Négyütemű bozótvágók

Makita Mini

2012-07-18 12:19:27 | Módosítva: 2012-07-18 12:19:37

Több, mint 95 éves múltra tekint vissza a Japánban 1915-ben megalapított Makita Ltd., amely a mai napig Japán egyik legnagyobb elektromos kéziszerszámgyártó és forgalmazó cége. A Makita logóval fémjelzett termékek vitathatatlanul a magas minőség, a kiforrottság, az átgondoltság és a tartósság jelképei szerte a világon.
Ha fűkasza illetve bozótvágó vásárlásán gondolkodik, van pár fontos szempont, amit nem árt figyelembe venni a vásárlás előtt. Az egyik fontos szempont a választott motortípus. Kétütemű motorokhoz benzin-olaj keverék szükséges, ami általában 25:1 vagy 50:1 arányú, de mindenképpen a gyári, előirt keverési arányokat kell betartani. A négyütemű motor – ilyen a Makita MM4 motorja - legfőbb előnyei a magas teljesítmény, kis méret, alacsony súly, csökkentett károsanyag-kibocsátás, minimális működési költség, halk üzem és könnyű karbantartás.

Nagy teljesítmény, kompakt méret és pehelysúlyú kialakítás

Az egyedülálló kenésrendszernek köszönhetően sikerült elérni, hogy a külső méreteket tekintve a Makita 4 ütemű motorjai jelenleg a legkisebb, ezen felül - a magnéziumház alkalmazása miatt - a legkönnyebb súlyú motorok is a piacon. Összehasonlítva egy hagyományos 4 ütemű motorral, a Makita 4 ütemű motorjai 20-30%-kal hatékonyabbak, erőteljesebbek, köszönhető mindezt az új gyújtógyertya fejlesztésnek, és az egyedülálló kenésrendszernek. A rendszer alkalmazása lehetővé teszi a 24,5 cm?-es és a 33,5 cm?-es fűkaszák rendszeres használatát akár ároklejtők, folyópartok vagy a hegyoldalak mentén is.


Alacsony károsanyag-kibocsátás, kis fenntartási költség

A Makita 4ütemű motorjai a károsanyag-kibocsájtás tekintetében megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi jogszabályoknak és elvárásoknak, mint például EU Stage 2 (Európa). Egy összehasonlítás során a Makita 24.5 cm3 4-ütemű benzines bozótvágóját mérték össze és tesztelték le egy hozzá hasonló, ámde 2-ütemű benzines bozótvágóval. A tesztek bizonyították a 4 ütemű motor fölényét, mind a fogyasztás, mind pedig fenntartás költségeket tekintve. Makita 4-ütemű motorjai ólommentes benzinnel működnek. Az üzemeltető ezért ki tudja hagyni a 2 ütemű motorokkal szembeni kötelező karbantartási műveleteket. Alacsony zajszintje lehetővé teszi a gépek csendes helyeken való használatát mások zavarása nélkül, mint például a parkokban vagy a lakott területekben. A Makita ER2550LH, EBH252U, EBH253U kategóriájának kiemelkedő szerepét tölti be a 4 ütemű benzines fűkaszák között. Az alacsony üzemeltetési költségek, ár érték arányt tekintve a 2 ütemű társaikhoz képest 60%-os költség megtakarítás érhető el ezekkel a gépekkel. A 24.5 cm3-es 4 ütemű motorok teljesítménye közel 1 lóerő, ami kielégíti az igényes felhasználók és hobbi kertészek elvárásait is. A készülékeket négyágú ütőkés, vállheveder, szerszámkészlet és a szöghajtás védőburkolattal szállítják! Mindezek mellett 3 év extra garancia is jár a hozzájuk.

A gépek megtekinthetők a Makita márkaüzletekben, ahol az érdeklődő további információkat kaphat, és szakszerű tanácsadással segítik a döntésében!

További információk: www.gepdepo.hu-n.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Makita, bozótvágó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Makita fűnyírók

A Makita 1915-ös alapítása óta, az évek folyamán a világ számos országában jelenlevő multinacionális vállalattá fejlődött. Folyamatosan bővülő termékpalettájának kialakításánál a szigorú japán...


Makita Mini

Több, mint 95 éves múltra tekint vissza a Japánban 1915-ben alapított Makita Ltd., amely a mai napig Japán egyik legnagyobb elektromos kéziszerszámgyártó és forgalmazó cége. A Makita logóval...