járható padlásfödém hőszigetelés

ISOVER TOP-KOMFORT

2012-08-03 23:42:03 | Módosítva: 2012-08-03 23:42:03

Az ISOVER TOP-KOMFORT rendszer alkalmazásával a meglévő és az újonnan készülő padlásfödémek is rendkívül könnyen hőszigetelhetők, és a hőszigetelés feletti járófelület is gyorsan kialakítható. A rendszer annyira egyszerű, hogy a padlásfödémen bárki saját maga elkészítheti a hőszigetelt járható felületet.

A rendszer újdonsága a keskeny, 47x30 cm méretű, egy vagy két bemetszéssel rendelkező fa TOP-KOMFORT elem, amelyeket kereszt alakban összeillesztve, 60x120 cm raszterban a padlásfödémre terített Flammex párazáró fóliára kell helyezni. Ezek közé kerül a 15 cm vagy 20 cm, de legfeljebb 30 cm vastagságú, A1 tűzállósági osztályú, nem éghető Isover Akuplat üveggyapot lemez hőszigetelés.

A TOP-KOMFORT elemek kellően merevek és szilárdak ahhoz, hogy a rájuk kerülő deszkázaton vagy OSB lemezen tárolt használaton kívüli bútorok vagy egyéb tárgyak, illetve a rajta közlekedő felnőttek terhelését elviselje.
A járófelületet nem szükséges azonnal a teljes hőszigetelt padlásfödémen elkészíteni. A TOP-KOMFORT elemeken bármikor utólag is elkészíthető, illetve áthelyezhető.

Annak ellenére, hogy a fa kb. ötször jobban vezeti a hőt, mint az üveggyapot hőszigetelés, azaz anyagából adódóan jelentős hőhidat képvisel, a TOP-KOMFORT elemek csekély vastagsága miatt a teljes hőszigetelt járható padlásfödém hőhídmentesnek tekinthető.

A padlásfödémekre vonatkozó hőátbocsátási tényező követelmény hazánkban jelenleg (2006 óta) U=0,30 W/m2K, Európa különböző országaiban U=0,20-0,24 W/m2K, a passzívházaknál pedig U=0,15 W/m2K. A TOP-KOMFORT rendszerű hőszigetelt padlásfödémek hőátbocsátási tényezőit a táblázat tartalmazza.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.