A tökéletes burkolásért

A Henkel, mint a világ legnagyobb ragasztógyártó vállalata építőipari termékeket is gyárt és forgalmaz. A Ceresit márkanév alatt Magyarországon a jól ismert Szileton jelzés is feltűnik az európai minőséget képviselő, népszerű csemperagasztó-családon. Ezt a korszerű és csodálatos színekben gyártott Ceresit fugázók teszik teljessé. Íme néhány termék a teljesség igénye nélkül.

CERESIT SZILETON CM 11

Anyagában színezett és mázas burkoló lapok ragasztására alkalmas, átlagos igénybevétel esetén. Nedvszívó – beton és vakolt – felületekre történő ragasztásra ajánlott, kültérben függőleges, míg beltérben vízszintes és függőleges felületekre egyaránt.
További jellemzői: fagyálló, nagy szilárdságú, kiadós és rendkívül megbízható. Padlófűtés esetén, graslapok ragasztására és terasz burkolására az alább felsorolt Ceresit burkolatragasztókat ajánljuk.

CERESIT SZILETON CM 16

Flexibilis burkolatragasztó kerámia- és kőporcelán (gres) lapok ragasztására. Kül- és beltérben, elsősorban beton- és vakolt felületekre, nagy mechanikai igénybevétel esetén ajánlott. További jellemzői: fagyálló, 0-3% vízfelvételű gres lapokat is ragaszt, nagyszilárdságú, rugalmas, padlófűtés esetén is alkalmazható.
Anyagában színezett és mázas burkolólapok, vékony, hasított kőlapok ragasztására is alkalmas, magasabb igénybevételnek kitett helyiségekben és teraszokon.

CERESIT SZILETON CM 17

Extra flexibilis burkolatragasztó. Anyagában színezett és mázas burkolólapok, hasított-kőlapok, nagyméretű ipari lapok, valamint gres lapok ragasztására alkalmas, szívó- és nem szívó felületre egyaránt (pl. farostlemez, gipszkarton, cement – vagy műanyagbázisú, kenhető vízszigeteléssel védett felület, valamint meglévő kerámiaburkolat és jól tapadó festékbevonat). További jellemzői: rendkívül rugalmas, időjárásálló, nem zsugorodik, minden szilárd felülethez jól tapad. Kifejezetten előnyös fűtött padló, hűtőház, erkély, terasz, kerti medence és gépkocsi behajtó burkolásához.

CERESIT CM 19

Gyorsan kötő, flexibilis, folyékony ágyas burkolatragasztó, nagyméretű kerámia- és természetes kőből készült járólapok (gránit, színes márvány) teljes felületű, üregmentes ragasztásához, szilárd, nedvszívó aljzatra. Alkalmazható bel- és kültérben, nedvesedésre hajlamos helyiségekben, valamit nagy igénybevétel esetén.
További jellemzői: erőkifejtés nélkül ragaszt nagyméretű lapokat, rendkívül rugalmas, időjárásálló. Gyorsan köt, 6 óra elteltével már fugázható. Erkélyek, teraszok és nagy felületek burkolására ideális. Padlófűtés esetén is alkalmazható.

CERESIT CE 33 SZÍNES FUGÁZÓ

A Ceresit CE 33 keskeny fugázó alkalmas kerámia- fal és padlóburkoló lapok, kőporcelán és természetes kőlapok (kivétel márvány) közötti fugák kitöltésére - max. 5 mm fugaszélességig. Olyan területekre javasolt, ahol nem követelmény a fuga vegyszerállósága és vízszigetelő képessége. Kültérben korlátozottan alkalmas. A dilatációs hézagokat, sarkokat, fal- és padlócsatlakozásokat célszerű a Ceresit CS 25 szaniter szilikonnal kitölteni. Nagy színválaszték és megbízhatóság jellemzi.

CERESIT CE 40 AQUASTATIC FUGÁZÓ

Flexibilis, vízlepergető, szennyeződés-taszító, cementbázisú fugázó. Maximum 5 mm fugaszélességig alkalmazható. Alkalmas kerámia-, üveg-, kő- (kivéve az elszíneződésre hajlamos természetes kőből készült burkolatok és a márvány), valamint mozaiklapok fugázására – függőleges és vízszintes felületekre egyaránt. Víztaszító tulajdonságainak köszönhetően a vízcseppeket lepergeti, egyúttal megakadályozza a szennyeződés fugába kerülését (elszíneződés). Ezért különösen alkalmas fürdőszobák, zuhanyzók és konyhák kerámia burkolatainak fugázására. Rugalmas, kültérben és padlófűtés esetén is alkalmazható. Nagy színválasztékban kapható.

Henkel Magyarország Kft.
Lakossági és Szakipari Ragasztóanyagok Üzletág
1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Tel.: 1/372-5555
Fax: 1/209-1543

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: burkolás, fuga, fugázás

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elkészült az első árvíznek ellenálló ház Felsőzsolcán

Az árvízi újjáépítés keretében november közepén átadták a Holcim Hungária Zrt. és Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával megépülő monolit házak közül az elsőt...


Javítható parketta hibák

A közkedvelt faparketta számos előnye mellett érzékeny a karcokra, anyaga pedig idővel összeszárad, és a lécek között kisebb-nagyobb rések keletkeznek.