Farécla vízlepergető és páramentesítő szerek

Az autósoknak esős és hideg időben számos kellemetlen körülménnyel kell számolniuk. A nanotechnikai kutatások eredményein alapuló szerekkel azonban ezeket hathatósan csökkenthetjük, pl. esőben a szélvédőket teljesen átláthatóvá tehetjük, hideg időben pedig megszüntethetjük az ablakok bepárásodását. Ismertetésünkben két ilyen korszerű és hatásos szert mutatunk be.

Az autóápolásban élen járó Farécla, és a nanotechnikai kutatások eredményeit hasznosító amerikai Nanogate cég közösen kifejlesztett vízlepergető és párásodás gátló termékei a gyakorlati tapasztalatok alapján jól beváltak, és az autózáshoz elengedhetetlenül szükséges kilátás biztosításán túl használatuk számos egyéb, nem évszakfüggő előnyöket is biztosít.

Rain Repellent System vízlepergető szer

Ez a szélvédők külső felületét teszik vízlepergetővé, mégpedig az eddig használt hasonló szerektől eltérően, a kilátást nem zavaró, teljesen átlátható módon. A szemerkélő eső cseppjei azonnal szétterülnek, és menet közben oldalra sodródva lefolynak a szélvédőről. Még az ablaktörlő "hatáskörén" kívül sem csökkentik zavaróan a kilátást, hiszen itt is érvényesül a szer hatékony vízlepergető hatása. E mellett az ablaktörlő minden eddiginél könnyebben, és főként hatásosabban távolítja el az üvegről a vizet.
A vízlepergetővel kezelt szélvédő bevonata ezen túlmenően meghosszabbítja az ablaktörlőgumik élettartamát, az üvegre fagyott jeget, az üvegre kenődött, s rászáradt rovartetemeket, sarat, más egyéb makacsul tapadó szennyeződéseket is sokkal könnyebb a Rain Repllentel kezelt felületről eltávolítani. A szer kb. 10 000 km-nyi megtett út után kezdi hatását veszíteni, de eközben sem lesz foltos, csupán a vízlepergető hatása csökken fokozatosan. Ilyenkor új kezelés szükséges, amivel továbbra is biztosítjuk gépkocsink szélvédőjének mindenkori tökéletes átláthatóságát.
A szer alkalmazása egyszerű, ám a felhordását több lépcsőben kell elvégezni. Először a szokásos üvegtisztítóval mossuk le alaposan a szélvédőt. Ezt követően nyirkos, és tiszta pamut textíliára csepegtessünk előzőleg alaposan felrázott Cleanert, és körkörös mozdulatokkal teljesen tisztítsuk meg újból az üvegfelületet. Ha szükséges, a textíliára csepegtessünk még néhány cseppnyi tisztítószert, majd kis idő múlva száraz pamut anyaggal töröljük teljesen szárazra az üveget. Fontos, hogy az üveg teljesen tiszta és száraz legyen!
A vízlepergető folyadékot a készlethez mellékelt párna egyik oldalára csepegtetve, körkörös mozdulatokkal, teljes átfedéssel töröljük át. Ha szükséges, csepegtessünk a párnára újból vízlepergető Rain Repellent Coatingot! Ha az egész felületet bekentük már, akkor nyirkos pamut textíliával töröljük át az egész szélvédőt. A szer gyorsan szárad, és ezután a párna másik, tiszta oldalával már kristálytisztára törölhetjük az üveget.
A vízlepergetővel érdemes a lámpák üvegét és a visszapillantó tükrök felületét is bevonni, mert a vízlepergető hatás e felületeken is nagyon előnyösen érvényesül.

Belső páramentesítő folyadék

Az Anti Mist Treatment páramentesítő védőbevonata a gépkocsi ablakok belső felületén kialakuló párásodást akadályozza meg, ami főként hideg időben, elinduláskor nagyon előnyös. Használata egyszerű, és gyorsan elvégezhető. Először mossuk tisztára az ablakok belső oldalát, majd szárazra törlésük után porlasszuk felületükre a pumpás flakonból a páramentesítőt, amit tiszta pamut textíliával terítsünk egyenletesen el. A bevonat gyorsan, nyom nélkül, teljesen átlátszóra szárad, bevonata pedig megakadályozza az ablakok belső felületén lecsapódó páraréteg kialakulását.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zöld rendszámtábla

Tömegesnek még nemmondanánk, de kétségtelenül megjelentek országútjainkon a zöld rendszámtáblával felszerelt gépkocsik. Ahírekben is azt halljuk, hogy azilyen autók vásárlásához az állam...


Mechanikus lopásgátlók gépkocsira

A gépkocsi legféltettebb kincseink közé sorolható, mégis évente elég soknak vész nyoma. Hiába akormányzár, a számos profi elektronikus lopásgátló- és riasztó szerkezet, a tolvajok rutinja...