk, összefüggő termikus burkot szeretnénk kialakítani. Viszont bizonyos szerkezeti elemeknél,...