Hő- és hangszigetelő panelek

2014-01-22 15:19:45 | Módosítva: 2014-03-11 10:15:51

Az Isotex belső szigetelő lap meleg és modern otthont teremt a lakásban, felrakásával egyedülálló hőkomfort jön létre. A belső hőszigetelés kialakítása után nyugodtan rakhatjuk olvasó fotelünket, vagy gyermekünk ágyát a korábban hideg fal mellé, nem fogunk többé fázni.

A kedvező árfekvés szigetelő panelek önállóan hozzák létre a jó hőérzetet és a megnyugtató csendet. Alkalmazásuk egyben lakásfelújítást is jelent, hiszen nem alapanyagról, hanem változatos színekben kapható kész burkolatról van szó, ami egyszerű ragasztással kerül a falra.

Előre tapétázott, mosható, festhető

Az Isotex panel mindössze 12 mm vastag, hővezetési tényezője (lambda) mégis 0,04-0,05 W/mK. Az alapanyag, a porózus farostlemez megőrzi a fa minden kedvező tulajdonságát. A panelek használata tartósan megemeli a falak felületének hőmérsékletét; ez a luxus hőérzet titka és az egyetlen orvosság a párakicsapódás, penészesedés ellen. Egyre többen szeretnének legalább otthon egészséges, allergén-mentes környezetben élni, és gyermekeiket is biztonságban tudni. Számukra magától értetődő megoldás az Isotex.


Olyan lakásokban, ahol hőhidak okoznak párakicsapódást, esetleg penészesedést a téli hónapokban, a fal felületi hőmérsékletének emelése ezt a kellemetlen, visszatérő problémát is megoldja. Ennek a munkának az elvégzését optimális nyárra ütemezni, amikor az érintett felületek kiszáradnak. Ahol sosem volt ilyen probléma, de azért kellemetlenül hidegek a külső falak, télen is nyugodtan lehet Isotex panellel szigetelni.


Sok tévhit él a belső szigeteléssel kapcsolatban, amik még elsősorban abból az időszakból származnak, amikor a tégla vagy a cement beszerzése is nagy kunszt volt. Minőségi szigetelőanyagról pedig álmodni sem lehetett.
Észak-Európában már évtizedek óta változtatás nélkül ezt a technológiát használják, ami csak természetes alapanyagra, ésszerűségre, minőségi megjelenésre, megkérdőjelezhetetlen hatékonyságra épít. Nincs bombasztikus új találmány, csak az emberöltőnyi jó tapasztalat.


Az Isotex panelek léghangokra (zene, beszéd, gyerekzsivaj) vizsgált, mért hangcsillapítási tényezője 22 dB. A léghangok azok, amik a sorházi, társasházi együttélésben a legtöbbször okoznak súrlódást és kellemetlenséget. Ami miatt gyakran otthon sem tudunk pihenni. A hangszigetelés bonyolultabb probléma, mint a hőszigetelés. Szükség lehet a 12 milliméternél vastagabb szigetelő rétegre. Az Isotexnél erre is van megoldás.


Bárki maga is vállalkozhat a kivitelezésre, ha jó kézügyessége van. A szükséges szerszámokra sem kell sokat költeni, hiszen csak centire, ceruzára, szőnyegvágó késre, derékszögre, fémvonalzóra, ragasztó pisztolyra esetleg tűzőgépre van szükség. Ezeket többnyire meg is találjuk otthon. Ha mégis szakembert szeretnénk igénybe venni, az Isotex képviselet ajánl megbízható kivitelezőket.

Az Isotex szigetelő panelekről többet is meg tudhatnak a www.isotexlap.hu weboldalon, illetve a (+36-70) 3353-407-es telefonszámon.

Itt egy rövid videó látható az Isotex panelek szereléséről

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Dufka Sándor avatarja

Dufka Sándor        

A szakemberek igen megosztottak a belső szigeteléssel kapcsolatban. Várom a szakmai hozzászólásokat pro és kontra.

Belső oldali hőszigetelés?

Megoldást nyújt a húsz éve piacon lévő Multipor ásványi hőszigetelő rendszer, mellyel párazáró réteg beépítése nélkül is könnyen kialakítható belső oldali hőszigetelés. A Multipor rendszer...


Szigetelésválasztás

Amikor egy utólagos külső homlokzati hőszigetelő rendszer felszerelését tervezzük, érdemes aválasztás szempontjait alaposan átgondolni. Magyarországon igen sok cég, sokféle homlokzati rendszer...