Polikarbonát választás

2012-07-04 21:50:11 | Módosítva: 2012-07-04 21:50:11

Az üregkamrás polikarbonátlapok szinte megjelenésük óta megosztják az érdeklődőket. Még ma, jóval az anyag magyarországi megjelenése után is, nagyon sok „szakcég” téves vagy félinformációk alapján tájékoztatja a leendő vásárlóit, előtérbe helyezve azt a természetes igényét, hogy eladjon a vevőnek, holott a legtöbb esetben korrekt tájékoztatással több ügyfelet, elégedett vásárlót lehet találni.

Az idén 20 éves Kerttrade Kft. a pontos és szakszerű tájékoztatást tartja a legfontosabbnak, ezért a vásárlás előtt mindig felteszik a következő, egyszerűnek tűnő kérdést: „Mi a feladat?”.

Polikarbonátot ajánlani ugyanis csak a feladat, a beépítési környezet és az anyagi lehetőségek ismeretében lehet. A legtöbb esetben mindjárt az elején kiderül, hogy csak műanyag lemezben, és nem rendszerben gondolkozik a vásárló. Szép és hosszantartó fedést csak jól átgondolt tartószerkezetre, a megfelelő típusú lemez kiválasztásával és a szakszerű beépítéshez elengedhetetlen profilokkal lehet készíteni. Célszerű tehát már akkor megkeresni a szakkereskedőket, amikor még csak fontolgatjuk a teraszunk, gépkocsibeállónk lefedését, hogy egy rossz tartószerkezeti kialakítással ne rontsuk el még azelőtt az egyébként 15-20 éves élettartamú polikarbonát beépítést, hogy megvették volna a lemezeket.

Azoknál a beépítéseknél, ahol nem szükséges a jó hőszigetelő képesség, jellemzően ilyen egy terasz, előtető, vagy gépkocsibeálló fedése, teljesen felesleges több kamrasorral rendelkező, vagy akár X struktúrájú lemezekben gondolkozni, mert ezek a megoldások a legtöbb esetben csökkentik a külső kamrafalak vastagságát, aminek egyenes következménye az, hogy csökken a lemez jégverés-állósága és így a várható élettartama. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a jó hőszigetelő képesség nem csökkenti a belső felmelegedést, azt csak megfelelő bevonatú lemezekkel (pl. IQ Relax vagy ClimateControll) lehetséges elérni! Ezekre a feladatokra legalkalmasabbak a 10 mm-es, esetleg megfelelő forrás esetén a 3 kamrasoros 16 mm vastag lemezek (Makrolon multi UV 2/10-10,5 vagy Makrolon multi UV 3/16-16).

Zárt terek, például télikertek esetén a minimum a 16-os X struktúrás lemez (Makrolon multi UV 3X/16-25) a megfelelő, de az optimális megoldás a 20, illetve 25 mm-es anyagvastagság. A Kerttrade Kft., időben felismerve az egyre csökkenő hőátbocsátási tényező szükségességét, raktárról forgalmazza a 32 mm vastag Makrolon multi UV 5M/32-20 típusú lemezeket, amiknek az Ug értéke már csak 1,1 W/m2K!

A színek választásánál jellemző tévhit, hogy a bronz szín jobban csökkenti a belső felmelegedést a fehér színű lapoknál. Ott, ahol nincs szükség a speciális bevonatok nyújtotta előnyökre, ott a fehér szín választása az optimális, ráadásul megvan az a nagy előnyük, hogy nem módosítják a fény színét. A bronz lapok jó szívvel csak rövid tartózkodási idejű helyeknél ajánlhatók. A víztiszta szín használata csak északi oldalon, erősen beárnyékolt helyeken, vagy külső(!) oldali árnyékolással együtt javasolt.

Mivel a beépítések összköltségének jelentős részét kitevő profilrendszer is fontos a használhatóság és tartósság szempontjából, ezért a Kerttrade Kft. a 20 éves tapasztalatok alapján tervezett, kedvező árú, ugyanakkor professzionális színvonalú PolyfiX profilrendszert kínálja vásárlói részére.

Ne feledje, hogy a gondos előkészítő munka, és a szakszerű beépítéshez szükséges tartozékok nélkül csak olyan fedést kaphat, ami örömet nem, csak bosszúságot okoz! Vásárlás előtt keressen fel a Kerttrade Kft.-t, hogy Ön is maradéktalanul élvezhesse ennek az egyébként nagyszerű anyagnak minden előnyét és szépségét!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: pvc, polikarbonát

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Műanyagpadlók

A műanyagpadlók közül a PVC-ből készültek általában nem mondhatók drágának. Előnyük, hogy akár saját kezűleg is lefektethetők, ez a munka ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, csupán a...


PVC padlók, saját kezűleg is lerakhatók

Még az különösebben nem igényes PVC burkolatokból is lehet minőségi és szép padló borításokat készíteni. A minta- és színválasztékuk meghökkentően változatos, és a lefektetésük sem igényel...