Magyarországon elsőként alternatív energiát használ a kaposvári fürdő

MTI

2012-05-24 23:59:27 | Módosítva: 2012-05-24 23:59:50

Magyarországon elsőként alternatív energiát használ a kaposvári fürdő - közölte Kaposvár polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Szita Károly a próbaüzem sikeréről beszámolva hangsúlyozta: a kaposvári energiapolitika alapja a diverzifikáció, a verseny és az ellátásbiztonság. Kaposvár évente 60 millió forintot spórol azzal, hogy összekötötte a városi fürdőt és a cukorgyár biogáz-üzemét, ennyivel olcsóbban jut hozzá a város az alternatív energiához, mint a földgázhoz - tette hozzá.

"Célunk az, hogy olyan megújuló energiaforrásokat használjunk, amelyek révén csökkenthető a szolgáltatóktól való kiszolgáltatottságunk, mindezt pedig úgy érjük el, hogy kiszámítható és megfizethető árakat garantálunk a fogyasztóknak" - fogalmazott a polgármester.

A 106 millió forintból megépült 1150 méter hosszú vezeték költsége a számítások szerint másfél év alatt megtérül - mondta Szita Károly. Hozzátette: a város két hete a zöldhulladékot a cukorgyárba szállítja, így segítve a biogáz üzem folyamatos alapanyag-ellátását.

Frank József, a városi fürdő igazgatója arról számolt be, hogy a próbaüzem zavartalan, változást csupán a fizetendő számlán tapasztalnak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Változnak az energiacímkék

A háztartási gépek választékának bővülésével és a technológia fejlődésével az energiacímkéről szóló szabályozás elavult. Az Európai Uniós (EU) új szabályozással több és pontosabb információ...


Energiatanúsítvány magunknak

Amikor egy épület vagy lakás energetikai korszerűsítéséről beszélünk, olvasunk, akkor gyakran igen nehéz a saját tapasztalatainkat összevetni a szakemberek által kidolgozott elméletekkel. Nehezíti...