Guruló tető

2014-02-21 09:16:05 | Módosítva: 2014-03-12 09:46:37

Olvasónktól kaptuk ezeket a képeket, és a tömör leírást, ami egy több célra használható, mobil, mozgatható tetőt mutat be. A szemre is esztétikus szerkezet funkcionálhat garázsként, szélvédett, de akár hősugárzóval fűtött teraszként is, növényeink védett tárolójaként, vagy akár tűzifatárolóként is. Nagy előnye, hogy időszakonként, évszakonként teljesen eltérő funkciót adhatunk neki. A tömör, vázlatpontokba foglalt leírásból bárki ötletet meríthet.1. A ház tetőszerkezetének, esőcsatornájának, falának javításakor és karbantartásakor a tetőt könnyen el lehet húzni, így a létrázás, állványozás könnyen és gyorsan megoldható.

2. Miután kicsi a súrlódás 1 kézzel könnyen elmozdítható, tologatható.

3. A sín közönséges L-idomból készült, így olcsó, a rögzítés alapcsavarral történik.

4. A kerekek a barkácsboltokban kapható zártcsapágyas nútolt acélkerekek.

5. A tető és az oldalborítás polikarbonáttal van burkolva, a fényt átengedi, a hóterhelésre strapabíró.

6. Az állványzat különböző méretű zártszelvényből készült.

7. Az egyik oldal borítása lecsavarozható, így mozgatáskor az alatt lévő anyagokat (pl. tűzifa) nem kell mozgatni.

8. Tekintettel arra, hogy a szerkezet mobil, ezért nem engedélyköteles, tehát nem kell bejelenteni az Önkormányzat Építési Osztályán.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Polikarbonát

A polikarbonát felhasználási lehetőségei igen széleskörűek az építészetben és a lakberendezésben. Előtetők, teraszfedések formájában már mindenki találkozott vele, de ezek a felhasználási...


Polikarbonát (PC) lemezek

Ez az alapanyag nagyon sok előnyös tulajdonsággal rendelkező szerves műanyag. Általában tömör és üregkamrás táblákban gyártják. Kiváló fényáteresztése és átláthatósága miatt gyakran az üveget...