Együttműködik a Csongrád megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség és a szegedi jogi kar

MTI

2012-05-10 19:35:04 | Módosítva: 2012-05-10 19:39:42

 leendő jogászok képzését segítő együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Petrik Sándor, a felügyelőség vezetője elmondta, a szervezet fontos feladata a fiatalok képzése, annak érdekében, hogy tisztában legyenek jogaikkal, meg tudják védeni érdekeiket.

Az igazgató közölte, az együttműködési megállapodás révén a joghallgatók az egyetemen a fogyasztóvédelmi joggal kapcsolatban megszerzett elméleti tudásukat egészíthetik ki gyakorlati ismeretekkel.

A diákok elsősorban a fogyasztóvédelmi jogérvényesítés folyamatával, illetve a hatóság munkájával ismerkedhetnek meg. A hatóság ezentúl közigazgatási gyakorlatra fogad hallgatókat és szakmai segítséget nyújt a fogyasztóvédelmi jogot érintő évfolyam- és szakdolgozatot készítő egyetemisták számára.

A felügyelőség Hajsza a veszélyes áruk után! címmel versenyt is hirdet középiskolások és egyetemisták számára. Az év végéig tartó megmérettetés célja minél több – a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján (www.nfh.hu) közzétette – veszélyes termék felkutatása az üzletekben, piacokon, vásárokban vagy web-áruházakban. Az indulók feladata, hogy értesítsék a hatóságot, amennyiben letiltott vagy ahhoz megtévesztésig hasonló műszaki cikket, háztartási terméket, gyermekjátékot, sportszert találnak. A felügyelőség ellenőrzi a bejelentésben szereplő információkat, majd szükség esetén helyszíni vizsgálatot végez, a megállapításokról, az esetlegesen indított eljárás eredményéről pedig értesíti a versenyzőt.

A legjobban szereplő fiatalok értékes nyereményeket kapnak, és ellátogathatnak az NFH laboratóriumába.


Egy használat közben megolvadt, balesetveszélyes hajszárító a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének Fogyasztóvédelmi majálisán, a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában. A felügyelőség Hajsza a veszélyes áruk után! címmel versenyt is hirdet középiskolások és egyetemisták számára, amely célja minél több veszélyes termék felkutatása az üzletekben, piacokon, vásárokban vagy webáruházakban.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Egy balesetveszélyes gyerekjáték a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének Fogyasztóvédelmi majálisán, a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában. A felügyelőség Hajsza a veszélyes áruk után! címmel versenyt is hirdet középiskolások és egyetemisták számára, amely célja minél több veszélyes termék felkutatása az üzletekben, piacokon, vásárokban vagy webáruházakban.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI

Címkék: fogyasztóvédelem

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tudatos fogyasztók a megelőzésért

Rosszul árazott termékek, hibás áruk, bóvli műszaki cikkek, felszívódó vállalkozások. Mindennapjainak velejárója lett a bosszankodás, miközben úgy érezzük: nem véd minket semmi a vásárlások és a...


Biztonságos játékok és ruhaneműk

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) rendszeresen vizsgálja a 3 év alatti gyerekeknek szánt játékok és ruhaneműk biztonságát. Abiztonsági követelmények ebben a termékkörben a legszigorúbbak,...