Kert a lelke mindennek...

Leier térburkoló rendszerek és mosott felületű kerti elemek

A Leier termékpalettáján szinte minden megtalálható, amire egy építkezésnél szükség van: falazó elemek, födémrendszerek, kéményrendszerek, tetőcserepek, valamint a már kész épületek esztétikus környezetének kialakításához elengedhetetlenül szükséges, fantáziadús térburkolatok és mosott felületű kerti elemek. Gazdag forma- és színviláguk lehetővé teszi kertek, udvarok vagy nagyobb terek igényes kialakítását az elképzelések maradéktalan megvalósítása mellett.

A számtalan variációs lehetőséget nyújtó Leier térburkolatok éppúgy illeszkednek a modern építészeti környezetbe, mint a romantikus, hangulatos városrészekbe. A térburkolatok óriási előnye, hogy gyorsan lerakhatók, azonnal terhelhetők, továbbá bármikor felbonthatók és újrarakhatók.
A térburkoló elemek kétrétegűek, az alsó réteg – a hordozó réteg – zúzott homokból és zúzott kavicsból készített, nagy terhelhetőségű beton, míg a felső – a kopóréteg – kopásálló és egységes szemcseszerkezetű beton, amely készülhet dolomitból vagy kvarchomokból. A lesarkított élű kövek 6, illetve 8 cm-es vastagok,. Alakjuk szerint léteznek négyzetes, négyszögű, hatszögű, sokszögű, egyenes, íves és szabálytalan oldalú, kapcsolódó, illetve nem kapcsolódó térburkoló kövek. A teljes anyagukban színezett – szürke, piros, barna és antracit – térburkoló elemeket a nagy teherbírás, a hosszú élettartam, a rendkívüli kopásálló és fagytűrő képesség, továbbá a gyors beépíthetőség jellemzi.
A szintén a kertépítéshez kínált gyephézagos elemek ideális megoldást jelentenek azokra a területekre, ahol a természetes zöldfelület megőrzése mellett szilárd burkolat kialakítása a cél. A növényekkel beültethető zaj- és szélvédő falak építéséhez, dombhajlatok, lejtők megerősítéséhez, vagy akár egy egyszerű lankás kert teraszának virágokkal való beültetéséhez a Luna és Linea rézsűkövek kínálnak jó megoldást.
Középületek, terek, teraszok, különleges lépcsők, kerti tavak, medencék, szűkebb és tágabb környezetünk hangsúlyos részeinek kiemelésére nyújt végtelenségig variálható megoldást az új, EUROLINE burkolólapcsalád. A természetes kő- és kőörlemény felületű EUROLINE burkolólapok festékanyag hozzáadása nélkül készülnek. A lapok fagyállóak, csúszásgátló tulajdonságuk és színtartóképességük kitűnő, és könnyen tisztán tarthatók. A termékcsalád más kertépítő elemekkel harmonikusan kombinálható. A széles színválaszték megkönnyíti az egyedi arculat létrehozását, és fantáziánk szabadon szárnyalhat a felületek kialakítása során. A kiemelkedő esztétikum és minőség mellett a lapok könnyű tisztántarthatósága, és más kertépítő elemekkel való alkalmazása szintén komoly előny.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lépcsővédő, csúszásgátló

Bármilyen jól tervezett és kivitelezett is egy lépcső, mindig baleset veszélyesebbközlekedni rajta. Sajnos a lépcsőn történő balesetek nagyobb része súlyosabb sérülést is okoz elszenvedőjének,...


Európa legnevesebb fürdőszobai kiállításáról

Az újHÁZ Centrum szakértői, ahogy minden évben, úgy idén is részt vettek Európa legnevesebb fürdőszobai trendeket és kerámiaburkolatokat bemutató kiállításán, a Cersaie-n. Egy csokorba...