Együttműködik a Csongrád megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség és a szegedi jogi kar

MTI

2012-05-10 19:35:04 | Módosítva: 2012-05-10 19:39:42

 leendő jogászok képzését segítő együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Petrik Sándor, a felügyelőség vezetője elmondta, a szervezet fontos feladata a fiatalok képzése, annak érdekében, hogy tisztában legyenek jogaikkal, meg tudják védeni érdekeiket.

Az igazgató közölte, az együttműködési megállapodás révén a joghallgatók az egyetemen a fogyasztóvédelmi joggal kapcsolatban megszerzett elméleti tudásukat egészíthetik ki gyakorlati ismeretekkel.

A diákok elsősorban a fogyasztóvédelmi jogérvényesítés folyamatával, illetve a hatóság munkájával ismerkedhetnek meg. A hatóság ezentúl közigazgatási gyakorlatra fogad hallgatókat és szakmai segítséget nyújt a fogyasztóvédelmi jogot érintő évfolyam- és szakdolgozatot készítő egyetemisták számára.

A felügyelőség Hajsza a veszélyes áruk után! címmel versenyt is hirdet középiskolások és egyetemisták számára. Az év végéig tartó megmérettetés célja minél több – a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján (www.nfh.hu) közzétette – veszélyes termék felkutatása az üzletekben, piacokon, vásárokban vagy web-áruházakban. Az indulók feladata, hogy értesítsék a hatóságot, amennyiben letiltott vagy ahhoz megtévesztésig hasonló műszaki cikket, háztartási terméket, gyermekjátékot, sportszert találnak. A felügyelőség ellenőrzi a bejelentésben szereplő információkat, majd szükség esetén helyszíni vizsgálatot végez, a megállapításokról, az esetlegesen indított eljárás eredményéről pedig értesíti a versenyzőt.

A legjobban szereplő fiatalok értékes nyereményeket kapnak, és ellátogathatnak az NFH laboratóriumába.


Egy használat közben megolvadt, balesetveszélyes hajszárító a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének Fogyasztóvédelmi majálisán, a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában. A felügyelőség Hajsza a veszélyes áruk után! címmel versenyt is hirdet középiskolások és egyetemisták számára, amely célja minél több veszélyes termék felkutatása az üzletekben, piacokon, vásárokban vagy webáruházakban.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Egy balesetveszélyes gyerekjáték a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének Fogyasztóvédelmi majálisán, a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában. A felügyelőség Hajsza a veszélyes áruk után! címmel versenyt is hirdet középiskolások és egyetemisták számára, amely célja minél több veszélyes termék felkutatása az üzletekben, piacokon, vásárokban vagy webáruházakban.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI

Címkék: fogyasztóvédelem

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fogyasztóvédelem

Egy olvasónk segítségünket kérte vásárlási problémájával kapcsolatban. Részben neki nyújtandó segítségként, másrészt pedig általánosítható tanulságként közzé tesszük levelét. Írása mellett rögtön...


Lakhatásról, szomszédjogról

Gyenge idegzetűek ne olvassanak statisztikai adatokat – ez jutott eszembe, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy napjainkban, Magyarországon egy átlagos fizetésű embernek 23 évig kell spórolnia ahhoz,...