Kert a lelke mindennek...

Leier térburkoló rendszerek és mosott felületű kerti elemek

A Leier termékpalettáján szinte minden megtalálható, amire egy építkezésnél szükség van: falazó elemek, födémrendszerek, kéményrendszerek, tetőcserepek, valamint a már kész épületek esztétikus környezetének kialakításához elengedhetetlenül szükséges, fantáziadús térburkolatok és mosott felületű kerti elemek. Gazdag forma- és színviláguk lehetővé teszi kertek, udvarok vagy nagyobb terek igényes kialakítását az elképzelések maradéktalan megvalósítása mellett.

A számtalan variációs lehetőséget nyújtó Leier térburkolatok éppúgy illeszkednek a modern építészeti környezetbe, mint a romantikus, hangulatos városrészekbe. A térburkolatok óriási előnye, hogy gyorsan lerakhatók, azonnal terhelhetők, továbbá bármikor felbonthatók és újrarakhatók.
A térburkoló elemek kétrétegűek, az alsó réteg – a hordozó réteg – zúzott homokból és zúzott kavicsból készített, nagy terhelhetőségű beton, míg a felső – a kopóréteg – kopásálló és egységes szemcseszerkezetű beton, amely készülhet dolomitból vagy kvarchomokból. A lesarkított élű kövek 6, illetve 8 cm-es vastagok,. Alakjuk szerint léteznek négyzetes, négyszögű, hatszögű, sokszögű, egyenes, íves és szabálytalan oldalú, kapcsolódó, illetve nem kapcsolódó térburkoló kövek. A teljes anyagukban színezett – szürke, piros, barna és antracit – térburkoló elemeket a nagy teherbírás, a hosszú élettartam, a rendkívüli kopásálló és fagytűrő képesség, továbbá a gyors beépíthetőség jellemzi.
A szintén a kertépítéshez kínált gyephézagos elemek ideális megoldást jelentenek azokra a területekre, ahol a természetes zöldfelület megőrzése mellett szilárd burkolat kialakítása a cél. A növényekkel beültethető zaj- és szélvédő falak építéséhez, dombhajlatok, lejtők megerősítéséhez, vagy akár egy egyszerű lankás kert teraszának virágokkal való beültetéséhez a Luna és Linea rézsűkövek kínálnak jó megoldást.
Középületek, terek, teraszok, különleges lépcsők, kerti tavak, medencék, szűkebb és tágabb környezetünk hangsúlyos részeinek kiemelésére nyújt végtelenségig variálható megoldást az új, EUROLINE burkolólapcsalád. A természetes kő- és kőörlemény felületű EUROLINE burkolólapok festékanyag hozzáadása nélkül készülnek. A lapok fagyállóak, csúszásgátló tulajdonságuk és színtartóképességük kitűnő, és könnyen tisztán tarthatók. A termékcsalád más kertépítő elemekkel harmonikusan kombinálható. A széles színválaszték megkönnyíti az egyedi arculat létrehozását, és fantáziánk szabadon szárnyalhat a felületek kialakítása során. A kiemelkedő esztétikum és minőség mellett a lapok könnyű tisztántarthatósága, és más kertépítő elemekkel való alkalmazása szintén komoly előny.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Padlóburkolat választása

Új épületeknél, vagy a régi padlók felújításakor nagyon fontos, hogy milyen új burkoló anyag kerüljön az aljzatara. A célnak leginkább megfelelő padlólap kiválasztása azonban nem is olyan könnyű...


A padlóalátét szerepe

A padlóalátétek elsődleges feladata a laminált padló vagy bármilyen faalapanyagú burkolat élettartamának megnövelése. Ehhez a padlóalátétnek meg kell felelnie bizonyos követelményeknek: megfelelő...