Fali virágtartó kreatívan

A falra szerelhető virágtartók kifogyhatatlan tárházából, a képen látható elkészítése nem túl nehéz, egyediségét az előlap mintája adja. A rajzon kétféle variáció látható, de csak képzeletünk szabhat határt továbbiak kitalálásában és megvalósításában.

A cikk-cakkban elkészített változatot tovább díszíti a színezés előtt ragszalaggal letakart, és így az alapszínűen hagyott kontúrvonal. A színek kiválasztásánál gondoljunk arra, hogy a sötétebb színt a világosabb nem fedi tökéletesen, ezért ha a cikk-cakk vonalat szeretnénk a sötétebb színnel, akkor a festés sorrendjét meg kell fordítani. A világosabb színnel fessük először a kész ládát, majd a festék száradása után a cikk-cakk vonalat szabadon hagyva tegyük fel a ragszalagot, és fessük meg a kontúrvonalat.
A másik esetben az egyszerűen egyenesre szabott előlapra, az alapszíntől eltérőre festett és sarkukra állítva felragasztott, kis négyzetlapok adják a mintát.
Az alapméreteket úgy határozzuk meg, hogy egy műanyag virágláda (balkonláda) beleférjen, vagy készítsünk tele aljat, és a virágokat külön-külön cserépbe ültetve helyezzük el egymás mellé a ládában.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: virágtartó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Több mint virágtartó

Szobanövényeink számára a cserepük biztosítja az életteret, az alátétje pedig avízellátást. Régebben ezek az eszközök a növénynek az alárendeltjei voltak, ámnémi kreativitással elérhetjük, hogy a...


Betonkéz virágtartó készítése

Egyszerűen elkészíthető kedves kerti- vagy szobai dísz, és ajándéknak iskiváló a kezet mintázó betonból készülő virágtartó. Az elkészítéséhez abetonon kívül egy „halálra ítélt” gumikesztyű kell...