Guruló tető

2014-02-21 09:16:05 | Módosítva: 2014-03-12 09:46:37

Olvasónktól kaptuk ezeket a képeket, és a tömör leírást, ami egy több célra használható, mobil, mozgatható tetőt mutat be. A szemre is esztétikus szerkezet funkcionálhat garázsként, szélvédett, de akár hősugárzóval fűtött teraszként is, növényeink védett tárolójaként, vagy akár tűzifatárolóként is. Nagy előnye, hogy időszakonként, évszakonként teljesen eltérő funkciót adhatunk neki. A tömör, vázlatpontokba foglalt leírásból bárki ötletet meríthet.1. A ház tetőszerkezetének, esőcsatornájának, falának javításakor és karbantartásakor a tetőt könnyen el lehet húzni, így a létrázás, állványozás könnyen és gyorsan megoldható.

2. Miután kicsi a súrlódás 1 kézzel könnyen elmozdítható, tologatható.

3. A sín közönséges L-idomból készült, így olcsó, a rögzítés alapcsavarral történik.

4. A kerekek a barkácsboltokban kapható zártcsapágyas nútolt acélkerekek.

5. A tető és az oldalborítás polikarbonáttal van burkolva, a fényt átengedi, a hóterhelésre strapabíró.

6. Az állványzat különböző méretű zártszelvényből készült.

7. Az egyik oldal borítása lecsavarozható, így mozgatáskor az alatt lévő anyagokat (pl. tűzifa) nem kell mozgatni.

8. Tekintettel arra, hogy a szerkezet mobil, ezért nem engedélyköteles, tehát nem kell bejelenteni az Önkormányzat Építési Osztályán.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Polikarbonát (PC) lemezek

Ez az alapanyag nagyon sok előnyös tulajdonsággal rendelkező szerves műanyag. Általában tömör és üregkamrás táblákban gyártják. Kiváló fényáteresztése és átláthatósága miatt gyakran az üveget...


Télikertek

A korszerű télikertek az üvegezett növényházak mai reinkarnációi. Elsődleges céljuk már nem a növénytermesztés vagy a dísznövények termesztése, hanem olyan új lakótér létrehozása, amely az...